mrWhite7 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 na okonia to jest S871-2, na szczupaka hmm...z łódki nie łowię, na trola też nie a travelek fajna rzeczMieszkanie duże, także nie mam zamiaru się przeprowadzać, jedynie dostałem ultimatum co do korzystania ze stołu w kuchni, musze pomyśleć o adaptacji jednego pokoju na gabinecik Gratuluję odwagi .Trzy kije od razu robić na początek to już wyczyn i należy się zdjąć czapkę z głowy . Ja też zaczynałem w pokoju ale po "szkodach" zostałem wyrzucony do piwnicy , więc radzę szybko zaadoptować pokoik na pracownię bo oszczędzi ci to sporej porcji stresu Kijaszki ok chociaż świat "małej czarnej" to nie mój świat , zdecydowanie wolę bardziej urozmaicone projekty :D :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Odstresowywacz jest, ręka nie drży, czas zaczynać zabawy z lakierem Trzymajcie kciuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Powodzenia.Nie było to zbyt dawno ale do teraz pamiętam swój pierwszy lakier ... ;-) O kurcze... Brzmi jak wspomnienia weterana rodbuildingu . Po tym co pokazałeś do tej pory jestem pewien, że będziemy podziwiali jakość Twojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Dobra Hubert, kiedy testy? Aha, czekam, aż przejdziesz częściowo na casting. Bo, że przejdziesz, to kwestia czasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 S871-2 polakierowany...kręci się, wygląda nieźle, ale zapewne szału nie będzie, miałem problemy z małymi przelotkami. Na pierwszy raz nie da się wszystkiego extra zrobić. Dużo obrotów przede mną Testy mam nadzieję w weekend, a co do casta.......może kiedyś w bardzo odległej galaktyce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 To co, teraz Passport ;-) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Dokładnie.....włąsnie sprawdzam czy aby nie mdły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Najgorsze jakby miał się przeterminować albo zepsuć, jak jogurt jakiś. Trzeba zapobiegać ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) całą noc się kręciło....i coś tam wyszło, niestety moim "sprzętem" nie zrobie dobrej fotki przelotek. I tu pytanie do doswiadczonych kolegów, jak długo schnie lakier, konkretnie Lamar, chodzi o uczucie lepkości i czy istnieje jakis sposób co by poprawić odcisk palucha na lakierze, przez przypadek sobie odcisk zrobiłem....wiem że na uchwycie pod przynęty jest lakier...usunie się Edytowane 21 Marca 2014 przez Hubertus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Design wyglada znajomo http://jerkbait.pl/topic/21528-moje-projekty-pracownia-wędkarska-zdzisław-czekała/page-3?hl=madler Robiłeś na KR czy "normalnie". Tak czy owak będzie Pan zadowolony. Ciekawa jaka waga wyjdzie.A odcisk - zostaw dla potomnych. Takie biologiczne zabezpieczenie kija na wypadek kradzieży (że też i o takich rzeczach trzeba myśleć jak się kije robi/kupunje). Żaden złodziej sie nie wyprze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Design podobny, nie da się ukryć, ale inspiracje czerpałem z wielu projektów.Uzbrojone klasycznie, w przlotki PB Minima Hard, jakoś KR mnie nie kręci, choć spróbować będzie trzeba.Obecnie zastanawiam się nad uzbrojeniem kleniowego patyka na systemie ATC MicroVave, i szukam opinii na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Bardzo ładnie to polakierowałeś i nie taki diabeł straszny jak go malują .Przelotki KR są doskonale pasują do wielu blanków a co do ATC MicroVave to jeżeli uzbroisz kleniowy blank poprawnie to będzie to funkcjonowało. Uzbrojenie w MicroVave nie jest skomplikowane bo podane są już odległości trzech przelotek odpowiedzialnych w klasycznym zbrojeniu za gaszenie linki oraz przejściu w tunel i są to odległości 49 cm dla przelotki 20/6 ,77 cm dla przelotki 06 oraz 101cm dla przelotki 05 licząc od rantu szpuli w kierunku topu. To co zostanie dzielisz na równe części i wstawiasz przelotki w tunelu . Ten system działa poprawnie z plecionką .Z żyłką niekoniecznie bo gaszenie jest bardzo duże , szczególnie na otwierającej 20/6 a dodatkowo przelotki micro w tunelu w kontakcie a żyłką która jednak ma memory efect powoduje dodatkowe tarcia.Mnie osobiście system "nie leży" ale czemu nie spróbować ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Hubertus ogólnie to Chciałbym zapytać Ciebie o sprawę związaną z metrażem kwadratowym warsztatu . Widzę , że to nie zajmuje dużo miejsca , tylko ile ? Gdybyś mógł jakoś określić , zmierzyć i podać w m2 . Będę się przeprowadzał i chyba jest szansa , że taki kącik wygospodaruję . W jukej mieszkania wielkością nie powalają i ciężko cokolwiek , gdziekolwiek wędkarskiego poupychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Hubertus ogólnie to Chciałbym zapytać Ciebie o sprawę związaną z metrażem kwadratowym warsztatu . Widzę , że to nie zajmuje dużo miejsca , tylko ile ? Gdybyś mógł jakoś określić , zmierzyć i podać w m2 . Będę się przeprowadzał i chyba jest szansa , że taki kącik wygospodaruję . W jukej mieszkania wielkością nie powalają i ciężko cokolwiek , gdziekolwiek wędkarskiego poupychać w pierwszym etapie wystarcza kącik,1mx2, drugi etap jeden najmniejszy pokoik, ostatni etap - graty walają się wszędzie i jest już bosko .Czego codziennie doświadczam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 co do wymiarów to póki co zaanektowałem stół w jadalni, ale już szykuje sobie pokoik całkowicie osobnybędzie biurko, miejsce na suszarke, stojak na wedki itd. itp.akurat na brak miejsca nie narzekam bo mieszkanie mam bardzo ponadwymiarowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Jeszcze kilka fotek, kijek wyważa sie idealnie z Shimano 2500 GTRAlakier tak sobie wyglądaz kręckiem tak wyglądaa jutro testy nad wodą, kilka fotek z ugieciem będzie i biore sie za lakierowanie kolejnego braciszka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Gratuluje fajnego kijka i zycze powodzenia na testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Z tymi testami zaczekaj z dzien moze. Po lakierowaniu dobrze jak kij te 3 doby odpocznie sobie zeby wszystko dobrze zwiazalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 zaryzykuje...na dupie usiedzieć nie mogę a wieczorem kręcę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 I po testowaniu, na sucho, bo rybki nie uświadczyłem, ale kijaszek jest zajefajny, rzucałem najmniejszymi paprochami rozmiaru wypasionego białego robaka i jest extra. a twisterek 3,5 cm na 3g główce to już naprawdę leci. Max twisterek 4,5 plus 6g i tez fajnie. Jak jeszcze zmienię styrana pletke na jakis włosek i nawine pod rancik, to dopiero będzie git. Jutro dogrywka i mam nadzieje na pierwsza rybkę, poniżej kilka fotek.....no i coś mnie sie zdaje że wsiakłem, bo frajda z łowienia na "własny" kijek nie do opisania, banan na ryju cały dzień 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Wątek dodany do Galerii Rodbuildingowej z nr 61 http://jerkbait.pl/topic/7458-nasze-prace-galeria-rodbuildingowa-u%C5%BCytkownik%C3%B3w-jerkbaitpl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 W weekend skończyłem MB 842-2, poniżej kilka fotekTak wyglądaKijek wyważony pod kręcioł typu Team Dragon 935 I fotki z ugiecia 250 g 500 g 750 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Fajny patyk, lezy u mnie taki blank ale musi poczekac, niedługo czeka mnie przeprowadzka, napisz jak wrazenia z testu Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 MB 842-2 postaram się przetestować nad wodą w sobotę, jak wygląda rzutowo pod przynętami do których go budowałem.A co do S871-2 to jestem bardzo zadowolony, jest to extra paprochówka, aż żal że nie miałem takiego kijka w latach 90, kiedy interesowały mnie tylko i wyłacznie okonie, i było ich na Warcie oporowo, człowiek łaził z pickerem. PSPytanie do szanownego grona, lakier na jednej z omotek podczas nocnego suszenia jakoś dziwnie sie rozłożył wygląda kiepsko, domyśłam sie że jedyny sposób na poprawę to całkowita wymiana omotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Zacny młynek Milordzie , udana seria ;D podobają mi sie te kijaszki, minimalizm w smacznym wydaniu, tylko ciekawi mnie przy mocniejszych kijach w jakim stopniu ten uchwyt osłabia blank ? Podeślij mi jak możesz info jak cenowo Cię wyszły kijki. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi