Hubertus Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Hubert wszystkiego co najlepsze, abyś trwał w swoim pokręceniu Na to chyba lekarstwa nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Wygięcie w warunkach bojowych to już pewnie ja wam "pstryknę" za parę dni.Testy kija nastąpią w przyszłym tygodniu . Zgodnie z obietnica przedstawię parę "pstrknięć" kijka.Będzie to hol symulowany,bo samemu to trochę trudno jest wykonać te czynność. Ostatnia fota to tak pod pracą 50+ ale spokojnie jest jeszcze trochę zapasu na przytrzymanie nawet 65+. Edytowane 30 Marca 2015 przez TOFIX99 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Chciałem zaprezentowac kolejny ukonczony projekt, tym razem na warsztat trafiła okoniowa wykałaczka w wersji UL. Blank MHX S781-2, uchwyt Fuji DPS Black 16 ze skróconym gwintem, przelotki PacBay Minima, od 16M do 3W plus Pb Micro Top na szczycie, Rękojeść dzielona z korka Burl Tiger Stripes, Blue Burl i korkogumy, pierscionki LTCWC, nić czarna ProWrap i czerwony Metallic na szczyt.Powstał kijek delikatny i cięty jak na swoje parametry, obsłuży delikatne gumki na główkach 1-6g, microjigi, blaszki i woblerki, ekojeść 24 cm od Butt do stopki pozwoli na precyzyjne operowanie przynętami, waga całe 72,5 grama.Poniżej fotki pogladowe 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Kijek jest już u mnie, o coś takiego mi właśnie chodziło. Dziękuję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Kijek jest już u mnie, o coś takiego mi właśnie chodziło. Dziękuję !!!Gratuluje Piotrze wyboru.Jak potestujesz, to napisz do mnie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ok, Janusz w przyszłym tygodniu polatam po Wiślanych rozlewiskach to napiszę do Ciebie swoje spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Ciekawy blank, fajnie że zwróciłeś na niego uwagę Hubertus. Przy okazji, gratuluję ciekawego i systematycznie rozwijanego wątku - witam w gronie Twórców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ciekawy blank, fajnie że zwróciłeś na niego uwagę Hubertus. Przy okazji, gratuluję ciekawego i systematycznie rozwijanego wątku - witam w gronie Twórców Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halls Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Hubcio gratulacje !!! dobra robota ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) . Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Archanioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Huber, a to nie jest przypadkiem S871-2 Popraw proszę literówkę, bo jak się później czegoś szuka to czasem trudno znaleźć właściwy model …. Nie kolego, to jest S781-2 występuje taki MHX i jest naprawdę fajny, krótszy od S871-2 ale też i szybszyhttp://www.mudhole.com/Rod-Building/MHX-Spinning-Casting-Rod-Blanks/S781-2-MHX-Spinning-Rod-Blanki mały teścik Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Hubertus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 CD ExtNanoTym razem coś pod cięższe łowienie, blank ze stajni Composite Developements z serii ExtNano CDEXN-862M, długość 2,60m, cw. 6-24g, linka 8-17lb, akcja Extra Fast, moc Medium, tip 1,6mm, butt 14,3mm, waga blanku 69g. Wędka została ubrana w dzielona rękojeśc z korka burnt, ze wstawkami z czerwonego burla i korkogumy, uchwyt Fuji KSKSS z insertem z burnta, butt cap toczony ze stali nierdzewnej. Użyłem przelotek Fuji Alconite od 30Y do 5L i SIC FST 5,5 na szczycie, omotki w kolorze gunmetal z tipetem. Wędka komfortowo obsługuje gumy 3" na główkach 7-25 g, średnie i duże obrotówki, i konkretniejsze woblery. Czuły szczyt i mocny dolnik, preferuję tą wędkę do łowienia sandaczy i szczupaków, ewentualnie boleni z użyciem ciężkich przynęt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Hubert, a możesz wrzucić fot ugięcia kija?Myślałem o tym blanku jako o uniwersale na niewielką nizinną rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Hubert, a możesz wrzucić fot ugięcia kija?Myślałem o tym blanku jako o uniwersale na niewielką nizinną rzekę.Da się zrobić, ale jak na niewielką to moim zdaniem za mocny, od biedy da radę polowić obrotówka 2, woblery tak od 5 cm ale tylko te agresywne, 9cm uklejka z sandaczowa akcja jest wyczówalna, ale do takiego łowienia sa lepsze kijki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Lepsze, a co bys polecił? Fakt, nie zauważyłem że ten jest do 17lb. Może być za mocno. Ewentualnie możesz ten kij porównać do elitki 2,6 do 21g albo MHX ST1023 – 2,6 do 21g.Szukam czegoś takiego uniwersalnego 2,6 -2,75 tak (realnie) min. do 18 max do 25g - do wszystkiego co żyje w moim okołomiejskim Wisłoku – na lato.Lżej obskoczę 933f – który uwielbiam, na jesień na cięższe łowy mam już prawie ST1084F (który chyba jako jedyny z MHX jest przeszacowany).I teraz myślę czy elitka 2,6 albo 2,75 do 21g, czy MHX ST1023 (bo ST1023f chyba będzie za szybki), może ST1083F (tylko nie wiem do ilu on realnie ma górne c.w.) albo IST1084F z Batsona.I weź tu znajdź „złotego grala” .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Właśnie o MHX myślałem Do elitki nie porównam, bo nie miałem w łapie, a jesli kolega szuka uniwersalnego kijka to mimo wszystko polecam MHX ST1083F, na przełomie lutego zrobiłem dwie sztuki i napawdę fajne uniwersalne kijki wyszły, tad od 4cm woblerka , przez obrotówki i wahadełka, góra to moim zdaniem 18-20 gram plus 3" kopyto.Jako uniwersał mozna tez z powodzeniem zastosować ST1023, te 21 gram to maks, dołem mozna mniej, praktycznie ogarnie wszystko w naszych realiach.A co do !084F, to jesli prawie już kolega ma, to niech weźmie ST1024F, ten jest mocniejszy.Kolega będzie sam budował, bo jakby co to chętnie sie podejme budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Sprawdzony blank MHX S871-2 długość 7'3" moc 2-6lb cw 1-6 grama. Realnie kijek ogarnia najmniejsze gumki na mormyszkach "wolframkach", nimfy, maleńkie blaszki, cykady oraz woblerki. Komfort kończy się przy 6 gramach plus gumka 2" raczej smukła. Ten konkretny egzemplarz uzbroiłem w przelotki PbMinima Hard od 16M do 3W na szczycie PB, uchwyt fuji SKSS 16, z nakręcanym reargripem, czarna pianka EVA, czerwone pierścienie z anodyzowanego aluminium, nić czarna. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Właśnie o MHX myślałem Do elitki nie porównam, bo nie miałem w łapie, a jesli kolega szuka uniwersalnego kijka to mimo wszystko polecam MHX ST1083F, na przełomie lutego zrobiłem dwie sztuki i napawdę fajne uniwersalne kijki wyszły, tad od 4cm woblerka , przez obrotówki i wahadełka, góra to moim zdaniem 18-20 gram plus 3" kopyto.Jako uniwersał mozna tez z powodzeniem zastosować ST1023, te 21 gram to maks, dołem mozna mniej, praktycznie ogarnie wszystko w naszych realiach.A co do !084F, to jesli prawie już kolega ma, to niech weźmie ST1024F, ten jest mocniejszy.Kolega będzie sam budował, bo jakby co to chętnie sie podejme budowy.Może pamięta kolega jaka była waga tego MHX ST1083F ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Sprawdzony blank MHX S871-2 długość 7'3" moc 2-6lb cw 1-6 grama. Realnie kijek ogarnia najmniejsze gumki na mormyszkach "wolframkach", nimfy, maleńkie blaszki, cykady oraz woblerki. Komfort kończy się przy 6 gramach plus gumka 2" raczej smukła. Ten konkretny egzemplarz uzbroiłem w przelotki PbMinima Hard od 16M do 3W na szczycie PB, uchwyt fuji SKSS 16, z nakręcanym reargripem, czarna pianka EVA, czerwone pierścienie z anodyzowanego aluminium, nić czarna.mhxs871-2 006.jpgmhxs871-2 001.jpgmhxs871-2 003.jpgmhxs871-2 004.jpgmhxs871-2 008.jpgmhxs871-2 009.jpgmhxs871-2 010.jpgmhxs871-2 012.jpgmhxs871-2 005.jpgKijek właśnie dziś do mnie dotarł. O projekcie nie ma co pisać, bo to nic nowego, natomiast blank mnie zaskoczył, bo wędęczka powstała tak trochę przypadkiem i rzeczonego blanku nie znałem. Wyszła naprawdę fajna, budżetowa, okoniowa "wykałaczka", kijek cięty i czuły. Jak na razie porzucałem tylko przez kilka minut na osiedlowym jeziorku obrotówką 00 i gumką 1" na główce 2g, bo więcej pod ręką na szybko nie miałem, i czucie było naprawdę przyzwoite.Natomiast wykonanie kijka (chyba od tego powinienem zacząć ), to inna sprawa - robota czysta, schludna, i ogólnie na baaardzo wysokim poziomie. Gratuluję ( i zazdroszczę) twórcy talentu i ręki.Dziękuje Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Może pamięta kolega jaka była waga tego MHX ST1083F ?Blank waży 68 gram, cały kijek w zależności od zbrojenia 130-140 gram, ale pewności nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Chodziło mi właśnie o wagę całego kijka , też szukam jakiegoś uniwersału , czasami to już nie chcę mi się taszczyć dwóch wędek .Myślę , że ten MHX ST1083F byłby ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Dawno nic nie wstawiałem, a dzieje sie sporo.Lekka szczupakówka na blanku MHX Sj842-2, bardzo polubiłem blank z serii SJ, szybka akcja, ugięcie przesunięte do szczytu, jednak pod obciążeniem spokojnie mozna uruchomic dolnik. Opis fabryczny to 3-14 gram i 6-12 lb, i musze powiedzieć że jest całkiem trafnie opisany, gumy 5-15 gram plus guma 3", fajnie działa pod gumami 4-5" uzbrojonymi lekko w offset, wobler i żelazo też nie są mu obce. Osobiście używałem pod szczupaka, choć sprawdzi sie w lekkim łowieniu sandaczy. Zbrojenie klasyczne, DPS 17, pełna rękojeść z korka, wstawki z burnta i korkogumy, przelotki Fuji Alconite od 25Y do 5L, SIC na szczycie, omotki kolor Dark Brown. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Kolejny ukończony projektWędzisko na blanku z odzysku po muchówce Dragon Millenium 5/6, po przejściach długość 2,52m, założeniem było stworzenie wędki do machania maleńkimi wabikami, głownie wobler i żelazo. Blank został uzbrojony w uchwyt w połowie pseudo SKSS w połowie Fuji SKSS, tutaj drobna uwaga do kolegów którzy nabyli te uchwyty, chińczykom nie wszystko wyszło jak trzeba, w przednią część stopka kołowrotka wchodzi tak płytko, że odległość między gwintem a przodem uchwytu wynosi 44-45 mm, co wygląda słabo, dlatego przednią część zaadaptowałem z oryginalnego Fuji. Przelotki PbMinima Hard od 20M do 4V plus PbMicro na szczycie, rekojeść dzielona Burl plus korkoguma, nici czarne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Tu odzywa się właściciel któremu Hubert "zdiełał" ów kijek. Nie dość że pełne zadowolenie z jakości wykonania oraz szybkości realizacji projektu, to jeszcze to "coś" że wędeczka już w czasie testowania łowi rybki ! Hubert dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Piękne kijki robisz... Ja trafiłem na starą SG parabellum, ale mam nadzieje że jeszcze sie zgloszę o ukręcenie czegoś. Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Kuballa44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi