Skocz do zawartości

Wędki Sakura - opinie

12maro

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko co jest napisane w tym artykule mogę potwierdzić w 100%. Chciałem mieć jakiś bardziej finezyjny kij to wziąłem 14/70 do ciężkiego łowienia używam 28/150.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czytałem. A czy to prawda, że bardzo kiepsko się ładuje? Pytam. bo byłem niedawno zdecydowany kupić tę Sakurę do 150 g, ale w końcu kupiłem inną wędkę, tj. innej firmy.

Nie jest tak źle wg mnie. Do porównania na łodzi miałem kolegi volatile pike do 90 gram. Rzucaliśmy przynętami o podobnej wadze 80-100gr i rzuty były porównywalne. Wiadomo, że inne cw obu wędek ale jakieś wnioski można wyciągnąć. Nie wiem tak do końca czego oczekiwałeś ale faktycznie tak jak pisali odległości 40-50m to max co mogłem uzyskać. Ale z drugiej strony na łódce masz wszystko w zasięgu rzutu więc co tu narzekać.

A jaki kij kupiłeś ?

Edytowane przez koval75
  • Like 2

Nie jest tak źle wg mnie. Do porównania na łodzi miałem kolegi volatile pike do 90 gram. Rzucaliśmy przynętami o podobnej wadze 80-100gr i rzuty były porównywalne. Wiadomo, że inne cw obu wędek ale jakieś wnioski można wyciągnąć. Nie wiem tak do końca czego oczekiwałeś ale faktycznie tak jak pisali odległości 40-50m to max co mogłem uzyskać. Ale z drugiej strony na łódce masz wszystko w zasięgu rzutu więc co tu narzekać.

A jaki kij kupiłeś ?

Westin W4 Powershad 218 cm do 150 g.

Zamówiłem Sportism Neo (granatowy) 198cm 14-70g ;)

Jak będzie za słaby to domowie mocniejsza wersje 28-150g i po sprawie ;)

Dzięki serdecznie za porady.

Jaka dogram sprawę z Trinisem 28/100 i będzie wystraczającą do moich potrzeb to 28/150 idzie na handel. Jak do tego czasu nie kupisz to daj znać dogadamy się.

• 2 miesiące temu...

Odswierze temat i tu pytanie do wedkarzy ktorzy mieli stycznosc ze spiningami Sakury,a wlasciwie z typowanymi przezemnie modelami

Shinjin Neo Long Range 2.33 20-85g

Trinis Power Game 2.20m 14-100g

Shinjin Neo 2.20 14-100g

Trinis Long Range 2.33 20-85g

Nazwy materialow brzmia dla mnie troche magicznie wiec... Ma to sluzyc jako narzedzie zgrane z korba miotajace duze gumy i wahadla do realnego 100g i gnace sie juz pod nie duza ryba.Te 2.20 to takie minimum mimo ze bede lowil glownie z lodki.

Jesli ktos cos ?

• 3 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Czy ktoś ma lub miał doczynienia z tym kijem i może coś na jego temat powiedzieć?

SAKURA RYOKAN 742XH 225cm 14-70g Casting

Szukam dla siebie wedki na początek przygody z castingiem i taki kij mi jeden z kolegów zaproponował

Na giełdzie chyba jest Trynis za małe pieniądze. To świetny kij