admin Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Bardzo ładna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) No to ja dziś odebrałem swój kijek od Huberta. Jak dla mnie wykonanie mega rewelacja. Foty i opis zostawię dla Huberta niech zaprezentuje cóż dla mnie wykonał. Tym kijkiem to już będę mógł swobodnie połowić. Szczerze polecam pracownię Hubertusa każdemu kto chce zrobić wedkę pod swoje potrzeby. Edytowane 1 Lipca 2015 przez CarIvan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Przed ostatnie zdjęcie: brak lakieru przy górnej omotce (dolna krawędź). Do poprawki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Z racji na fakt iż zostałem wywołany do tablicy...Wędka na blanku Blaas SLF 8025-2, której głównym przeznaczeniem ma być łowienie szczupaków przy pomocy wahadłówek i woblerów. Blank solidny, opisany przez producenta cw 17-45 gram, gdzie górna granica moze być spokojnie przekroczona, blank potrafi głebiej zapracować, ale żeby go uruchomic to już potrzeba sporej siły. Ubrany został w komplet Alconite od KL25 do KT6 i FST SIC na szczycie, uchwyt fuji DPS z nakręcanym foregripem, rękojeść dzielona, korek plus korkoguma. Blank zakupiony w FishinArt pozostałe komponenty u Roberta w BRC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 w realu wygląda zdecydowanie lepiej niż na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Hubert, rob lepsze foty, duzo zyska ta twoja prezentacja Foty w swietle dziennym, bez tych cieni od okien i nie takie przeswietlone przez slonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Hubert, rob lepsze foty, duzo zyska ta twoja prezentacja Foty w swietle dziennym, bez tych cieni od okien i nie takie przeswietlone przez slonce Najwiekszy problem to czas i aparat, muszę kupić troszke lepszy sprzęt, obecnie używam "kompaktowej idiotki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Strzelam teraz wiekszosc fot z telefonu, ale czekam na jakies lepsze swiatlo, bo bez tego to lipa wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Hubert wędka przetestowana i rozdziewiczona. Moja opinia: czucie pracy przynęty od 8 gram, maksymalny komfortowy wyrzut bez stresu o uszkodzenie kija 60gram. Armata do dalekich rzutów przynętami w przedziale 15-40gram. Wyważony idealnie, po wczorajszym 5-cio godzinnym machaniu nie czuje się żadnego zmęczenia ręki. Praca na zaciętej rybie (szczupły 55 cm) szczytowa ale wchodząca leciuteńko w parabolę kija głębiej, pod większym zębatym sądzę że już ładnie by kij pracował. Jestem mega zadowolony, takiego kija potrzebowałem. Na jakimś kolejnym z naszych spotkań masz u mnie 0,7 dobrej wódeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Blank MHX S871-2, uchwyt Fuji DPS 16 skróconym gwintem, przelotki PacBay Minima, od 16M do 3W plus Pb Micro Top na szczycie, Rękojeść dzielona z pianki EVA, pierscionki GOLD, nić Złoty Metallic. Powstał kijek delikatny i cięty jak na swoje parametry, obsłuży delikatne gumki na główkach 1-6g, microjigi, blaszki i woblerki, rękojeść 24 cm od Butt do stopki pozwoli na precyzyjne operowanie przynętami, waga całe 82 grama. Komponenty kupione w całości u Roberta w BRC 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Czy ten blank jest szybszy od avida 3s66ulf?Możesz zrobić kilka foto z postępującym ugięciem.Czy przy 1gr jest odpowiednia czułość. Edytowane 14 Lipca 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 MajsterSzybszy raczej nie będzie, a czucie od 1 grama plus mały gumiaczek, co do ugiecia to juz nie zrobie bo kijek spakowany czeka na kuriera. Ale na początku mojego wątku jest ten sam blank i nawet troszkę przygięty.A tak wogóle to miałem go w zeszłym roku na Bobrze u Jacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Czy ten blank jest szybszy od avida 3s66ulf?Możesz zrobić kilka foto z postępującym ugięciem.Czy przy 1gr jest odpowiednia czułość.Mam kijek na tym blanku używany dość często,i moje subiektywne odczucia są takie,kijek może rzuca od 1g,ale pełna ''kontrola'' nad przynętą (jig czy paproch) zaczyna się od 2g do 5g (+gumka 1''-2'').Co do akcji,blank ma dosyć sztywną część szczytową i pod obciążeniem zaczyna pracować bardziej środkiem do praktycznie pełnego ugięcia pod max. obciążeniem.Blank jest delikatny,ale do XUL trochę mu brakuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Fajnie zrobiony, prosto ale ze smakiem. A piankowe rękojeści coraz bardziej mi się podobają. Już mam chyba przesyt korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Czy przy 1gr jest odpowiednia czułość. Nie ma, tak jak pisal Paavo, zaczyna gadac tak od 1.5/2gJa swojego przerobie pewnie na wklejke, ale to po wakacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Widzę, że design utrzymany w stylu mojej wykałaczki, co mi się bardzo podoba, złoty z pianką Edytowane 15 Lipca 2015 przez Piotreq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Widzę, że design utrzymany w stylu mojej wykałaczki, co mi się bardzo podoba, złoty z pianką Koledze się podobał, dlatego zrobiony w sprawdzonej konfiguracji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Czas odkurzyć tematWędka travel zbudowana na blanku Batson IC847-3 12-25 LB cw 30-80 gram, 2,13 m coś dla podróżników pod konkretne rybki, wędka zbudowana na blanku z odzysku, zakupiony od kolegi @Yglo, szczytowa część dorabiana u Krzyśka Zielińskiego w FA. Kijek zbudowałem na zjazd Jerkbaita w Gamleby, fajny blank, nie jest to kij od szczotki, taki bardziej Crank, dobrze łowi sie dużymi Jerkami, Swimbaitami, obsługiwał Spinnerbaity i Bucktaile. Ubrany w Fuji Alconite plus SIC na szczycie, dolnik pianka, uchwyt Fuji ECS 16, insert z rurki carbonowej, nitka blue, omotki również royal blue. W razie czego kijek do sprzedania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 I czas na moje ostatnie wypocinyBlank Matagi TR69 Super Ajax długość 209 cm, 3-6 lb cw opisany 1-3 grama. Jest to delikatana szybka wklejka do łowienia micro przynętami, tip grubości 0,8 mm pozwala na skuteczne prowadzenie wabików odrobinę poniżej 1 grama, górą 3 gramy plus mały gumiaczek. Prawdopodobnie sam sobie sprawię taki kijek, ewentualnie Super Mebaru, kosiarka pod okonie.Blank postanowiłem ubrać w komplet Fuji Torizite od 16h do 3,5 KT, uchwyt Fuji VSS 16, nakręca reargip na KSKSS16-ASH, do tego pianka EVA, rurka węglowa, pierscionki srebrne, omotka czarna plus delikatne wstawki ze srebrnej nici. Całość komponentów zakupiona u Roberta z BRC 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Hubert bardzo przyjemne kijki. Robisz też w korku czy wszystko tylko ta pianka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Hubert bardzo przyjemne kijki. Robisz też w korku czy wszystko tylko ta pianka ?Robię tez w korkuOstatnio mam taki etap piankowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Na warsztat trafiła ostatnio Elitka 5SC90MF2-GKolega zażyczył sobie uniwersalnego narzędzia do ganiania po rzece, dlatego też wybór padł na ten a nie inny blank ze stajni STC. Wędzisko uzbrojone zostało w dzieloną rękojeść na bazie grafitu, pianki i aluminium, do tego uchwyt Fuji VSS17. Przelotki to zestaw Fuji SIC Titanium Coated, zestaw oraz zbrojenie klasyczne Y-L, omotki czarne ze złotym tipetem. Mam nadzieję że docelowy użytkownik będzie zadowolony.Poniżej kilka fotek poglądowych, całość komponentów, za wyjątkiem przelote, zakupiona u Roberta z BRC 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ładny patyś i chyba domyślam się dla kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Komar już nogami przebiera he he. Od teraz lodówka pełna. ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Komar już nogami przebiera he he. Od teraz lodówka pełna. ☺Komar juz odebrał i testuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi