Hubertus Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Cięższy okoń na SKXF 707-1Nwięcej nahttp://hubrods.pl/fa-skxf-707-1n 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Hubert. Fajnie by bylo gdybys w opisie dodawał końcową cenę prezentowanej wędki. Tak, dla informacji mocno zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Hubert. Fajnie by bylo gdybys w opisie dodawał końcową cenę prezentowanej wędki.Tak, dla informacji mocno zainteresowanych. Eeee tam. Jakbym mial zamawiac wedke u Hubertusa czy u kogos innego, to wolalbym zeby cena zostala miedzy nami Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Del Toro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Hubert. Fajnie by bylo gdybys w opisie dodawał końcową cenę prezentowanej wędki.Tak, dla informacji mocno zainteresowanych. Jak ktoś jest mocno zainteresowany to zawsze może napisać wiadomość w sprawie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Cięższy okoń na SKXF 707-1Nwięcej nahttp://hubrods.pl/fa-skxf-707-1nWP_20170606_11_52_42_Pro.jpgWP_20170606_11_53_02_Pro.jpgWP_20170606_11_57_30_Pro.jpgWP_20170606_11_53_11_Pro.jpgWP_20170606_11_53_35_Pro.jpgWP_20170606_11_53_41_Pro.jpgWP_20170606_11_54_27_Pro.jpgWP_20170606_11_55_04_Pro.jpgWP_20170606_11_56_33_Pro.jpgkosmos! Janusz piękne te 2x2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Sandaczówka na blanku Pointwięcej nahttp://hubrods.pl/point-blank-pb691mlxf 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Okoniowa szpada Kraag SKXF 705-2Nwięcej nahttp://hubrods.pl/kraag-skxf705-2n 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Okoniowa szpada Kraag SKXF 705-2Nwięcej nahttp://hubrods.pl/kraag-skxf705-2nWP_20170620_11_37_44_Pro.jpgWP_20170620_11_37_55_Pro.jpgWP_20170620_11_38_21_Pro.jpgWP_20170620_11_38_29_Pro.jpgWP_20170620_11_38_56_Pro.jpgWP_20170620_11_41_50_Pro.jpgWP_20170620_11_42_20_Pro.jpgDelfin...pewnie z deltą... Zestaw mega praktyczny (czucie, waga, odległości rzutu itp) ale trudno tutaj coś stylistycznie nowego wymyślić Tak czy siak wykonanie mega. Miałem okazji mieć w dłoniach Twoje wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Delfin...pewnie z deltą... Zestaw mega praktyczny (czucie, waga, odległości rzutu itp) ale trudno tutaj coś stylistycznie nowego wymyślić Tak czy siak wykonanie mega. Miałem okazji mieć w dłoniach Twoje wyroby. Według mnie nie istnieje kwestia skali trudności, możliwości są identyczne jak w każdej wędce. Możliwe, że inne materiały lepiej się komponują z węglem jak te do których się przyzwyczailiśmy w klasycznych konstrukcjach Ograniczeniem nie jest uchwyt, jego kształt, czy użyty materiał Pytanie brzmi, w jakim celu. To jest rozwiązanie mające wnieść maksimum korzyści technicznych, funkcjonalnych.Spotkałeś się kiedyś z narzędziami które były lepsze przez to, że pomalowane w kwiatki czy inne ornamenty Dla jasności, ja nie neguję potrzeb wyższego rzędu. Rozumiem, że każdy ma inną wrażliwość. Moja Córka, budując sobie wędki, dodaje np. drewno egzotyczne. Komponuje się to naprawdę świetnie. Z węglem bardzo dobrze komponuje się dużo materiałów. Postarzane srebro, złoto, kość słoniowa, macica perłowa, szmaragdy, rubiny itd. byle nie wszystko naraz (moje subiektywne odczucie). Jeśli to nie psuje balansu, nie wpływa na własności użytkowe, nie mam nic przeciw. Córka uzasadnia, że przecież ona jest dziewczyną i wędki też chce mieć dziewczyńskie Jest OK.Ja wędki wolę takie proste, surowe. Nic nie bije po oczach, nic się bez powodu nie zniszczy, nie ubrudzi. Jeśli nawet, to przepłukanie w łowisku załatwia sprawę Ja nie mam w zwyczaju na rybach drżeć o sprzęt, co ma się stać, i tak się stanie. Narzędzie, jeśli się zniszczy, to jest wkalkulowane. Przedmiot kultu i pożądania, jeśli się zniszczy w trakcie używania zgodnego z przeznaczeniem, blizna pozostanie na zawsze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Nie krytykuję Delfina stwierdzam fakt tylko, że wędki z nim muszą wyglądać bardzo podobnie (brak fore, rear, dzielona rękojeść itp) Lubię "japońską" stylizację wędek i takie jak np Hubertusa bardzo mi się podobają: ) Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Marcyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Nie krytykuję Delfina stwierdzam fakt tylko, że wędki z nim muszą wyglądać bardzo podobnie (brak fore, rear, dzielona rękojeść itp) Lubię "japońską" stylizację wędek i takie jak np Hubertusa bardzo mi się podobają: ) Nie odebrałem poprzedniego posta jako krytykę Wyraziłem jedynie, jak ja to widzę. Ależ nie muszą wyglądać podobnie. W lekkich kijach, poza estetycznym, zwyczajnie nie ma sensu fore, rear. To wszystko załatwia uchwyt. Pełna rękojeść jest jak najbardziej możliwa i może nawet w pewnych sytuacjach właściwa. Nikt jej po prostu do tej pory nie pokazał, możliwe, że jeszcze taka nie powstała? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Całe szczęście że jest wolny wybór ,każdy może coś pod siebie podpasować ,są różne wizje co do wyglądu,nie wszystko może się wszystkim podobać.Problem pojawia się wtedy jak koś nie ma za bardzo smaku i wyczucia stylu ,i swoją wizją próbuje zarazić innych ,nie mam nikogo konkretnego na myśli.Część ma już wyrobiony swój styl i ma swoich zwolenników ,cześć nad nim pracuje.Najważniejsze że możliwości i opcje są niemal nie ograniczone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 ale trudno tutaj coś stylistycznie nowego wymyślić Więcej nie trzeba żeby być mega zadowolonym 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spini Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Piękne kije tylko pogratulować.Może kiedyś uda mi się sprecyzować moje potrzeby i coś sobie zamówić.Właśnie taki styl mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) @spini-zadzwoń do Huberta i coś na pewno sprecyzujesz. Hubert czyta w myślach :-)Dziś oblatałem okoniówki-kraagi i juz mam, to czego szukałem. Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Mdah 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Pytanie brzmi, w jakim celu. To jest rozwiązanie mające wnieść maksimum korzyści technicznych, funkcjonalnych. Spotkałeś się kiedyś z narzędziami które były lepsze przez to, że pomalowane w kwiatki czy inne ornamenty Dla jasności, ja nie neguję potrzeb wyższego rzędu. Rozumiem, że każdy ma inną wrażliwość. Moja Córka, budując sobie wędki, dodaje np. drewno egzotyczne. Komponuje się to naprawdę świetnie. Z węglem bardzo dobrze komponuje się dużo materiałów. Postarzane srebro, złoto, kość słoniowa, macica perłowa, szmaragdy, rubiny itd. byle nie wszystko naraz (moje subiektywne odczucie). Jeśli to nie psuje balansu, nie wpływa na własności użytkowe, nie mam nic przeciw. Córka uzasadnia, że przecież ona jest dziewczyną i wędki też chce mieć dziewczyńskie Jest OK.Ja wędki wolę takie proste, surowe. Nic nie bije po oczach, nic się bez powodu nie zniszczy, nie ubrudzi. Jeśli nawet, to przepłukanie w łowisku załatwia sprawę Ja nie mam w zwyczaju na rybach drżeć o sprzęt, co ma się stać, i tak się stanie. Narzędzie, jeśli się zniszczy, to jest wkalkulowane. Przedmiot kultu i pożądania, jeśli się zniszczy w trakcie używania zgodnego z przeznaczeniem, blizna pozostanie na zawsze Januszu, idąc tym tokiem rozumowania, do nowego Mercedesa tez można wsadzić pomalowaną matowym podkładem, słabo wyszlifowana maskę i tez będzie spelniac swoje zadanie techniczne i funkcjonalne Oczywiście nie porównuje bezpośrednio Twoich uchwytów do takiej samochodowej maski. Chce tylko przekazać, ze oprócz korzyści technicznych i funkcjonalnych, dla wielu z nas wędka ma tez ładnie wyglądać. Ja chce bardzo spróbować Delfina ale za chiny ludowe nie mogę zdzierżyć jego wyglądu... Oglądałem ostatnio kilka wedek tak zbrojonych. Dla mnie, bez urazy, wyglada jakby go ktoś ulepił z modeliny, na kolanie wyszlifowal i wpakował do kija. Stad pytanie, czy jest szansa na stworzenie wersji "lux", która byłaby dopieszczona pod względem równości powierzchni, szlifowania i wykończenia (zwłaszcza zakończeń/zwężeń elementów uchwytu i butt'a, bo to wg mnie najbardziej kole w oczy...) i polakierowana na wybrany kolor (np czarny połysk lub mat)? Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Żbiku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Mając na uwadze fakturę materiału to z tym lakierowaniem numer raczej nie przejdzie i szkoda byłoby tracić właściwości tej połowa tej powierzchni. Tzn da się bo były takie próby ale wygląda to nie za dobrze (zabawkowo?). Poza tym powierzchnia wygładza się co wg mnie też jest na minus bo mniej pewnie leży w ręku. Z drugiej strony to i uchwyty fuji-Matagi w różnych kolorach dla mnie wyglądają jak zabawka dla dziecka. Edytowane 25 Czerwca 2017 przez dreadknight 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Januszu, idąc tym tokiem rozumowania, do nowego Mercedesa tez można wsadzić pomalowaną matowym podkładem, słabo wyszlifowana maskę i tez będzie spelniac swoje zadanie techniczne i funkcjonalne Oczywiście nie porównuje bezpośrednio Twoich uchwytów do takiej samochodowej maski. Chce tylko przekazać, ze oprócz korzyści technicznych i funkcjonalnych, dla wielu z nas wędka ma tez ładnie wyglądać. Ja chce bardzo spróbować Delfina ale za chiny ludowe nie mogę zdzierżyć jego wyglądu... Oglądałem ostatnio kilka wedek tak zbrojonych. Dla mnie, bez urazy, wyglada jakby go ktoś ulepił z modeliny, na kolanie wyszlifowal i wpakował do kija. Stad pytanie, czy jest szansa na stworzenie wersji "lux", która byłaby dopieszczona pod względem równości powierzchni, szlifowania i wykończenia (zwłaszcza zakończeń/zwężeń elementów uchwytu i butt'a, bo to wg mnie najbardziej kole w oczy...) i polakierowana na wybrany kolor (np czarny połysk lub mat)? Oczywiście, masz rację. Bez pogorszenia funkcjonalności nie jestem w stanie poprawić wyglądu, przynajmniej w takim zakresie jaki Ciebie by zadowolił. Stwierdzam progres, jednak jest to proces bardzo długotrwały, niemal niezauważalny, więc nie warto wspominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Janusz musisz zrobić delfina zakończonego z jednej i drugiej strony "pod" korek/piankę... Tak aby można było sobie zrobić fore i rear na równi uchwytem Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Janusz musisz zrobić delfina zakończonego z jednej i drugiej strony "pod" korek/piankę... Tak aby można było sobie zrobić fore i rear na równi uchwytem Pozdrawiam, Tomasz eSTo był by już duży krok naprzód, bo dla mnie właśnie te "dziubki" na końcach są takie ciężkie do przyjęcia. Gdyby je można było "wcisnąć" do środka uchwytu i zamaskować to pianka lub korkiem, to mógłby powstać niezły wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Dzisiaj przyrównałem uchwyt-delfin do takiej słabo wyglądające koleżanki, która jednak w łóżku fajnie się rusza :-) Nie podoba mi się to wcale, ale przyznaję, robi robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Janusz musisz zrobić delfina zakończonego z jednej i drugiej strony "pod" korek/piankę... Tak aby można było sobie zrobić fore i rear na równi uchwytem Pozdrawiam, Tomasz eS Teraz też można To był by już duży krok naprzód, bo dla mnie właśnie te "dziubki" na końcach są takie ciężkie do przyjęcia. Gdyby je można było "wcisnąć" do środka uchwytu i zamaskować to pianka lub korkiem, to mógłby powstać niezły wynik. Ze względu na utratę ważnej dla mnie i dla wędek cechy technicznej nie można ich "wcisnąć" do środka. Kiedy pisałem artykuł, niestety nie napisałem o wszystkich istotnych cechach technicznych. Uznałem, że z różnych względów nie mogę. Właśnie, może te dysputy warto przenieść do właściwego wątku, nie zaśmiecajmy wątku Hubertusa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 A pewnie ze się da.... Kwestia czy ktoś chce Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Dzisiaj przyrównałem uchwyt-delfin do takiej słabo wyglądające koleżanki, która jednak w łóżku fajnie się rusza :-) Nie podoba mi się to wcale, ale przyznaję, robi robotę.Co do kijów Huberta to bardzo eleganckie , jak już nas do tego przyzwyczaił . Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Co do designu wędek od Huberta nie mam zastrzeżeń, mam na myśli wyłącznie uchwyt-delfin, który moim zdaniem jest paskudny jak w motoryzacji np. fiat multipla, ale jest cholernie wygodny, użytkowo doskonały i do ultralajtów nie widzę nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi