Skocz do zawartości

Okuma Citrix 273 LX - OPINIE

Locutus85

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Osobiście używałem troche Citrixa i mogę polecić, kupiłem za 270 zł w dobrym stanie, rzutu można powiedzieć, że były bardzo dalekie, praca nie naganna, tylko np ja mam dość małe dłonie i cięzko było mi go obejmować bo osłonka przy hamulcu magnetycznym była dość wypukła. Wiadomo, że w porównaniu do Abu Revo Sx czy Okumą Komodo(których teraz używam) troche mu brakuje, ale jak dla mnie na początek zabawy zupełnie wystarczył i spełnił oczekiwania,

• 2 lata później...

Ja mam Okume Citrix 273.I jak za takie pieniądze(475zł) za nowy to jest super kreciołek.Dalekie rzuty małymi przynetami.Woblerem 14 gramowym możesz rzucić 35 metrów.Większymi z 50 metrów bez problemu wyrzucisz.Ktoś tutaj napisał,że ten multiplikator nie ma hamulca magnetycznego.Otóż ten kołowrotek MA HEBEL MAGNETYCZNY!Z podziałką:free,3,6 i 9 mocy.Nie jest to co prawda płynna regulacja ale wystarczy bo od minimalnej a maksymalnej mocy przekłada sie to na odległość rzutów w zakresie 5 metrów bliżej lub dalej.Więc płynność nie ma tutaj większego znaczenia.Chyba,że chcemy rzucić 2 metry i 50 cm dalej lub bliżej na przykład.Co w praktyce nie znaczy nic.Bo chyba maszyna jakaś musiała by rzucać z precyzją do kilkunastu cm.Także uważam,że płynna regulacja hamulca magnetycznego to jest dodatkowy zbędny bajer za który zapłacimy dodatkowe pieniądze.0,3,6,9 wystarczy.

• Like 1

do super to mu pewnie sporo brakuje.ja za tą kasę kupiłem używkęcurado 51e,a półkę niższa alumina poszła do ludzi.może model słabszy od citrixa ale ma wiele do życzenia.regulacja magnetyka bardzo rozbieżna i praktycznie co wabik to nowe ustawienia.przy ogarnięciu młynka i dalszych rzutach wpada w lekkie wibracje-to już go dyskwalifikuje jak dla mnie.

• 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...