Skocz do zawartości

Hubertusa pokręciło...

Hubertus

Rekomendowane odpowiedzi

To co pisze Hubert, to prawda...jak spróbowałem okoniowki na delfinie ,od razu chciałem taką dla siebie, mimo, że uchwyt designem mnie nie powala. Na jaziowo-kleniowca z posta powyżej zdecydowałem się jednak w klasycznym zbrojeniu.

Porównanie tych samych blanków zbrojonych klasycznie i w delfinie pokazuje jakie są roznice. To tak jakby obok siebie były dwie różne wędki...Nie piszę, że delfin ma same zalety, ale choćby zejście z wagi jest imponujące.

• 2 tygodnie później...

Hubert opisz ugiecie ,prace.Kolek czy ....?

Blank mocny 25lb jak najbardziej realne, chociaż jak na swoje parametry zbieżność ma raczej średnią 2mm na szczycie 12,4mm na dole, dolnik mocny, ale nie betonowy, konstrukcje rodem z USA przy tej mocy mają z reguły w dolniku kawał rury 14-15mm. Szczytówka mocna i spokojnie dźwiga konkretne ciężary przy podbiciu, ugięcie przesunięte do szczytu, pod ciężkie sandaczowanie jak znalazł.

• Like 1

Hubert, wiem, że uzbroiłeś już kilka Gawasów więc zasięgnę porady. Czy do takiej średniej sandaczówki, powiedzmy guma 4' i główki 15-20 g nada się G 99-63MF1? Nie będzie za słaby?

Co do w/w celów mógłbyś rekomendować z Conquera? Jakoś bardziej mi się podoba :)

Edytowane przez Pumba

Hubert, wiem, że uzbroiłeś już kilka Gawasów więc zasięgnę porady. Czy do takiej średniej sandaczówki, powiedzmy guma 4' i główki 15-20 g nada się G 99-63MF1? Nie będzie za słaby?

Co do w/w celów mógłbyś rekomendować z Conquera? Jakoś bardziej mi się podoba :)

Brałbym model G99 60MHF1.

moim zdaniem model conquer nie jest blankiem sandaczowym.

Edytowane przez Patryk1125
  • Like 2

Brałbym model G99 60MHF1.

moim zdaniem model conquer nie jest blankiem sandaczowym.

Dobrze prawi kolega Patryk, ten model będzie jak znalazł

A blanki conquer to bardziej szczupakowe, z głębszym ugięciem i przeszacowane na nasze warunki, pierwotnie konstruowane były pod łowienie wertykalne i podane przy opisach wartości tycza się wabika prowadzonego w pionie.

• Like 1

Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze jedno pytanie: której serii, Custom czy Conquer bliżej jest do Xzogi Black Buster? Konkretnie szukam czegoś, co byłoby odpowiednikiem BBX 4 kg.

Lemax z serii barbarian mógłby też się nadać jeśli podobaja się Tobie Xzogi bbx.

Model 5kg

Mcałem modele 5kg,8kg i 12-30lb. Z tego ostatniego mogła by wyjść fajna jerkowka do 100g.

Edytowane przez Patryk1125

bo jak to Zośka wygnie sie w koło a nie klęknie.

Właśnie na tym dokładnie mi zależy i z tego powodu szukam odpowiednika BB 4 kg, który na ten moment jest niedostępny w BRC. Do tej pory udaje mi się łowić skutecznie sandacze BBX 8 kg ale potrzebuję czegoś subtelniejszego do mniejszych gramatur.

Skuszę się chyba na któregoś z tych Customów. Co prawda nie przepadam za szybkimi kijami ale może ten eksperyment się powiedzie. Najwyżej pójdzie do ludzi :)