Skocz do zawartości

Team Daiwa Viento 100 L Baitcast Reel - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Dzisiaj będzie troszkę sprzętowo ale myślę, że warto zapoznać się z zupełnie nowym rozwiązaniem konstrukcyjnym, które zaproponowała nam Daiwa. Zapraszam serdecznie na niewątpliwą premierę internetową w Polsce Daiwy Viento 100L. Opis będzie dotyczył pierwszego wrażenia. Odpowiedź na pytanie jak kołowrotek sprawuje się nad wodą oczywiście będzie opbulikowany po odpowiednim czasie użytkowania.

Pozdrawiam

Remek

To nie jest jakieś odosobnione zjawisko. Wiele multików nawet przydepniętych na rynek amerykański ma alternatywnie większą korbkę. Zamias 80mm często są oferowane z rozmiarem 90mm lub nawet większym. Taka korbaka nie zmusza do pompowania rybki wędziskiem tylko na korbkę, na korbkę. A dłuższa dzwignia pozwala na takie łowienie.

Miałem kiedyś okazję łowić takim niskoprofilowcem z dłuższą korbką. Było to bardzo niewygodne. Ale co kraj to obyczaj.

pozdrawiam

• 4 lata później...

Nie wiem jak to wyglada w gramach , bo nigdy nie ważyłem , ale od kilku do kilkudziesięciu , tak do 50 - 60 mw radzi sobie zupełnie dobrze . Mam trzy Viento , z tym że jedno kupiłem uzywane , jako ewentualny magazyn części zamiennych . Dwa mam i regularnie używam od początku , kilka lat , jakoś tak ..

To dobry i trwały kołowrotek z którym , tak jak z całą hiszpańska serią , kłopotów nie mam żadnych . Kapnę jak pamietam Pennoil , i to wszystko ..

Bardzo lubię też jego odmienność konstrukcyjną . na głębokim jerkingu , b.duzych gumach , carolina albo texas jest dla mnie niezastapiony . Prosty , niedrogi , z cechami trwałości , i do tego dość funkcjonalnie zatrudnia obie ręce . Więcej takich kręciołów bym sobie zyczył ..