Werem Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Hubert, to jest ten sam kij o jakim rozmawialiśmy.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Wielkie dzięki dla kolegi Nie ma sprawy Link powinien tak wygladac, ze skrotem youtu.be, nie dziala jakos https://_www.youtube.com/watch?v=LeXR7cZ2GMg Wstawilem [ _ ] zeby nie wyswietlilo sie jako filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Hubert, to jest ten sam kij o jakim rozmawialiśmy.?Jeśli masz na mysli okoniówkę to to jest ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 DelToro czy to jeziorko Przytomne koło Gostynina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 No kolego, trafiłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Nigdy w życiu tam nic nie złowiłem, ale i tak lubię sobie skoczyć przy okazji wizyty rodzinnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 No kolego, trafiłeś Wielkie dzięki za filmik, bardzo fajna robota i czekam na więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Fakt filmik mega fajny. Mocno zastanawiam się nad tym kijem, chciałbym jeszcze porównać organoleptycznie z Phenix Elixir FX761-2 i na zimę spróbować usiąść do dłubania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Super że się podoba! To nic innego jak motywacja dla mnie do dalszego kręcenia . Co do jeziorka to lubię tam jeździć, bo zazwyczaj jestem sam na wodzie, w tygodniu przynajmniej, bo w weekedny mam inne obowiązki. Co do rybek, to trzeba się wstrzelić w dzień. Na początku maja ładnie połowiłem większych okoni, natomiast teraz nie mogę ich namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) DelToro czy to jeziorko Przytomne koło Gostynina? Filmik kolegi @MATIG, ale to juz wiesz Ja tylko pomoglem wstawic jako wideo Edytowane 11 Listopada 2015 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Nie załapałem ale już faktycznie się wyjaśniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Dzięki uprzejmości kolegi @sledzix wstawiam fotki ugiecia wędki na blanku MHX DS820Odpowiednio50g 100g 150g 400g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Już prawie zamówiłem ten blank,jako ''lżejszego'' braciszka STC 3S69mlxf...i chyba dobrze,że tego nie zrobiłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Casting zbudowany na blanku MHX MB782-2, 1,98 m w jednym kawałku, cw do 18 gram i moc 14lb. Jak to w MHX, te 18 gram to oczywiście przesada, a i w dolniku więcej jak 14lb. Zbrojony w dzieloną rekojeść z korka Burl, uchwyt Fuji TCS, nakręcany foregrip, zbrojony spiralnie 0-90-180 w Fuji Alconite od 10 LN do 5L, fuji FCST 5,5 na szczycie. Kijek o fajnym ugięciu, nie jest to kij od szczotki, dedykowany pod przynęty typu Slider 7. Komponenty zakupione w BRC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 jak tu iść do pracy kiedy kijaszek w drodze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Kolejna wędka ze stajni CD seria Extra NANO, tym razem 2,60m cw. 6-24 i 8-17 lb mocy. Blank sprawdzony w tym roku na naszych łowiskach i chwalony prze użytkowników. Wędka została uzbrojona w dzielona rękojeśc z korka Burnt Premium oraz korkogumy, pierścienie FAWC. Przelotki to komplet Fuji Alconite w systemie Y-L plus SIC na szczycie, do tego uchwyt Fuji SKSS 17 z insertem z Burnta. Wędka budowana pod lekkkie i średnio-ciężkie łowienie sandaczy i szczupaków, sprawdzi sie również jako wędka boleniowa. Blank szybki o mocnym dolniku i przyjemnym ugięciu, dzieki szerokiemu zakresowi obsługiwanych przynęt, śmiało można go nazwać średnim rzecznym uniwersałem.. Komponenty zakupione w BestRodsCenter oraz Fishingrod. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Widze ze masz ten sam problem jak ja, ciemno, ciezko dobre zdjecie zrobic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Okoniówka na blanku Made in Poland Blaas SLF806-2N, długość 8'0" moc 6lb i cw 2-11 grama bardzo poprawnie opisane. Rękojeść dzielona z Burnta i korkogumy red , uchwyt Fuji KSKSS 16 z insertem z woven carbon i komplet FujiAlconite w systemie KrH, plus SIC na szczycie. Ciekawa propozycja nie tylko na okonia, spokojnie można poganiać klenie i jazie na małe blazki i woblerki, i oczywiście pstrąga, te 6lb w dolniku jest pewne i solidne. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Widze ze masz ten sam problem jak ja, ciemno, ciezko dobre zdjecie zrobic.Dokładnie, dodatkowo ze mnie taki fotograf jak z koziej d... rakietnica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Okoniówka na blanku Made in Poland Blaas SLF806-2N, długość 8'0" moc 6lb i cw 2-11 grama bardzo poprawnie opisane. Rękojeść dzielona z Burnta i korkogumy red , uchwyt Fuji KSKSS 16 z insertem z woven carbon i komplet FujiAlconite w systemie KrH, plus SIC na szczycie. Ciekawa propozycja nie tylko na okonia, spokojnie można poganiać klenie i jazie na małe blazki i woblerki, i oczywiście pstrąga, te 6lb w dolniku jest pewne i solidne.DSC_1045.JPG DSC_1025.JPG DSC_1029.JPG DSC_1035.JPG DSC_1037 (1).JPG DSC_1038.JPG DSC_1040 (1).JPG DSC_1041.JPGPewnie nie wytrzymam.Patyk miał być na nowy sezon.Jak będzie już u mnie od razu wypad na pasiaki :-) Dzięki Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Troszke za duzo korka w fore jak dla mnie, chyba ze tak mialo byc. Ale wedka ladna. Jest szansa na fotki ugiecia tego Blaasa, Hubertus, prosze? Edytowane 12 Grudnia 2015 przez madmatt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Co do korka to osobiście bym zrobił bez fore, tak lubię...a tutaj tak miało byćfotki postaram się jutro zapodać, blank bardzo fajny ugięcie miłe i równomierne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Troszke za duzo korka w fore jak dla mnie, chyba ze tak mialo byc. Ale wedka ladna. Jest szansa na fotki ugiecia tego Blaasa, Hubertus, prosze? Jak Hubert nie ogarnie (Zarobiony gość :-) zrobie fotki ugięcia.Myśle że to uboższa wersja phenixa mało odbiegająca od elixira.Łowy zweryfikują hipoteze :-) Edytowane 12 Grudnia 2015 przez broch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Dzisiaj, przy okazji wizyty nad wodą robiąc małą przerwę po przejściu deszczu przerzuciłem wstępnie MHX-a MB 842-2.Odebrałem kij jakiś czas temu i cały czas czeka na jego docelowe łowisko , czyli Zalew Sulejowski.Aktualnie ciągnie mnie w inne rejony i niema czasu dobrze go obłowić.Po krótkim kontakcie stwierdzam - czułe to i całkiem wydajne rzutowo, blank wyważony super , szybki z dolnikiem zwiastującym mocne zacięcia.Samo wykonanie jak przystało na moją wizję łódkowego patyka skromne i funkcjonalne , bez zbędnych pierdół .Osprzęt Fuji , przelotki Alconite od 25 do 5,5 SIC. Robota Huberta oczywiście oceniona pozytywnie - raz jeszcze dzięki.Wrzucam przy okazji foto z terenu + ugięcie, oby tylko było nim co zacinać Ile wyniesie taki kijek w takim wykonaniu bez robocizny i jaka będzie ostateczna cena z wykonaniem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Nikt inaczej Ci tego nie policzy jak otwierając stronę brc albo fishingcenter i sprawdzając ceny po kolei.A wszystko jest opisane w poście – blank, set przelotek, do tego pianka, uchwyt, arbory pod uchwyt, pierścienie, zaczep – sprawdzasz ceny na stronie – dodajesz i masz koszt.A robocizna .. pewnie jakieś 20pln za przelotek + 50-100 za zmontowanie rękojeści. I masz komplet.Ewentualnie od całości odejmij z 5-10% zimowej promocji i wyjdzie Ci cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi