admin Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Witam serdecznie,Dzisiaj będzie troszkę sprzętowo ale myślę, że warto zapoznać się z zupełnie nowym rozwiązaniem konstrukcyjnym, które zaproponowała nam Daiwa. Zapraszam serdecznie na niewątpliwą premierę internetową w Polsce Daiwy Viento 100L. Opis będzie dotyczył pierwszego wrażenia. Odpowiedź na pytanie jak kołowrotek sprawuje się nad wodą oczywiście będzie opbulikowany po odpowiednim czasie użytkowania. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 No no, a to sie nasz @mifek szarpnal a ja naiwny myslalem ze tego wynalazku to w kraju dlugo nie zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 @Friko, hehehe, nie Mifek się szarpnął ale ja.Viento to moja własność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Seba - szatanie <_< <_< mieści Ci sie to wszystko jeszcze w chałupie? Bo jak nie to ja mogę część przygarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 rognis Twój to on bedzie jak do Ciebie dotrze, i go spłacisz hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 @friko wychodzi na to ze bedziesz go mogl obejrzec szybciej niz myslales ze takowa maszyna w kraju sie pojawi. no chyba ze sie z rognisem pogryziesz w miedzyczasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 @Friko, po powrocie z tegorocznej wyprawy na Roslagen będę wyprzedawał część sprzętu. Między innymi kilka niskich profili. Zrobiło się tego zbyt dużo i szafa puchnie. A Viento przyniosę na targi więc pokręcisz sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 tak tak taktak tak tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Dla zainteresowanych modelami JAPAN spiesze z wieścią, iż pojawiła sie wersja VIENTO produkowana w Japonii. Nazywa się to DAIWA SMAK i wygląda następująco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 i jeszcze jedna fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 cena DAIWA SMAK ok 200-220 $ - na razie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 He He SMAK - jaka swojska nazwa @Smaczek, co Ty na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Dziwna nazwa jak na firmę Daiwa Ciekawe dlaczego zamontowali taką wielką korbkę?Moje niebieskie Viento wygląda zdecydowanie lepiej... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 @rognis tez mi si wydaje, że viebto wyglada duzo bardziej zgrabnie i poręcznie. Tym bardziej ze pisza o tym kolowrotku jako narzedziu do finezyjnej zabawy. W zwiazku z czym ta raczka nie bardzo mi pasuje do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 To nie jest jakieś odosobnione zjawisko. Wiele multików nawet przydepniętych na rynek amerykański ma alternatywnie większą korbkę. Zamias 80mm często są oferowane z rozmiarem 90mm lub nawet większym. Taka korbaka nie zmusza do pompowania rybki wędziskiem tylko na korbkę, na korbkę. A dłuższa dzwignia pozwala na takie łowienie.Miałem kiedyś okazję łowić takim niskoprofilowcem z dłuższą korbką. Było to bardzo niewygodne. Ale co kraj to obyczaj. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam, odświeżam baaardzo starego kotleta i mam pytanie do użytkowników, jak z biegiem czsu sprawuje się tem multik?Chodzi mi o ogólną kondycję, luzy, właściwości rzutowe etc.w jakim zakresie wagowym najlepiej się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Nie wiem jak to wyglada w gramach , bo nigdy nie ważyłem , ale od kilku do kilkudziesięciu , tak do 50 - 60 mw radzi sobie zupełnie dobrze . Mam trzy Viento , z tym że jedno kupiłem uzywane , jako ewentualny magazyn części zamiennych . Dwa mam i regularnie używam od początku , kilka lat , jakoś tak ..To dobry i trwały kołowrotek z którym , tak jak z całą hiszpańska serią , kłopotów nie mam żadnych . Kapnę jak pamietam Pennoil , i to wszystko ..Bardzo lubię też jego odmienność konstrukcyjną . na głębokim jerkingu , b.duzych gumach , carolina albo texas jest dla mnie niezastapiony . Prosty , niedrogi , z cechami trwałości , i do tego dość funkcjonalnie zatrudnia obie ręce . Więcej takich kręciołów bym sobie zyczył .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Można jeszcze kupić:http://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCDAIWA-TDVI.html Wygląda jakby to były 'resztki' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 @Sławek Oppeln Bronikowski - dziękuję za rzeczową i konkretną odpowiedź - o taka mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi