Skocz do zawartości

Hubertusa pokręciło...

Hubertus

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie na tym dokładnie mi zależy i z tego powodu szukam odpowiednika BB 4 kg, który na ten moment jest niedostępny w BRC. Do tej pory udaje mi się łowić skutecznie sandacze BBX 8 kg ale potrzebuję czegoś subtelniejszego do mniejszych gramatur.

Skuszę się chyba na któregoś z tych Customów. Co prawda nie przepadam za szybkimi kijami ale może ten eksperyment się powiedzie. Najwyżej pójdzie do ludzi :)

Na tackle24.de masz bbx od ręki i w cenie lepszej niż w brc. Dostawa w kilka dni. 17 euro wysyłka. Ostatnio zamawiałem u nich - szybko i bez problemu

• Like 2

Właśnie na tym dokładnie mi zależy i z tego powodu szukam odpowiednika BB 4 kg, który na ten moment jest niedostępny w BRC. Do tej pory udaje mi się łowić skutecznie sandacze BBX 8 kg ale potrzebuję czegoś subtelniejszego do mniejszych gramatur.

Skuszę się chyba na któregoś z tych Customów. Co prawda nie przepadam za szybkimi kijami ale może ten eksperyment się powiedzie. Najwyżej pójdzie do ludzi :)

Spróbuj lemaxa barbarian 5kg. powinien się nadać.

Są w BRC. Zadzwoń do Roberta ro przybliży temat. Cenowo wychodza bardzo dobrze w porównaniu do wyżej wymieniowych

Edytowane przez Patryk1125

Wczoraj stałem się właścicielem pierwszej wędki od Hubertusa. Dokładnie to numer #30 czyli MHX s871-2.

Wędka ma ponad 2 lata a jest nowiutka. Albo stała za szafą, albo właściciel o nią dbał.

Wędka pięknie wykonana, przelotki idealnie w linii, omotki i lakier perfekto. Opis bardzo mi się podoba a to też cieszy oko. Pomimo upływu lat nic nie klika, nie cyka - żadnych uwag.

Pewnie większość myśli, że to standard. Ano niestety... Miałem w rękach kilka wędek od forumowych twórców, obecnie mam 3 "na stanie", i w każdej jest coś nie tak... Tu uchwyt trzeszczy, tam przelotka klika, jakiś brud pod lakierem. No rzeczy których nie spodziewał bym się po wędce z "pracowni"...

Co do samego blaku. Mam MHX S781-1 i potrzebowałem czegoś bardzo podobnego, tyle, że w 2 kawałkach. Trafiło na s872-2 i myślałem, że będą się bardzo pokrywać z monoblankiem. Otóż nic bardziej mylnego :D monoblank jest wolniejszy i delikatniejszy. Cięższe uzbrojenie powoduje, że lepiej ładuje się z dołu. Szybciej tez się kończy ale to akurat mi nie przeszkadza bo wyżej obsługuje czym innym :) Dwie zupełnie inne wędki :)

Miałem też obawy z powodu akcji wędki. Miałem okazję łowić tym blankiem jednak był krowim ogonem. Potwornie ciężki i ciężko uzbrojony. Mój egzemplarz w ogóle nie przypomina tamtej wędki. Lekka, znacznie szybsza, minimalistyczna i idealnie taka jakiej szukałem!! Ten sam blank ale inna wędka - zrobiona z głową i pojęciem.

Podsumowując - zdecydowanie mogę polecić wędki kolegi Hubertusa. Ma prawdziwe pojęcie o zbrojeniu blankow i robi to z zegarmistrzowską precyzją :)

• Like 4

Bardzo zainteresowała mnie ta propozycja ,ciekaw jestem ugięcia tego kija ,i czy nie jest to ''lejąca się kluska'' bo takich nie znoszę :angry: .

Zdjęć ugięcia niestety nie zrobię, ale kijek ma fajne pełne ugięcie i nie jest to "lejąca klucha" tylko szybka wykałaczka jak na swoje parametry.

• Like 1

Kijek rewelacyjny, jak na razie żadnego spadu a kilka ładnych okoni już wyciągnął

Jeszcze raz wielkie dzięki !!!

ok_18.jpg

Edytowane przez qmichalq
  • Like 2