Hubertus Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Chciałem przedstawić niedawno ukonczony projekt, zrobiomy na zleceni kolegi Grzegorza z PKS "Barwena".Wędka została z budowana z myślą o lekkim łowieniu przy użyciu małych woblerków, blaszek i gumek. Blank MHX ST1141-2 2,9m 2-6lb mocy cw. 2-10 gram, uzbrojony w uchwyt Fuji DPS17 black odpowiednio skrócony, rękojeść dzielona z pianki łączonej z korkogumą, całość wykończona złotymi pierścieniami, uchwytem oraz złotymi tipetami w czarnych omotkach. Przelotki PacificBay Minima Hard w zestawie 25M po 5V, szczyt Fuji SIC. Komponenty zakupione w BRC. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzi Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Naprawdę kawał dobrej roboty, ale żeby nie psuć wrażenia zainwestuj w światło przy zdjęciach! Naprawdę! Mocniejsza żarówka,jakiś halogen ( tylko bez przesady), a najlepiej światło dzienne. Jest na co popatrzeć, a jak jest jasno to jeszcze lepiej... Fajne blanki te Suzuki. Wszyscy są dobrego zdania. Chyba czas wyszukać coś dla siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polgregor Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Na testy przy tej temperaturze trochę poczekać będzie musiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak mozna to proszę o zdjęcia tego TD po tuningu.Czy on przypadkiem nie był jużna giełdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Hubertus jak uważasz, ten blank MHX jest prawidłowo opisany czy raczej zaniżony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Hubertus jak uważasz, ten blank MHX jest prawidłowo opisany czy raczej zaniżony ?Ten jest wyjątkowo dobrze opisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Hubert, pytanie odnośnie tego Suzuki RXF-20LB-762. Wg opisu w BRC ten patyk w nazwie modelu ma podane 20lb, a w danych blanku Robert podaje 16-25lb. Moze o to chodzi z opisywanym przez Ciebie możliwym przeciążeniem blanku? Planuje zrobic dla siebie castingowy patyk szczupakowy o długości 7'6" pod przynety w zakresie 10-35g i jednym z kandydatów jest właśnie Suzuki ale w wersji 16lb (opisanej jako 12-20lb 11-21g). Alternatywa jest Matagi Super Seven 7'6" M 16lb. Moze miałeś tez do czynienia z Matagi? Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Sezon boleniowy za 4 miesiące ale niektórzy sie już zbrojąKlasyczny rzeczny uniwersał w kategorii 1 uncji na blanku Batson XST1144fUzbrojony klasycznie, przelotki Fuji Alconite Y-L od 30 do 6L Fuji SIC na szczycie, rękojeść pełna z korka natural, uchwyt Fuji DNPS, zgodnie z wytycznymi przyszłego użytkownika. Bez fajerwerków, ale tak miało być. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Przeczytałem ten wątek od początku do końca i pełen podziw..... Hubertus świetna robota, myslę że jak zacznę kręcić kijki to też będą miały to coś........Tu się można zarazić od samego czytania i oglądania fotek... i no mnie też trafiłoJuż niedługo wstawie wątek ze swoją pracą ale u mnie będą raczej casty bo mnie to własnie ostatnio dopadło............. Dużo udanych projektów życzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zacna robota Hubert, dzięki PS. Kij ma łowić a nie wyglądać a poza tym prostota też bywa piękna Pozdrawiam - Grzesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ten korek to zwykly czy jakis premium? Ladny taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ladna klasyczna robota ten boleniowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ten korek to zwykly czy jakis premium? Ladny takijest to zwykły korek, jakiś czas temu dostepny na ebay, który kupowałem w panelach 35cm korzystając z uprzejmości Mekamila, jakość naprawdę niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 MHX SJ9000-2, długośc 7'6", 6-12 lb mocy i cw. fabryczne 2-10 gram. Szczytówka pozwala na precyzyjne poprowadzenie przynęty, a chętny do współpracy dolnik skutecznie trzyma rybę Całość ubrana w przelotki Fuji KrH Alconite + SIC na szczycie, rękojeść dzielona, korek Burnt plus korkoguma, uchwyt Fuji KSKSS z insertem z Burnta.Ten konkretny blank działa 0d 4-5 gram plus gumka 2" po 10-12 gram, spokojnie jest zapas. Wędka obsłuży cięzsze okonie i spokojnie poradzi sobie z sandaczem na lekko i ewentualnym zębatym przyłowem, te 12lb w dolniku jest jak najbradziej realne.Komponenty zakupione w BRC 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 MHX SJ9000-2, długośc 7'6", 6-12 lb mocy i cw. fabryczne 2-10 gram. Szczytówka pozwala na precyzyjne poprowadzenie przynęty, a chętny do współpracy dolnik skutecznie trzyma rybę Całość ubrana w przelotki Fuji KrH Alconite + SIC na szczycie, rękojeść dzielona, korek Burnt plus korkoguma, uchwyt Fuji KSKSS z insertem z Burnta.Ten konkretny blank działa 0d 4-5 gram plus gumka 2" po 10-12 gram, spokojnie jest zapas. Wędka obsłuży cięzsze okonie i spokojnie poradzi sobie z sandaczem na lekko i ewentualnym zębatym przyłowem, te 12lb w dolniku jest jak najbradziej realne.Komponenty zakupione w BRC Potwierdzamy, bardzo fajny sprzęt do cięższego dłubania okoni, przyłowów się absolutnie nie boi....sprawdzę jeszcze niebawem czy sporadycznie obsłuży kropka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 MHX S871-2 po raz kolejny....ale na 100% nie ostatni ...lubię ten blank i wędki na nich wykonane.Blank sprawdzony, długość 7'3" moc 2-6lb cw 1-6 grama, który realnie ogarnia 3cm gumki na 1g główce, jigi, maleńkie blaszki, cykady oraz woblerki. Komfort kończy się przy 6 gramach plus gumka 2" raczej smukła. Ten konkretny egzemplarz uzbroiłem w przelotki PbMinima Hard od 16M do 3W na szczycie Fuji Alconite, uchwyt fuji Fuji IPS 16, czarna pianka EVA, pierścionki srebrne, nić czarna. Komponenty zakupione w BRC 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Bardzo ładny, taki cichociemny styl , tak z ciekawości ile PLN za kijek ? może być na priv Edytowane 20 Stycznia 2016 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ten dolnik, a raczej uchwyt na młynek pomysłowy , ciekaw jestem czy to to wygodne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ten dolnik, a raczej uchwyt na młynek pomysłowy , ciekaw jestem czy to to wygodne jest. taki odwrócony IPS to japończycy lubią w swoich konstrukcjach montować, fajny ciepły uchwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Sezon pstrągowy wystartował, dlatego chciałem zaprezentować projekt ze wskazaniem na kropka. Wędka na blanku z Krakowa Blaas SLF8010-2N, 2,4 m długości, 10 lb mocy oraz cw 3-13 gram. Blank opisany prawidłowo, szybki kijek o progresywnym ugięciu. Delikatna szczytóka pozwala na podanie i poprowadzenie lekkich wabików, jednocześnie nie położy sie pod byle jakim obciążeniem w szybkim nurcie. Dolnik jest na tyle mocny że pozwoli na "stopa" dla większości naszych pstrągów, jednak nie jest to sztywny sandaczowy kołek. Poza kropkami, wędka ta to świetny lekki uniwersał, który pozwoli na łowienie wiekszości drapieżników występujących w naszych wodach, oczywiście w standardowym rozmiarze.Wędka uzbrojona w przelotki Fuji Alconite, klasycznie od 25y do 5,5L, fuji SIC na szczycie. Uchwyt Fuji DPS 17 z nakręcanym gripem, pianka, pierścionki AWC oraz reargrip z tuleją carbonową. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jak kształtuje się cena takiego kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A po szczupakach, kombinowałem jak dobrać sie do wzdręg, kilka małych sie udało chycić. Testowałem S871-2 z nimfami od kolegów muszkarzy, i musze powiedzieć że nie jest źle. Na 14 latało całkiem całkiem, i do tego ze źle wypełnioną szpulą, cos mnie sie zdaje że jak wezme 12 i na full szpulę, to będzie git Fotka mojej przynęty nr 1IMG_20140501_143827.jpgIMG_20140501_143829.jpgJakich ciężkich jigów używałeś ? 0,5g ,1g czy więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Czy Alconite w lekkim pstrągowym kiju to na pewno dobre rozwiązanie ? - nie za ciężkie ?Kijek elegancji - tak na marginesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Czy Alconite w lekkim pstrągowym kiju to na pewno dobre rozwiązanie ? - nie za ciężkie ?Kijek elegancji - tak na marginesie. Nie ma najmniejszych przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Kolego symaptyczny Hubertusie - czy mi się wydaje czy w PB Minimach L4 jest niższe niż W3 ? Troche tych minim przewinąłeś ,więc postanowilem zapytać A do tego W4 jest niższe od W3 ?Pytam ,ponieważ nabyłem set przelotek w postaci M16 M8 M5 Lv4 i W4 i dalej w3 i za cholerę mi to nie gra Stożek z W4 na W3 wydaję sie jakiś Hebrajski Mam rację ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi