Skocz do zawartości
  • 0

Jaki ponton wybrac ?

stugrzeg

Pytanie

Witam, potrzebuje kupić ponton jednoosobowy na silnik, taki 2,5 metra, ale profesjonalny bezpieczny !

na allegro widze oferty:

http://allegro.pl/ponton-sztywny-poklad-sztywna-podloga-250-na-ryby-i4047003127.html

lub:

http://allegro.pl/ponton-pro-marin-mil-tec-265-i4035688364.html

Prosiłbym o podpowiedzi Kolegów obeznanych z tematem

Dzięki

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie napisałeś nic gdzie będziesz pływał tym pontonem, choć ja specjalistą nie jestem. Popatrz sobie na ofertę marki Kolibri mam ponton Kolibri KM 300 i po zaporówkach śmiga jak szalony ;) Mnijsze w ofercie też mają. Znajomy ma ponto Pro Marine czy jakoś tak z twardą,sztwyną podłogą też fajny pontonik a z tego co słyszałem posiadacze nie narzekają i na Kolibri i na Pro Marine ;)

• 0

Siemka ja od stycznia planuje zakup pontonu kolibri 280 nie miałem kasy a była promocja -5% i kurcze sie skonczyla ale pojawiła sie nowa wersja http://allegro.pl/ponton-kolibri-k-280t-popiel-tokarex-i4029426870.html w przystepnej cenie i na niego chyba sie skusze. Jesli pływasz na małych zbiornikach jak ja to 280 na jedna osobe starczy,kiedys pływałem na pontonie passat to był super ponton niestety lata zrobiły swoje i sparciał.

• 0

Proszę także o pomoc w wyborze pontonu.

Chciałbym coś z ławeczką, do 800 zł, chciałbym aby miał mocowania na wiosła (tak żeby można było je ułożyć wzdłuż pontonu).

Mógłby być w rozmiarze takiej większej jedynki czyli ponad 2 metry.

Chciałbym także aby był bezpieczny, oczywiście bez pawęży i oczywiście z aluminiowymi wiosłami.

• 0

maweric już go kupiłem do pływania w 1 osobe jest super, na wioselkach zapierniczam, we 2 osoby tez da rade ale w 1 osobe stoje na pontonie i spinninguje ale w 2 osoby lipa na siedząco. Tomasz ja mam takiego samego tylko ze kolibri, we 2 osoby dorosłe i wagi ok 100kg to lepiej szukaj cos innego bo sie rozczarujesz ;)

• 0

maweric już go kupiłem do pływania w 1 osobe jest super, na wioselkach zapierniczam, we 2 osoby tez da rade ale w 1 osobe stoje na pontonie i spinninguje ale w 2 osoby lipa na siedząco. Tomasz ja mam takiego samego tylko ze kolibri, we 2 osoby dorosłe i wagi ok 100kg to lepiej szukaj cos innego bo sie rozczarujesz ;)

Ok dzięki za info... skończy się na tym ze wyciągnę z czelusci piwnicy starego bestway voyagera 500 i nim popływam dla relaksu... Edytowane przez Tomasz eS

• 0

Suhhar też Tomkowi odradzałem, ponton kupuje sie na lata. Wiem cena /kasa/ ale lepiej poczekac uzbierać i ogień.

Dlatego czekam na cynk od ciebie :D i wtedy będę myślał co dalej. Najwyżej jakiegoś XLS' a wywieje z za szafy i się $$$ dozbiera. A jak nie na ten sezon to na następny :D

• Like 1