Skocz do zawartości

Wędki Sakura - opinie

12maro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Gość na Ursynowie ma bardzo duży wybór Sakur, Abella7 na alledrogo.

Ja mam Shinjina Neo ale 233 10-35g. Do tego ostatnio kupiłem Trinisa Neo 0.9-7g... Wczoraj po całodniowych testach na łowisku komercyjnym mogę powiedzieć, że przyłów szczupaka około 40cm nie robi na niej dużego wrażenia. Do tego czułość brań bardzo wysoka. Wraz w mitchellem mag-pro extreme 500 i strenem microfuse 0,06, zestaw chodzi idealnie.

Jeśli chodzi o UL w Shinjinie Neo, średnice przelotek ma bardzo zbliżone do Trinisa Neo. Sportism Neo ma już wyraźnie grubszy blank i przelotki większe.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z wędzisk firmy SAKURA.

Pozdrawiam

Hubert

Witam

Gość na Ursynowie ma bardzo duży wybór Sakur, Abella7 na alledrogo.

Ja mam Shinjina Neo ale 233 10-35g. Do tego ostatnio kupiłem Trinisa Neo 0.9-7g... Wczoraj po całodniowych testach na łowisku komercyjnym mogę powiedzieć, że przyłów szczupaka około 40cm nie robi na niej dużego wrażenia. Do tego czułość brań bardzo wysoka. Wraz w mitchellem mag-pro extreme 500 i strenem microfuse 0,06, zestaw chodzi idealnie.

Jeśli chodzi o UL w Shinjinie Neo, średnice przelotek ma bardzo zbliżone do Trinisa Neo. Sportism Neo ma już wyraźnie grubszy blank i przelotki większe.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z wędzisk firmy SAKURA.

Pozdrawiam

Hubert

dokładnie i ja kupowałem u niego. Bardzo miły Pan

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Hej. Czas na odgrzanie kotleta, odnośnie wędzisk firmy Sakura, czy ktoś ma używa??, poleca bądź też nie??, a jeżeli tak to dlaczego???, jakie wrażenia jakość wykonania???, osobiście zainteresowałem się tym modelem http://allegro.pl/sakura-sportism-neo-602-ul-183cm-0-9-5g-spinning-i5534012845.htmlmoże ktoś ma jakieś info o produktach tej firmy. Pozdro.

• Like 1

Mam sakurę ale inny model Sportism Neo Cast 225 do 150gr i do 40LB raczej na okonki się nie nadaje chyba że nilowe! wykonanie super!naprawdę wędki warte uwagi!. Dobrze wyważone,pianka twarda,brak nadlewek na omotkach,przelotki i uchwyt fuji za te pieniądze! strzał w 10

Edytowane przez Raffaello

• 2 tygodnie później...

Posiadam Sakura Neo Sportism  do 7g.Wedka jest bardziej niz ok .Jeśli chodzi o czułość do wędek z pracowni jej daleko ale cena też jest inna.Starannosc wykonania i desing bardzo dobry.Mam ją 2 sezony(kupiona jako używka) bez żadnych problemów wiec jest trwała.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Dzisiaj przyjechała do mnie moja Sakura Sportism Neo 183 0,9-5g, cóż więcej będę mógł powiedzieć gdy złowię jakiegoś gargamela pasiastego, docelowo to patyk na nowy sezon, ale zapewne sprawdzę go już w najbliższy weekend jak pogoda pozwoli.

Zamówiłem patyk od sprzedawcy abella, mega szybka przesyłka, o samym kijku dodam kilka słów jak coś mi się na nim uwiesi, nabyłem model Sakura Sportism Neo 183 0,9-5g.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Ja używam Sportism Neo >7g

Kijek uniesie sporo więcej,wyjął już kilka okoni 45+ i parę dłuższych szczupłych.

Szybki,sztywny nada sie pod sandacza na płytszej wodzie.

Kupiłem niedawno Avida aby ja zastąpił ale po paru testach jeszcze nie sprzedaję-zostaje jako zapas :)