Hubertus Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Wkleisz jakieś foto ugięcia ?w sobote moge zrobic, ten konkretny egzemplarz poszedł do klienta, ale bede miał następny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Hejka jak ten korek przy toczeniu się zachowuje nie kruszy się itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Hejka jak ten korek przy toczeniu się zachowuje nie kruszy się itp.A dlaczego ma się kruszyc?Toczy się jak korek, Edytowane 29 Października 2015 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Jak dla mnie okTrzeba tylko uważać z czasem toczenia, zachowuje sie jak Burnt, i jak go przegrzejemy to potrafią się lekkie wżery robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Kolejna wędka ze stajni CD seria Extra NANO, tym razem 2,60m cw. 6-24 i 8-17 lb mocy. Wędka została uzbrojona w dzielona rękojeśc z korka Burnt Premium oraz korkogumy, pierścienie FAWC. Przelotki to komplet Fuji Alconite w systemie Y-L plus SIC nqa szczycie.Wędka budowana pod lekkkie i średnio-ciężkie łowienie sandaczy i szczupaków. Blank szybki o mocnym dolniku i przyjemnym ugięciu, dzieki szerokiemu zakresowi obsługiwanych przynęt, śmiało można go nazwać średnim rzecznym uniwersałem.. Komponenty zakupione w BestRodsCenter oraz Fishingrod.DSC_0656.JPGDSC_0657.JPGDSC_0658.JPGDSC_0659.JPGDSC_0660.JPGDSC_0662.JPGDSC_0663.JPG Jaka cena takiego patyka ? od ilu się ładuje przy gumie 3/4" i jaki max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Autorze tej pięknej ostatniej rękojeści, myślisz że ten korek Copano nadaje się do muchówki ???Jak jego wytrzymałość na pracę kija typu full flex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Muchówek nie bydyję, ale nie widze przeciwskazań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Pytam bo nigdy nie miałem czegoś takiego w ręku, nie mówiąc już o użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Pytam bo nigdy nie miałem czegoś takiego w ręku, nie mówiąc już o użyciu. Myślę że spokojnie może kolega działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dzięki.Sprawdzę na pewno i wtedy opiszę jeżeli będzie coś nie hallo.Resztę pytań na priv. Sorki za bałagan w Twoim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Chciałem zaprezentować ostatnio ukończony projekt. Wędka na blanku MHX DS820, monoblank w długości 2,08m cw 1-6 gram i moc 4-8 lb. Uzbrojona w przelotki PacBay Minima w systemie KR, uchwyt to docinany DPS 16, rękojeść dzielona z korka burl natural, plus korkoguma i pierścionki aluminiowe jako wykończenie.Powstała świetna okoniówka, szybka i ostra szczytówa, która jedak zapracuje już pod małym okonkiem, do tego mocny dolnik i szybka akcja.Wędkę przetestowałem nad woda i działa już od 2,5 cm kopytka na 2 gramowej główce, po Banjo 5,5 cm na główce 7 gram, bez problemu. Do tego jest elektrycznie czuły, na małej główce podczas opadu idealnie było czuć jak przynęta przebija sie przez stada uklei.Jeśli ktoś szuka fajnej szybkiej okoniówki w jednoskładzie, to szczerze polecam i zapraszam do współpracy. Komponenty zakupione w BestRodsCenter. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Bardzo lubię DS'y od MHX'a fajne kijki na tym można zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzix Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Już nie mogę się doczekać aż kijek dotrze do nnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Bardzo lubię DS'y od MHX'a fajne kijki na tym można zrobić. No fajne...zaraz będę sobie strugał takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Hubercie kiedyś pisałeś że S781 jest szybszy od dłuższego brata S841, a czy miałeś w rękach wersję krótsze np S721, bo patrząc na zbieżność to jest większy stożek, więc powinno być szybciej i mocniej w dole, ale producent opisał blank jako moderate/fast. Kusi mnie S781 white pod casta do CC51 jako alternatywa do avida 3S66ULF....byle był choć odrobinę szybszy od ULF. Tylko czy to zadziała od ok 1,5gr ? Może ktoś w okolicy Poznania/Gniezna ma kijek zbudowany na S781....chętnie podjadę obejrzeć.....choć suzuki 4lb też kusi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 S721 zdecydowanie moderate/fast. Przynajmniej ta wersja w dwoch kawalkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Hubercie kiedyś pisałeś że S781 jest szybszy od dłuższego brata S841, a czy miałeś w rękach wersję krótsze np S721, bo patrząc na zbieżność to jest większy stożek, więc powinno być szybciej i mocniej w dole, ale producent opisał blank jako moderate/fast. Kusi mnie S781 white pod casta do CC51 jako alternatywa do avida 3S66ULF....byle był choć odrobinę szybszy od ULF. Tylko czy to zadziała od ok 1,5gr ? Może ktoś w okolicy Poznania/Gniezna ma kijek zbudowany na S781....chętnie podjadę obejrzeć.....choć suzuki 4lb też kusi...... 781 jest szybszy...721 nie maiłem w łapkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Dziękować Info bardzo przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Dziękować Info bardzo przydatne.S871-2 mod-fast S781 FastW sobote łowiłem DS820 wczoraj S871-2, dwie różne wędki, każda ma swoje plusy i minusy, dla siebie będę robił DS820 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagu Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Poprosze o ugiecie ds820. Tez przymierzam sie do tego blanku. Fajnie ze pokazujecie efekty swojej pracy ale było by super jak byłyby jeszcze ugiecia blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Poprosze o ugiecie ds820. Tez przymierzam sie do tego blanku. Fajnie ze pokazujecie efekty swojej pracy ale było by super jak byłyby jeszcze ugiecia blanku.Wyszukane w sieci, kijek zrobiony w spirali ale oddaje charakterystykę blanku, z tym że pod obciążeniem dolnik zapracuje, a szczytówka, tak jak wcześniej pisałem nie gubi małych okonków. Edytowane 4 Listopada 2015 przez Hubertus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snufficator Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam ! Widzę, że są tu fajne wędeczki. Mam więc pytanie do twórcy czy jest możliwość zamówienia okoniówki dwuskladowej długość powiedzmy około 2.60, cw 1-10 ? Nie łowię z łódki więc kijek około 2m dla mnie za krótki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Film kolegi Mateusza z testem wędki na blanku MHX S871-2, widać pracę, ugięcie...no i wędka spod mojej ręki.Niestety za cholerę nie wiem jak wstawić film z youtube.https://youtu.be/LeXR7cZ2GMg Edytowane 10 Listopada 2015 przez Hubertus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Wielkie dzięki dla kolegi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi