grizzli Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Witam. Chodzi mi o opinie na temat kija z temu.Czy ktos moze cos o nim powiedziec.Jaka ma prace, czy przy obciazeniu 50 g daje rade ma zapas mocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Jest to kij z dużym zapasem mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Dobry kijek , Używałem go kilka lat na trotki i potwierdzam to co napisał Wojtek posiada duży zapas mocy. Dość szybki , ze szczytowa akcją . Dobrze trzyma rybę. Edytowane 16 Marca 2014 przez Rajfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Kolega miał ,starą brązową serie. To co wyprawiał z tym kijem ! gioł ,szarpał, targał zaczepy, no litości dla tej wędki nie miał żadnej, znosiła wszystko. Widziałem hol sumka 170 w nurcie , bez respektu dla ryby, prawie suszenie łuski mu zrobił .W końcu przejechał po nim autem , tego już nie zniósł. mnie ten kij zadziwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Kuba_ Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie. Jest to mój pierwszy post na forum. Chciałem odświeżyć temat Kongera Salmo, gdyż mam zamiar kupić ten kij. Chodzi o model World Champion II Salmon 305 15-50gr z katalogu na 2018 rok. Konger chwali się, iż tej kij uzbrojony jest w przelotki i uchwyt Fuji. Jednak uchwyt w który wyposażone jest to wędzisko, nie występuje w ofercie firmy Fuji. Zastanawiam się więc czy są to oryginalne i pełnowartościowe komponenty. Firma Konger milczy w tym temacie. Jeśli ktoś łowi tym patykiem, to proszę o opinie. Edytowane 21 Czerwca 2018 przez _Kuba_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Uchwyt Fuji VSS, przelotki Fuji Alconite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Kuba_ Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Oryginalny vss wygląda tak. Ten z Kongera to nie to samo. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez _Kuba_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Mylisz się kolego . VSS Fuji to niezmienny kształt części , w którą wsuwamy stopkę kołowrotka . Sama nakrętka to kombinacja wielu wariantów i w zależności od opcji jest jeszcze kilka innych możliwości .Tak samo kształt korka na uchwycie może być różny.W tym Kongerze na zdjęciach widać jednak logo firmowe Kongera , dlatego można tylko gdybać czy to nie kopia oryginału FUJI z oryginalną nakrętką od FUJI.Sam kształt uchwytu to wypisz wymaluj VSS.Tutaj kolejny wariant w St.Croix Legend Elite . Sama fotka ściągnięta z portalu http://www.fishing-test.pl Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Kuba_ Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Podejrzewam, że to właśnie kopia oryginału Fuji, a w związku z tym również przelotki, rzekomo Fuji alconite, mogą być niepewnej jakości. Kij nie należy do najtańszych i nie chcę kupować kota w worku. Konger do tej pory nie udzielił mi odpowiedzi na temat komponentów w jakie wyposaża swoje wędziska. Mam więc wątpliwości.Fragment opisu kija z katalogu Kongera: Kije uzbroiliśmyw przelotki Fuji Alconite i uchwyt kołowrotka Fuji VSS Edytowane 22 Czerwca 2018 przez _Kuba_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Opis wędki jest faktycznie niepewny , niby piszą o Alconitach a wcześniej, że dwustopkowe to SIC. Kij na komponentach Fuji . Można dać szczytową Fuji i nakrętkę Fuji i w sumie prawda Dla mnie powinno to w nowej wędce tak wyglądać , do tego ten w Kongerze jest lakierowany a nie matowy co nawet jeśli zwiększa raczej wartość a nie odwrotnie , dlatego wątpię aby cały uchwyt był oryginałem . Obstawiam kopię z nakrętką Fuji , ale mogę się oczywiście mylić . Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 W takich parametrach mam Dragona Moderate - tam na pewno są markowe komponenty od Fuji. Moje pomyśl o tym patyku pod trotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi