Skocz do zawartości

Hubertusa pokręciło...

Hubertus

Rekomendowane odpowiedzi

Hubert nakrętki na uchwytach z FA mają standardowe wymiary jak fuji

Te uchwyty SG w rozmiarze 16 mają tuleję nakrętki do zabudowy o śr. 21mm podobnie jak nakrętka w fuji KSKSS/ASH i komponety które pasują do wymienionej fuji będą też pasaowały do tego uchwytu SG,lub można użyć komponenty dedykowane do KDPS 17.

Edytowane przez Paavo

Witam

Kolego  Pietryk  napisz  proszę  czy te  14 lbs  w jednym kawałku   pociągnie  / podbije   20 g  plus np Keitech  4" ES    . Mam  zamiar  w przyszłości   robić  kraaga XF   ca   8"   i czy mam  celować  w osłabioną 16 lbs  lub wzmacniane 11 lbs

kij miałby  obsługiwać   14/17 g  ołowiu   do ca 25 g    plus ES 4" ,  ale mam na myśli komfort   prowadzenia podbicia  z ręki .... a nie komfort rzutowy   ze  metrowego zwisu .

pozdrawiam

Maciej

Myślę że ten blank sprosta Twoim oczekiwaniom w stosunku do kija. Napiszę kilka swoich pierwszych sporzeżeń.Kijek lekki przyjemny i piekielnie szybki. Na stojącej wodzie opad da się wyczuć już przy 6 gramach i dwu calowej gumie. Na 8.5 gramowej główce z hakiem 2/0 plus 5 cm płotka irasa jest już komfortowo wszystko widać nie czytać czuć w dłoni boa ja nie czułem.Tyle na wodzie stojąj. Na rzece 12 i 15 gram ołowiu pluc 4 calowe gumy nie dolatywały do dna i były w brzegu więc nic nie powiem. Na główkach za napływem, czyli woda już tak nie ciągnęła 12 i 15 gram czuć i widać. Dopiero z 18 gramowym kogutem opad byl idealny, zarówno w szybkim nurcie jak i za główkami. Max zalożylem mu 25 gram i kaitka 4 cale i to nie jest koniec możliwości tego patyka. Jak ktoś coś to pytać lub zapraszam do mnie na oględziny i pomachanie????.

• Like 1

Witam

Do Wilku 82  napisz    coś  o zachowaniu się  w/w kija   czy jest bardzo szczytowy  czy dół   się  też  odzywa  ....ew  z jakim kijem  można by go porównać......

Pozdrawiam

Maciej

jak do tej pory udało mi się na niego wyciągnąć dwa szczupaki 50 i 65 cm i wg mnie kij jest bardzo szczytowy trzeba się nauczyć go obsługiwać, myślę, że pokaże swoje możliwości z rybkami od 80 w zwyż, dzisiaj jadę na jakieś 4 godziny na mój kanał mam nadzieję, że coś fajniejszego się zamelduje chociaż imho rybki zeszły już do jezior w któych jest dużo sielawy ale kto wie może coś :D jak złapie jakiś zaczep to postaram się zrobić fotki ugięcia chociaż to nie to samo jak przy rybie. do tej pory użytkowałem dwa kije Inazumę 270 cm do 35 gram i taki sam Kamisori i temu kijowi jest bliżej do Inazumy która niestety połamałem :/. fajne jest to, że nie muszę się patrzyć na szczytówkę bo od 10 gram fajnie wszystko czuć w łapie. W sobotę jak będę miał wolne postaram się zrobić jakieś fotki ugięcia

ps ale to mocny blank i na dużej wodzie fajnie się zachowuje/

Petri Heil!

Arek