Skocz do zawartości

Hubertusa pokręciło...

Hubertus

Rekomendowane odpowiedzi

Delfin z Deltą, sam Delfin do standardowego zbrojenia to nieporozumienie, waga nic specjalnego 1005g, niestety ale SCV dużo ważą

Wprawdzie da się bez problemu uzbroić klasycznie, tzn. KR system czy NGC, działa równie dobrze jak na każdym innym uchwycie :) O ile na klasycznych uchwytach oś stożka, szczególnie w krótkich kijach, odchylona jest od osi szpuli wierzchołkiem w kierunku blanku, to z Delfinem tą oś trzeba odchylić o podobną wartość w przeciwną stronę. Więc różnic nie będzie, działa jak każdy klasyk ;) W KR może być mały problem z wysokością przelotki startowej jedynie, Jeśli chciałoby się wystartować na grubo #25 np. Pewnie ramki K czy LV by lepiej robiły  :ph34r: 

Aleee..... skoro już montuje się taki brzydki i zły uchwyt do takiego porządnego blanku, to czemu jeszcze tracić na klasycznym zbrojeniu ;)

Hubert, no masz Ty gest, szastasz tymi zerami B) na bogato :D

• Like 2

na drugiej przelotce  od szczytu ,to taka grucha wyszła czy to tylko złudzenie optyczne , bo wygląda na nadmiar lakieru

Lakier jest ok, fotka przekłamuje

Co do wagi to fakt...zagalopowałem się 105g powinno być...

A mimo wykładu Janusza i tak twierdzę że Delfin bez delty to nieporozumienie. :D

• Like 2

Lakier jest ok, fotka przekłamuje

Co do wagi to fakt...zagalopowałem się 105g powinno być...

A mimo wykładu Janusza i tak twierdzę że Delfin bez delty to nieporozumienie. :D

Muszę się zgodzić z kolega tylko ja to inaczej ujmę.

Największą zaletą Delfina jest możliwość zastosowania Delty :)

Edytowane przez siatkaz
  • Like 1

Jeżeli można spytać kolegi, czy przy uchwycie XSS jest sens i możliwość wykonywania foregripsu w postaci niewielkiego tulipanka, czy patrząc na wszystkie kolegi projekty z zastosowaniem przedmiotowego uchwytu, jest to bezcelowe i bezsensowne???

Pozdrawiam

Zrobić jak najbardziej można...ale ja tak wolę i moim zdaniem jest to fajniejsze rozwiązanie, podobnie w SKSS wolę bez fore.

• Like 1