bomber Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Chcialem podjechac w piatek do abella7,ale p.Waldek siedzi na dzialce.Ustawilem sie na poniedzialek.Zbiku jak chcesz zebym cos pomacal to daj znac na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Abella7 mi taka zaproponował, w poniedziałek ma potwierdzić czy jest dostępna jeszcze. Darku, interesują mnie wersje w cascie 198cm 14-70g z modeli: Sportism/Sportism Neo, Shinjin Neo i ew Trinis. Zerknij jak możesz i podpytaj, czym różnią się Sportism od Sportism Neo. Kijek musi komfortowo dźwigać jerki 90g czy gumy 25-27cm z główka 15g i dozbrojka. Nie ma to być jednak pała, na której nie wyczuje się szczupaka 60cm... Edytowane 2 Września 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Sportism Neo może jeszcze mieć abella. To starszy model. Ja używam nowego modelu Sportism. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Kurde, guma 27 cm + 15 g ołowiu to spokojnie 110 - 120 g masy całkowitej.Np. Pig shad 23 cm to 90 g gumy + ołów to też będzie ponad 100 w całości. A taki Westin shad 27 cm to 117 g (guma).Może być słabo. Obawiam się, że potrzebujesz mocniejszego kija. Edytowane 2 Września 2017 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 p.Waldek siedzi na dzialce.Zbiku jak chcesz zebym cos pomacal to daj znac na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Ja kijem 14/70 przy rzucaniu nie przekraczałem 90-100gr. Jak już wcześniej pisałem 100gr to wg max możliwości tego kija.Dlatego mam jeszcze 28/150 i na nim latają cięższe przynęty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 3 Września 2017 przez koval75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Ale ten 14-70 dl.2,25cm. nie bardzo nadaje sie pod jerki w gornej granicy cw. bo ma delikatny szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Jak chcesz to może zobacz 28/150 w krótszej wersji Zobacz ofertę: 2017/18 SAKURA SPORTISM 662 XXH 198cm 28/150g CASThttp://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6925655462 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Ale jak chcesz machać gumami powyżej 100gram i do tego obsłużyć jerki a zarazem żeby kij był finezyjny i pracował już pod małym szczupakiem to ciężko będzie coś znaleźć z seryjnych wędzisk. Ja bym na twoim miejscu rozważył 28/150. Mialem podobny dylemat ale jerki taktowałem jako osobny temat i kupowałem kij typowo pod gumy. Zresztą zobacz test tego kija poprzedniej generacji: http://www.test-wedkarski.pl/sakura-sportism-neo-casting-742xxh/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 3 Września 2017 przez koval75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Wszystko co jest napisane w tym artykule mogę potwierdzić w 100%. Chciałem mieć jakiś bardziej finezyjny kij to wziąłem 14/70 do ciężkiego łowienia używam 28/150. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Trzeba będzie chyba kupić obie wersje 14-70g i 28-150g i po sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Żbiku ja zastanawiam się nad zakupem tej: https://www.sakura-fishing.com/canne/trinis-power-game-series-casting-732-xh/Wersja Trinis 7'3" do 100g gram.Lub tej: https://www.sakura-fishing.uk/fishing-rod/players-casting-742-xxh/Wersja Players 7'4" do 150 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Żbiku ja zastanawiam się nad zakupem tej: https://www.sakura-fishing.com/canne/trinis-power-game-series-casting-732-xh/Wersja Trinis 7'3" do 100g gram.Lub tej: https://www.sakura-fishing.uk/fishing-rod/players-casting-742-xxh/Wersja Players 7'4" do 150 gram.Dla mnie oba odpadaja, bo to praktycznie jednosklady (sam dolnik odpinany jedynie) i długość transportowa to 180cm lub więcej. Zdecydowałem się na razie na wersje Sportism Neo 198cm 14-70g (jeśli abella7 będzie ja miał, to wezme). Potem pomyśle nad mocniejsza wersja, jeśli ta mi podpasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Ja ten kijek Trinis 7,3 do 100gr miałem też na oku i biorę go raczej napewno bo to alternatywa dla dwóch wędek 14/70 i 28/150. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Ja już miałem kij idealny do tego typu łowienia - customowy Phenix Swimbait. Jednakże, chce się przesiąść ostatecznie na kije 2-składowe lub travele. Nie jest jednak prosta sprawa znaleźć dobre odpowiedniki niektórych jednoskladow... Edytowane 3 Września 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Ja ten kijek Trinis 7,3 do 100gr miałem też na oku i biorę go raczej napewno bo to alternatywa dla dwóch wędek 14/70 i 28/150. Problem jest tylko taki, że te modele są praktycznie nieosiągalne w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Żbiku a co z tym Phenixem było nie tak ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Durzy, poczekaj bo ja czekam już na odpowiedź jak z dostępnością tych modeli Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Żbiku a co z tym Phenixem było nie tak ?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWszystko było idealnie poza tym, ze był to jednosklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 @Żbiku będziesz miał ciężko znaleźć coś podobnego do M1.Świetny kij ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Żbiku a co z tym Phenixem, sprzedany ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Sprzedany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Ja już miałem kij idealny do tego typu łowienia - customowy Phenix Swimbait. Jednakże, chce się przesiąść ostatecznie na kije 2-składowe lub travele. Nie jest jednak prosta sprawa znaleźć dobre odpowiedniki niektórych jednoskladow...Potwierdzam - kij idealny ;-)Gdyby mój Major Craft dźwignął 20 gramów więcej, to bym nie szukał mocniejszego... Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Durzy, poczekaj bo ja czekam już na odpowiedź jak z dostępnością tych modeli Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTo ja też czekam na info, może gdybyśmy zamówili kilka sztuk to było by łatwiej negocjować.Ewentualnie już znalazłem sklep w Francji gdzie z wysyłką do PL nie ma problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Mogę kupić we Francj w dowolnym sklepie, bez przesyłki. Tylko do Świąt trzeba byłoby poczekać z transportem. Ale tak w ciemno inwestować 200 euro, nie jestem przekonany. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi