Skocz do zawartości

Hubertusa pokręciło...

Hubertus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Do Wilku 82  napisz    coś  o zachowaniu się  w/w kija   czy jest bardzo szczytowy  czy dół   się  też  odzywa  ....ew  z jakim kijem  można by go porównać......

Pozdrawiam

Maciej

No i ok stało się :) dzisiaj 7 godzin nad wodą. pierwsze 5 godzin nic potem 4 brania pięknie wyczuwalne wszystkie zacięte tylko jak napisałem wcześniej to nie jest kij na szczupaki do 70 cm i wszystkie poniżej spadły mi po siłowym holu przy brzegu no i dobrze :) . Pewnie jest to wina haków bez zadziorów albo braku umiejętności :P . Za to pod rybką 80 cm w super kondycji wędka zachowała się wzorowo. Ugięcie tak do połowy i pełna kontrola nad rybą. Przynęta SG cannibal 10 cm na 15g główce i po dwóch minutach z hakiem rybka na brzegu. Teraz czekam na te większe :D

ps. chyba będę zamawiał troszkę lżejszą wędkę na podobnym blanku pod jeziorowe łowienie gdyż zakup łódki tuż tuż :) a sezon u mnie aż do marca :D

Petri Heil!!!

Może jak szczęśliwy nabywca Kraag'a z Delfinem ochłonie z wrażenia, pochwaliłby się opisem jego możliwości (szczególnie w dolnym zakresie c.w.) i fotkami ugięcia. Jestem bardzo ciekawy co wyszło, bo myślę o tym blanku w tej długości kwestia tylko czy decyzji pomiędzy 16 a 10 lb mocy. 

No i najważniejsze stało się to co zamarzyło mi się przy okazji wątku o Delfinie. W jednym kiju spotkało się doświadczenie i Pasja trzech polskich Rzemieślników/Pasjonatów - wytwórcy blanku, uchwytu i Hubertusa który jak zwykle ze smakiem to złożył w pewnie bardzo funkcjonalną całość. Przyłączam się o pytanie o modyfikację szczytu. 

No wstydzić się raczej nie mają czego :) , pisownia poszczególnych wyrazów z wielkiej litery celowa. Z rozmowy z Krzysztofem Zielinskim wiem, że zna Delfina i też pomagał w jego powstaniu, a z kolei w realizacjach pracowni Hubrods blanki z F. A. stanowią znaczny (jeżeli nie główny) odsetek. 

Co do modyfikacji to nic odkrywczego. Najzwyczajniej poprosiłem o blank z niezmienionym dolnikiem i odchudzoną szczytowka. Do tego zbrojenie w deltę i Delfina pozwala wyciągnąć dużo więcej z blanki.

Po takim zabiegu i w takim zbrojeniu działa zgodnie z opisem 6-30g plus kopyto 3". Chociaż rzuca już 4g plus 3cm pizdryk.

• Like 1

Witam serdecznie. Mam pytanie do kolegi Hubertusa odnośnie wędki na blanku phenix M1 Sp722L. Czy nadaje się na sandacza na lekko z przyłowem okonia. Czy można go porównać np. z kraagiem o podobnej mocy , chodzi mi o czucie w ręku i szybkość? Zapytanie złożyłem też skalkowi ale na razie brak odpowiedzi .Pozdrawiam.

jakoś tak "staro" wygląda.....może to przez ten korek...... czy to złudzenie apteczne na zdjęciu?

Korek bez szpachlowania ma swój urok, nie zawsze istnieje konieczność tuszowania uroku natury.

Mnie osobiście bardziej przypada do gustu taka forma.

• Like 1