robas Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 tu już masz przesączone http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Nici-ProWrap-Color-Fast-Nylon-/167 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 W takim układzie rezygnuje z zabezpieczania nici, kolorek będzie troszkę inny.No i oczywiście opis bedzię kozacki, zatrudnie narzeczoną, w końcu nie ja kończyłem ASP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Odkopie troszke temacik i zapodam kilka fotek ukończonego Oldschoola, kijaszek po lakierowaniu naprawdę kozacki. Wyszła taka uniwersalna wykałaczka z ciepłym ugięciem, akcja taki mod-fast cw. 4-18 gram, moc ciężko określić ale jakieś 14 lb będzie. Przeznaczenie kijka to lekkie łowienie szczupaków, fajnie obsługuje gumy typu kopyto 4" plus 6-10 g ołowiu, prowadzenie oczywiście na leniwca, wahadło, wobler, obrotówka...miniony weekend przehulałem z kijkiem nad Bobrem w poszukiwaniu kropków i kijek bez problemu obsługuje wobki od 4-5 cm.Kijek jak dla mnie rewelacja, biorąc pod uwage koszty i użyte materiały, sparowałem go z Emblemem Z 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Fajny kijek i fajna woda Kolorek omotki bardzo klimatyczny,świetnie współgra z blankiem .Jakby jeszcze zamiast piany był koreczek naturalny,nie specjalnie zbyt dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Fakt, jakby tak dać korek z lekkimi ubytkami to by dopiero był oldschool, ale póki co trzeba kasę na kolejne pomysły zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Witam Potrzebuję porady, szukam blanku pod szczupaka, przynęty gumy 4-6" na główkach 5-15g max. Niby mam MHX MB842-2, jednak dzisiaj zaliczyłem dwa spady i kilka odbić od przynęty. Kijek fajnie pracuje pod moimi przynętami, jednak przydałby się kijek z głębszym pociągnięciem. Co mogą koledzy polecić, zaznaczam że nie mam zamiaru wydawać fortuny na blank, najlepiej coś ekonomicznego, w długości 7' lub 7' z haczykiem. Będę wdzięczny za propozycje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 A po szczupakach, kombinowałem jak dobrać sie do wzdręg, kilka małych sie udało chycić. Testowałem S871-2 z nimfami od kolegów muszkarzy, i musze powiedzieć że nie jest źle. Na 14 latało całkiem całkiem, i do tego ze źle wypełnioną szpulą, cos mnie sie zdaje że jak wezme 12 i na full szpulę, to będzie git Fotka mojej przynęty nr 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Dawno nie odświeżałem tematu, bo nie było czym.Obecnie poszerzyłem swój park maszynowy, nabyłem kilka blanków z USA, co pozwoliło wrócić do jakże uzależniającego zajęcia Z urządzeń udało sie zmontować sprzęt do samodzielnego toczenia rękojeści, nawet nie wiedziałem że to taka frajda 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pierwszy projekt to kijek do poławiania klenio-jazi na woblerki od 1 do 3,5 oraz blaszki obrotowe do rozmiaru 1, dodatkowo na microjigi mozna będzie popróbowac łowienia wzdręg.Kiejk buduje na blanku muchowym długości 10 stóp w klasie 4WT, zbudowanego z prawdziwego uczciwego IM6, wyjdzie z tego kijek do 8g i mocy jakieś 2-6 lb. Porównać można go jedynie do kijków ANOS budowanych na muchowych blankach PAC BAYA.Uchyt Fuji DPS Gunsmoke 16, rekojeść dzielona z korka klasy FLOR, zakończenie z Burla. Przelotki PB minima HardZ racji na kolor blanku zastosuje nici Gudenbrod Sunburst.pierwsze przymiarki ponizej Problem tylko z przelotkami, bo nie mogę skompletować setu, a w pracowniach jak na złość nie ma tego co bym chciał cdn.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Fajna ta tokareczka. Z czego ją skonstruowałeś ? Jeśli to nie tajemnica oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Tajemnica żadna, uchwyt pod wiertarke i uchwyt z kłem na łożysku zakupiłem na alledrogo, a podstawę z kątówki zrobiłem.Ot cała filozofia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Dzięki. Właśnie o ten uchwyt z kłem mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 fajna rzecz, ale jeszcze trza sie wprawić, jest szansa że będzie na sprzedaż jeśli sie uda mój plan główny zrealizować 3:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 fajna rzecz, ale jeszcze trza sie wprawić, jest szansa że będzie na sprzedaż jeśli sie uda mój plan główny zrealizować 3:)to daj znaka- co będę 'łobcym' dawał zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Omotki zrobione, jutro opis i lakierowanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Kijaszek skończony, wyszła naprawde fajna wedeczka, dla wybranych, wszak nie każdy lubi łowić kijkiem o muchowej akcji i ugięciu. Kijek został wyważony pod kołowrotek w rozmiarze Shimano 2500, zakres obsługiwanych przynęt opisałem jako 1-8 g, ale przy odrobinie wprawy i cienkim monofilu można rzucać samą agrafką, moc 2-6 lb i akcja mod-fast.Poniżej kilka fotek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Hubertus, śliczny kijek! Co to za blank i skąd go wytrzasnąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Hubert odwalił kawał dobrej roboty kijek bajka dzisiaj przeszedł chrzest bojowy dużych ryb nie było ale hol okonia 25+ miło mnie zaskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Hubert odwalił kawał dobrej roboty kijek bajka dzisiaj przeszedł chrzest bojowy dużych ryb nie było ale hol okonia 25+ miło mnie zaskoczył Robota może i dobra, ale wiem co musze poprawić i nastepny kijek będzie lepszy. Życzę koledze aby kiedys zagrał hamulec w kołowrotku przy tym kijku, bo o to bardzo ciężko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Ukończyłem kolejny kijek, tym razem lekki casting. Zbudowany na blanku z włókna IM6.Długość 2,01 m cw 7-21g 8-15 LB, akcja fast i progresywne ugięcie, uzbrojony spiralnie w układzie 0-60-120-180. Zbudowany na budżetowych, ale solidnych komponentach.Uniwersalny kijek, ze wskazaniem pod twarde przynęty i gumki prowadzone na leniwca, fajna lekka szczupakówka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Udało sie ukończyć kolejny projekcik, tym razem kijaszek robiony na zamówienie kolegi z forum.Blank to braciszek X-Zogi pod marka Lemax, pancerny dolnik, całkiem czuła jak na 20LB szczytówka , cw w zakresie 14-42 grama i mega szybka akcja czyni z tego kijka prawdziwą sandaczową kosę.Zbrojony w zestaw przelotek PB Minima Tich, uchwyt Fuji DPS 18, rękojeść dzielona z korka wysokiej klasy, oraz korka burl, toczona ręcznie, omotki czarne z akcentami srebra.Bez fajerwerków, skromnie i funkcjonalnie.Podziekowania dla kolegi Roberta BRC za komponenty :-) Edytowane 29 Września 2014 przez Hubertus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 jak ten blank sprawdzil by sie w cascie ? powedzy do jerkow typu slider 7 i soft 4 play ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 myślę że idealnie obsłuży zarówno slidera 7 oraz 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 nie za słabe te przelotki ,to tej mocy kija ? bardziej je widzę w słabszych kijach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Używam w dwóch kijkach, jeden 15 lb do 30gram i drugi 20 lb do 42 gram , pod pletke i gumy...prędzej mnie sie znudza kijki jak przelotki padną.A że wyglądają delikatnie....taki ich urok, sam sie na początku w swoich kijkach zastanawiałem jak to będzie grać, i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi