Hubertus Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Kolejny ukończony projekt, tym razem na warsztat trafił bardzo fajny blank ze stajni MHX ST1083f. Założeniem było zbudowanie uniwersalnego, budżetowego kijka do komfortowego ganiania wszystkiego po rzece. Wędka fajnie obsłguje woblery od 4cm, przez obrotówki i wahadełka, górna granica moim zdaniem to 18 gram plus 3" kopytko. Wędkę uzbroiłem w przelotki PacBay Minima Hard plus Fuji Sic na szczycie od 25M do 4L, według założeń systemu Fuji KR. Rekojeść pełna z korka wykończona korkogumą, pierscionek dekoracyjny, omotki w kolorze zielonym ze srebrnym tipetem. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Siedzę już godzinę wpatrzony w tego kija i nie mogę wyjść z zachwytu... kawał dobrej roboty Hubercie, kijek wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach... Wykonanie klasa. Polecam wszystkim Huberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Siedzę już godzinę wpatrzony w tego kija i nie mogę wyjść z zachwytu... kawał dobrej roboty Hubercie, kijek wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach... Wykonanie klasa. Polecam wszystkim HubertaDzięki za słowa uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Jakiś czas temu trafił do mnie od kolegi kijek Mikado Inazuma Flash Zander 2,4m do 30g.Celem była naprawa i przebudowa rękojeści, niestety w nakręcanych foregripach często dochodziło do awarii. Kolejną bolączką tych wędek jest nienajlepsze zbrojenie. Rękojęść została kompletnie przebudowana, wykonałem ją w piance EVA oraz na uchwycie Fuji SKSS, całość dopełniają pierścienie wykończeniowe oraz ozdobny kapsel.Co do zbrojenia to oryginalne przelotki zostały wymienione na komplet Fuji Alconite od 25Y do 6L. Po przeróbce słynna kosa sandaczowa jest jeszcze ostrzejszast1024inazumphenix 001.jpgst1024inazumphenix 002.jpgst1024inazumphenix 003.jpgst1024inazumphenix 004.jpgst1024inazumphenix 009.jpgBardzo fajnie przerobiłeś tą wędkę.Przymierzam się teraz do wymiany rękojeści w Inazumie Flash Zander i mam do Ciebie pytanie:czy zdejmowałeś elementy uchwytu KSKSS z blanku (jeśli tak to w jaki sposób to zrobiłeś ???) czy tylko zamieniłeś nakrętkę kontrującą KSKSS na SKSS. Widać, że piankę wszędzie wymieniałeś, ale uchwyt ?Męczę się ze zdjęciem tego uchwytu, a nie chcę go przy zdejmowaniu uszkodzić i zastanawiam się czy poza podgrzewaniem jest jakiś inny sposób - może jakiś rozpuszczalnik, by ten klej rozmiękczył ? Edytowane 6 Marca 2015 przez Voldemort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Uchwyt zmienialem caly choc stary tez dalo zdjac. Ja lekko podgrzewalem ale klej masakryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Uchwyt zmienialem caly choc stary tez dalo zdjac. Ja lekko podgrzewalem ale klej masakrycznyBoję się tego podgrzewania, już kiedyś roztopiłem uchwyt Miałem nadzieję, że jest jakiś cudowny płyn który daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Uchwyt jest zamocowany na jakis plastikowych arborach zeby je zdjac trzeba bylo sie mocno nagimnastykowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Uchwyt jest zamocowany na jakis plastikowych arborach zeby je zdjac trzeba bylo sie mocno nagimnastykowacFaktycznie podgrzewanie trwało ze 20 minut, gdy uchwyt był wściekle gorący dopiero udało się go ściągnąć.Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Faktycznie podgrzewanie trwało ze 20 minut, gdy uchwyt był wściekle gorący dopiero udało się go ściągnąć.Dzięki za pomoc.nie ma sprawy, blanki tych wedeczek są naprawdę fajne tylko troche dupnie zbrojone, przerabiac warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Chciałem zaprezentować ostatni projekt, dopiero co skończony "Blue Mosquito". Wędka zbudowana na blanku muchowym z węgla IM6 w klasie 5/6 WT w kolorze ciemny granat. Zgodnie z życzeniem nabywcy uzbrojony w uchwyt ALPS Leopar Blue, przelotki PB Minima Hard od 20M do 4V, PB Micro na szczycie. Rękojeść z korka blue burl i korkogumy. Całość wykańczają pierścionki tytan oraz nici w kolorze royal blue. Przeznaczenie wędki to kleń, jaź i okoń łowiony na woblerki, blaszki i nieduże gumki. Długość wędki to 2,75m, a ciężar wyrzutowy mieści sie w zakresie 1-10 grama. Mam nadzieję że design spodoba się odbiorcy. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Jest kozak Już na zdjęciach mi się strasznie podoba, ryby czekają Edytowane 9 Marca 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Mam w jednym kijaszku uchwyt alpsa z tej serii i muszę powiedzieć , że źle się trzyma to suchą dłonią . Tak jakby kleił się do łapy , troche to irytuje ale w chłodniejszych porach roku kiedy łowię w rękawiczkach wogóle nie przeszkadza . Chyba jedyną zaletą jest to , że ładnie się komponuje do koloru blanku , u mnie zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 A powiedzcie mi jak wypada akcja kijka na takim blanku, w każdym przypadku jest to parabolik/klucha czy jak ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Kijki na tego typu blankach to szczególne konstrukcje, które pracują po całej długości, ale kluskami bym ich nie nazwał.Ten konkretny to mod-fast, na warsztacie mam też blank muchowy STS Legend i ten bedzie Fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Kolejny ukończony projekt na blanku ze stajni MHX ST1083f. Założeniem było zbudowanie uniwersalnego, kijka do komfortowego ganiania wszystkiego po rzece. Wędka fajnie obsłguje woblery od 4cm, przez obrotówki i wahadełka, górna granica moim zdaniem to 18 gram plus 3" kopytko. Wędkę uzbroiłem w przelotki Fuji Alconite w systemie KR concpt plus Sic na szczycie od 20H do 4,5 KT. Rekojeść dzielona z burnta, ze wstawkami z korkogumy, zaczep pod przynęte, pierscionki Forecast, omotki w kolorze ciemny brąz. Komponenty całościowo zakupione u Roberta z BRC. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Jakiś czas temu trafił do mnie świetny kijek STC Premier PS70MLF2 stara seria Made in USA, celem przerobienia, a konkretnie skrobanki i wymiany przelotek na lzejsze i w wiekszej ilości. Szczytówka została całkowicie oskrobana, dolnik czesciowo w wymaganych miejscach, do zbrojenia użyłem przelotek PbMinima Hard w zestawie od 16M do 3W w spacingu zgodnym z systeme Fuji KR, omotki w kolorze czarnym z zielonym tipetem. Dzięki temu kiejk zyskał na szybkosci i "ciętości: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Piękne dzięki za fotki, wygląda zaje****** , na żywca będzie zapewne jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) MHX'a mam już u siebie, już ,,zwodowany,, pierwsze rzuty ma za sobą, świetnie wykonany pełna profeska, jakość wykonania rewelacyjna, cóż mogę więcej dodać, jedynie mogę POLECIĆ kolegę Huberta . Po raz trzeci pięknie dziękuje za szpade. I pare fotek. Edytowane 17 Marca 2015 przez M4TYY 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dzieki za fotki z terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Na fotach z łowiska wygląda dużo lepiej, niż przy sztucznym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 W dniu wczorajszym ukończyłem kolejny ciekawy projekt. Założeniem było stworzenie edki w wersji travel o długosci 2,75 m i składzie ok 75 cm. Przeznaczeniem wędki maja być pstrągi, klenie i inne standardowe przyłowy w rozmiarach najczęściej zamieszkujących nasze wody. Naturalnym krokiem była przymiarka do muchowego blanku w klasie 8, po pewnych perturbacjach udało się nabyc blank StCroix 4F908.4, idealny pod powyższe zastosowania.Wedka została ubrana w komplet przelotek PbMinima Hard klasycznie od 25V do 5V plus SIC FST na szczycie, rekojeść pełna, wykończona korkogumą, uchwyt Fuji SKSS, insert z korka Burl Black Stripes. Powstała wędka o cw 2-14 gram, której moc określiłem delikatnie na 8lb, choc 10 lb nie było by błędnym opisem. Poniżej fotki poglądowe. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ciekawa sprawa ta muchówka w spinie.Jeszcze jak byś pokazał jak się zgina ,to byłoby super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ciekawa sprawa ta muchówka w spinie.Jeszcze jak byś pokazał jak się zgina ,to byłoby super Wygięcie w warunkach bojowych to już pewnie ja wam "pstryknę" za parę dni.Testy kija nastąpią w przyszłym tygodniu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Na fotach z łowiska wygląda dużo lepiej, niż przy sztucznym świetle Czas najwyższy na sesje w plenerze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Hubert wszystkiego co najlepsze, abyś trwał w swoim pokręceniu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi