pietryk Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Ta 101 powinna być najlepsza???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Blasik ladniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Proszę o kont. E-mail do ciebie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Wędka na blanku StCroix AVID 3S70MF2, czyli 2,13 m, cw 5-18 g, moc 6-12 lb. Ubranie niestandardowe, uchwyt Fuji IPS, osadzony na wowen carbonie, nakrętka od Fuji KSKSS, zabudowana tuleją węglową, plus pianka EVA i aluminium, do tego przelotki KR Alconite plus SIC na szczycie. Fajna propozycja pod szczupaka i sandacza, jak to Avid blank niedoszacowany, może więcej. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ten butt cup z ebay, wazyles go moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ten butt cup z ebay, wazyles go moze?Nie ważyłem go, kupiony w BRC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Nie ważyłem go, kupiony w BRC. Aha, takie same na ebay widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Mogę prosić o małe porównanie z MB842 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Okonie w tym sezonie mają przechlapane, kolejna okoniowa klasyka, czyli MHX S871-2. Długość 7'3", 6lb mocy i cw 1-6 grama, bardzo poprawnie opisany. Ubrany na czarno, uchwyt Fuji SKSS 16, pianki EVAi, komplet przelotek PacBay Minima.http://hubrods.pl/Artykuly Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez Hubertus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Mówiłem że 101 będzie najlepsza. Najlepsza bo moja. Pozdro dla twórcy i życzę kolejnych setek wędek wykonanych Twoimi rękoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Okonie w tym sezonie mają przechlapane, kolejna okoniowa klasyka, czyli MHX S871-2. Długość 7'3", 6lb mocy i cw 1-6 grama, bardzo poprawnie opisany. Ubrany na czarno, uchwyt Fuji SKSS 16, pianki EVAi, komplet przelotek PacBay Minima.http://hubrods.pl/Artykuly noo elegancko !! Hubert ile wyszła waga kijka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Okonie w tym sezonie mają przechlapane, kolejna okoniowa klasyka, czyli MHX S871-2. Długość 7'3", 6lb mocy i cw 1-6 grama, bardzo poprawnie opisany. Ubrany na czarno, uchwyt Fuji SKSS 16, pianki EVAi, komplet przelotek PacBay Minima. Piękna robota,widzę dopieszczony w każdym calu. Mam pytanie Hubercie czy spotkałeś się z korkiem w kolorze mahoniu, lub brąz(coś jak kora sosny) , a może jest możliwość malowania korka? Może to głupie pytanie,ale nie mam o budowie i materiałach zielonego pojęcia...a marzy mi się taki kijek tylko w ciemnym,ale ciepłym kolorze. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Piękna robota,widzę dopieszczony w każdym calu. Mam pytanie Hubercie czy spotkałeś się z korkiem w kolorze mahoniu, lub brąz(coś jak kora sosny) , a może jest możliwość malowania korka? Może to głupie pytanie,ale nie mam o budowie i materiałach zielonego pojęcia...a marzy mi się taki kijek tylko w ciemnym,ale ciepłym kolorze. Bejca mozesz pociagnac, przynajmniej w dwoch watkach widzialem takie rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Cast na blanku MHX z serii Light Saltwater, konkretnie L905-2, 7'6" 25lb mocy, cw opisane 21-56 g. Jak na swoje parametry blank smukły, o fajnym ugięciu, realnie ogarnie wabiki od 50 gramów, po 120-140. Budowany pod duże gumy, ubrany oszczędnie, pianka EVA, uchwyt Fuji ECS 16, do tego komplet przelotek Fuji Alconite LN plus SIC na szczycie. Bezkompromisowe narzędzie do polowania na "Gruuube Mamuśki".http://hubrods.pl/Artykuly 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Blank MHX MB843-2 czyli 2,13 m 17lb mocy oraz cw opisany 7-21 gram. Blank to typowy MagBass, mocny dolnik i dość delikatna szczytówka, ugięcie płynne z szybkim przyrostem mocy, w dolniku 17lb z plusem. Fabryczne cw można miedzy bajki włożyć, realnie od 10g + 4" guma, po 50 gram z zapasem, kogut i guma to jego żywioł. Osobiście używam wędki na takim blanku do łowienia szczupaków i cięższego łowienia sandaczy.Ten konkretny egzemplarz ubrany na bogato, Dolnik dzielony z korka copano mix, tigera, korkogumy, reargrip dodatkowo ze wstawką z drewna zebrano. Uchwyt Fuji DPS18 gold, insert zebrano, całść rekojeści wykończona złotymi pierścionkami. Przelotki Fuji SIC Gold w ramkach LV, omotka to ciemny brąz ze złotym tipetem.http://hubrods.pl/MHX_MB843-2 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Prześliczny!!!!!Uwielbiam złoto z brązem (zwłaszcza blanku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 No ten MB bardzo ladnie sie zgral kolorystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryzers Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 No proszę - tak miało być. super wyszło z zebrano a szczególnie toczone w poprzek słojów. Już przebieram łapkami w oczekiwaniu na przesyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Kolejna okoniówka, tym razem zbudowana na blanku Batson REVS68UL, czyli 2,03m moc 2-6lb i cw 1-6 g, w jednym kawałku. Blank miałem na warsztacie po raz pierwszy, porównałem go z MHX S781-2, po samych parametrach widać że Batson mimo bliźniaczego opisu będzie mocniejszy, grubsza szczytówka, 20% większy ciężar, bardziej zbieżny. W praktyce przekłada sie to na zakres obsługiwanych przynęt, Batson zaczyna rozsądnie działać od 2 gram plus gumka, górą oczywiście może więcej, 8 gram plus kajtek 2" bez problemu, szczytówka pozwala na poprowadzenie obrotówki i woblera. Fabryczne 6lb w dolniku bliższe jest 8 lb u konkurencji, odpowiednik MHX S782, bardzo fajne płynne ugięcie, akcja szybka, ale jeśli ktoś szuka wędki to agresywnego jigowania, to nie tędy droga.Ten konkretny egzemplarz uzbroiłem w przycinany do minimum uchwyt DPS16, rękojeść dzielona z pianki EVA, srebrne pierścienie wykończeniowe, komplet przelotek PacBay Minima. Powstało bardzo fajne narzędzie do łowienia okoni "na miękko", sprawdzi sie również na pstrągach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryzers Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Hubert a ty śpisz czasami . Kijek dotarł, w Niedzielę teścik. Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Hubert a ty śpisz czasami . Kijek dotarł, w Niedzielę teścik. Super robota.Hubert Terminator nie człowiek :D no ale zaskoczenie nowych właścicieli wymarzonych kijków bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Ciekawe czy mojego zrobi jak obiecał. Byle przez nawał roboty i zmęczenie jakiejś babolki nie wyszły choć o to go nie podejrzewam ale wiem że pośpiech jest złym doradcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryzers Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Robi zgodnie z planem. Miałem mieć MHX MB843-2 na majówkę i dzisiaj ganiałem za zębatym. Wszystkie detale zgodnie z ustaleniami. Żadnych nadlewek, krzywych przelotek czy innych niedoróbek brak. Oglądał kijek kolega który też buduje kijki. Pełen szacun. Chyba znowu coś podrzucę do ukręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Robi zgodnie z planem. Miałem mieć MHX MB843-2 na majówkę i dzisiaj ganiałem za zębatym. Wszystkie detale zgodnie z ustaleniami. Żadnych nadlewek, krzywych przelotek czy innych niedoróbek brak. Oglądał kijek kolega który też buduje kijki. Pełen szacun. Chyba znowu coś podrzucę do ukręcenia. Znam Huberta wykonanie mam ukręconego przez niego Blaasa 25-cio funtowego na szczupłe, teraz kijek na sandacze 16-to funtowy na blanku Blaas Kraag. O wykonanie się nie martwię tylko o to czy zdąży przed wyjazdem na Szwecję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Spokojna głowa Był taki jeden co świat cały w 7 dni stworzył a i tak miał jeden dzień wolnego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi