Skocz do zawartości

Hubertusa pokręciło...

Hubertus

Rekomendowane odpowiedzi

na 6 zdjęciu korek na dolniku wyszedł niesymetrycznie (pofalowany)  , czy to przekłamanie od fotki  ?

nie ty jeden to zauważyłeś ;)

Fotka nie przekłamuje bo obok widać że blank prosty.

Ja sam nie toczę rękojeści więc nie komentuje ale projekty na dps'ach i z takimi 'zwykłymi' przelotkami to tak trochę jakby nie na czasie, to zupełnie nie moja bajka ale to zapewne właściciela życzenie było ;)

nie ty jeden to zauważyłeś ;)

Fotka nie przekłamuje bo obok widać że blank prosty.

Ja sam nie toczę rękojeści więc nie komentuje ale projekty na dps'ach i z takimi 'zwykłymi' przelotkami to tak trochę jakby nie na czasie, to zupełnie nie moja bajka ale to zapewne właściciela życzenie było ;)

No tak, na zwykle przelotki i dps ryby już nie biorą....

Ciekawe jak kiedyś mogli tak łowić i robili to skutecznie

Ehh

• Like 1

Ja też nie kombinuje z uchwytami - DPS jest super o ile się gwint dobrze przytnie a jak jeszcze damy insercik z jakiegoś fajnego korka to dla mnie totalny luksus - Alconite ? - obecnie wszystkie kije mam na nich i pewnie następne też na nich zostaną. @shavt , wybredny jesteś , niema co :)

Ja tylko nie lubię tego srebrnego DPS-a w tym rozmiarze - nakrętka jest niewygodna jak pod moje delikatne rączki ;) , lepsze są te z mniejszych rozmiarów. Raz nawet się kija pozbyłem świeżo po odbiorze z pracowni właśnie z tego powodu , także każdy ma jednak jakieś zboczenia :)

Edytowane przez Szymon82

Szymek nie poznałeś czyj Talon? :)

Hehe , teraz po opisie widzę , że to ten pacjent :lol: , ale Hubert nie wspomniał o 30 g doważenia w kapslu Fuji o ile mnie wzrok nie myli ?

Także teraz można porównać opcje po i przed. Nie trzeba być wizjonerem aby stwierdzić , że poczujesz różnice...

Dla wyjaśnienia - to nie jest dywan mój ani kolegi @ajmo ;)

3309508_T1.JPG

3309598_T2.JPG

Edytowane przez Szymon82

no i się rozklikał na kilku przelotkach po poprzednim sezonie.

Na to to chyba niema lekarstwa , jak się używa a nie głaszcze przed snem w sypialni to i tak prędzej czy później zaczną poklikiwać, szczególnie w godzinach 23.00 - 4.00 jak w pokoju najlepsze warunki do fotelowych orgii sprzętowych ;)

• Like 1

jak się używa a nie głaszcze przed snem w sypialni to i tak prędzej czy później zaczną poklikiwać,

No u mnie lekko nie ma, ten savage gear którego niedawno nabyłem, w poprzednim tygodniu mi kliknął na pół między 3 a 4 przelotką. Talon też pójdzie w crash testy. Owszem sprzęt trzeba szanować, ale na pewno nie będzie tak, że nad wodą przez 20 minut będę stał i łamał gałązki żeby oddać rzut :)

Edytowane przez ajmo

Co do użytych przelotek i rodzaju rękojeści to rzecz gustu, tak miało być, a klasyczy układ Y-L pełna rekojeść i DPS akurat do tego konkretnego blanku pasują jak trzeba, to jest kijek dla "dużych chłopców", sam blank waży ponad 100 gram, 2,6mm w szczycie, butt 16 mm.

Co do rękoeści....to użytkownik ją oceni, jeśli nie będzie odpowiadała, to bez problemu zrobię nową, takie mam warunki współpracy dla klientów.

• Like 5

Swoją drogą Alconity w srebrnych ramkach są już same w sobie oryginalne - wg. mnie są o wiele fajniejsze od standardowych czarnych, raz wizualnie a dwa nie wyświecą się ani nie odejdzie z nich farba.

Edytowane przez Szymon82
  • Like 1

Widziałem kije zrobione na DPS trochę pianki, korka i były tak ślicznie wykonane że aż człowiekowi dech zapieralo z podziwu. Mam na myśli projekty @krzysiek.Szkoda że nie wstawia już swoich prac bo estetyką i kreatywnością powalają. Nie obraz się ale twoje projekty są jak na razie przaśne i czeka cię jeszcze sporo pracy zanim będą na wysokim poziomie. Przejrzyj też wątek @yglo , wiele projektów bardzo klasycznych i jednak są tak estetyczne i precyzyjnie wykonane że o jakości projektu nie zawsze decyduje z czego są wykonane ale raczej jak są wykonane.

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 3

Widziałem kije zrobione na DPS trochę pianki, korka i były tak ślicznie wykonane że aż człowiekowi dech zapieralo z podziwu. Mam na myśli projekty @krzysiek.Szkoda że nie wstawia już swoich prac bo estetyką i kreatywnością powalają.

To miałem na myśli dając "lajka"...

mrWhite - nie od razu Rzym zbudowano, także spokojnie :)

Hubert krytykę traktuj jako motywację do dalszej pracy! :)

- ja tam widzę duży progres w Twoich projektach, tak trzymaj!

Edytowane przez Baars
  • Like 2

To miałem na myśli dając "lajka"...

mrWhite - nie od razu Rzym zbudowano, także spokojnie :)

Hubert krytykę traktuj jako motywację do dalszej pracy! :)

- ja tam widzę duży progres w Twoich projektach, tak trzymaj!

Ja krytykę przymuje i jest ona jak najbardzie wskazana.

Pomyślałem "zerknę co tam kolega @Hubertus znowu fajnego ukręcił", a tu co widzę? Mój dywan... nie wierzę, mój dywan :lol:

Tak, tak pierwotna wersja tegoż Talona była zbudowana przeze mnie (dla kolegi). A że został zrobiony dokładnie tak jak kolega sobie tego życzył (takie właśnie przelotki, taka właśnie rękojeść, taki właśnie wygląd) to nie oceniam tego negatywnie, że grubo, że ciężko, że to, że tamto.

Osoba która chciała wędkę według swoich upodobań taką właśnie otrzymała.

Ja wiem, że moda jest taka, że w ten sposób nie "należy" w dzisiejszych czasach budować wędek. Warto jednak pamiętać, że nie wszyscy chcą za tą modą podążać... Co w tym złego?

Aha, jeśli chodzi o klikanie to zauważyłem, że FlexCoat HB taką ma niestety przypadłość. Sporo patyków, które zrobiłem na tym lakierze prędzej czy później zaczynała klikać. Od pewnego czasu przesiadłem się na RodDancera i jak na razie nie zauważyłem klikania.  

• Like 1

Aha, jeśli chodzi o klikanie to zauważyłem, że FlexCoat HB taką ma niestety przypadłość. Sporo patyków, które zrobiłem na tym lakierze prędzej czy później zaczynała klikać. Od pewnego czasu przesiadłem się na RodDancera i jak na razie nie zauważyłem klikania.  

Daj pod stopki termiku i o takim czymś zapomnisz.  :)

Pomyślałem "zerknę co tam kolega @Hubertus znowu fajnego ukręcił", a tu co widzę? Mój dywan... nie wierzę, mój dywan :lol:

Tak, tak pierwotna wersja tegoż Talona była zbudowana przeze mnie (dla kolegi). A że został zrobiony dokładnie tak jak kolega sobie tego życzył (takie właśnie przelotki, taka właśnie rękojeść, taki właśnie wygląd) to nie oceniam tego negatywnie, że grubo, że ciężko, że to, że tamto.

Osoba która chciała wędkę według swoich upodobań taką właśnie otrzymała.

Ja wiem, że moda jest taka, że w ten sposób nie "należy" w dzisiejszych czasach budować wędek. Warto jednak pamiętać, że nie wszyscy chcą za tą modą podążać... Co w tym złego?

Nie działa we wszystkich przypadkach.

czasami sprawia więcej problemów niż porzytku

Co do poprzedniego zbrojenia to oczywiście kwestia gustu, tak miało być i koniec.

A co do termika pod stopka, to jest jak kolega napisał, czasami efekt jest odwrotny.

Dokladnie, zreszta klejenie przelotek do blanku mija sie calkowicie z celem. Jak pozniej w razie czego wyrownac wszystkie w linii po omotkowaniu?

Dokładnie, na początku jak sie naoglądałem filmików na YT to tak zrobiłem, a później było :wacko:  :blink:

i zdejmowanie omotek i od nowa :D

• Like 1

Osobiście klikania nie stwierdziłem w przypadku, tzw. forhan wrap.

A w każdym innym jeśli klikanie się pojawia to ja stosuję... smarowanie :whistling:

Kropelka oliwki na stopkę (w miejscu łączenia z omotką), delikatnie poruszać, wytrzeć nadmiar i cisza jak makiem zasiał ;)  Nie zauważyłem jakichkolwiek negatywnych skutków takiego zabiegu.

Jakiś czas temu, kolega @ajmo wysłał do mnie na adres @ foto wędki, którą zakupił.Przeglądając wątek Huberta , odszukałem je w historii mojego konta i wkleiłem tutaj.Mam nadzieję, że nie masz za to pretensji ?

Kropelka oliwki na stopkę (w miejscu łączenia z omotką), delikatnie poruszać, wytrzeć nadmiar i cisza jak makiem zasiał ;)  Nie zauważyłem jakichkolwiek negatywnych skutków takiego zabiegu.

A to jest bardzo ciekawe rozwiązanie,kiedyś na pewno spróbuje a jaki rodzaj oliwki taki do kręciołów czy co innego?