Hubertus Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witaj Pięknie to wyszło - suzuki . Jak spisuje się w tym lakierowaniu uchwyt w użytkowaniu ?... Jak dla mnie insert karbonowy nawiązujący do rurki na reagripie dopełnił by to dzieło w 100% Co do uchwytu to sprawuje się bez problemu, a insert....cóż tak miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Okoniowa ekstraklasa na blanku Made in Poland, Kraag SKXF 665-1n, długość 1,98m, moc 5lb oraz cw 0,7-7 gram. Od dłuższego czasu mój okoniowy faworyt, akcja, użyte materiały i walory użytkowe stawiają ta konstrukcje na czele mojego rankingu. Blank stworzony do współpracy z przynętami wymagającymi agresywnej animacji, jaskółka, jig Sprawdzi się również pod klasycznymi gumkami w zakresie 2-8g plus gumka 2-3". Akcja Xfast i pełne ugięcie pozwalają na pełną kontrolę przynęty, pewne zacięcie i hol nawet delikatnie zapiętych ryb. Wędka radzi sobie również z ewentualnymi przyłowami w postaci szczupaka 70-80 cm. Prezentowane wędzisko zbudowane zostało na komponentach najwyższej półki, rękojeść dzielona na komponentach Matagi, do tego lakierowany pod kolor uchwytu blank i komplet przelotek Fuji Torzite. Całość dopełniaja dodatki z woven carbonu, aluminium w kolorze złota, omotka czarna ze złotym tipetem. https://hubrods.pl/fa-kraag-skxf-665-1n_2 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Witam chociaż nie moja bajka z tym ' niepełnym" insertem to całość bardzo ładna , taka skromna/ukryta elegancja . Przypomina mi to trochę Evergreena Salty Sensation serię - potraktuj to jako moją b. wysoką ocenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Co by nie było podejrzeń że wyjechałem, zaginałem czy umarłem ....najzwyczajniej praca wre i czasu brak na PR. Sandaczowy duecik na blankach rodem z "krau kwitnącej wiśni", blanki Matagi TR76 z serii Super Shore to seria w której każdy miłośnik dłuższych jigówek znajdzie coś dla siebie.Wybór padł na model ML i M, długość 2,3 m, moc odpowiednio 8-14 i 10-16lb , cw opisane przez producenta 5-14g oraz 7-21g.jakbym miał opisać je w jednym słowie....zajebi.., mimo że wedki są w dwóch kawałkach to tego sie nie odczuwa, świetnie rzucają i dzieki dobremu balansowi nie męczą ręki. Szybkie precyzyjne kosy, zarówno przy agresywnym podpiciu, jak i przy delikatniejszej prezentacji, i co fajne to świetnie pracują pod rybą. Czułość na najwyższym poziomie, są najzwyczajniej elektryczne i świetnie przenoszą wszystko co dzieje sie z przynętą. Model ML realnie 5-15g plus guma 3-4", model M odpowiednio 10-25g plus guma 4-5".Prezentowane egzemplarze ubrane zostały w uchwyt Fuji TVS kolor BlackGloss malowane specjalnie dla HubRods, rękojeść dzielona z pianki EVA Matagi, zabudowa z carbonu. Przelotki Fuji Torzite, całość dopełniają dodatki aluminium-mat plus srebro, omotka szara ze srebrnym tipetem. https://hubrods.pl/matagi-tr76-super-shore 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Zaintrygowało mnie to zdanie ale może to tylko długi weekend. .....Szybkie precyzyjne kosy, zarówno przy agresywnym podpiciu, jak i przy delikatniejszej prezentacji, i co fajne to świetnie pracują pod rybą........ Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Zaintrygowało mnie to zdanie ale może to tylko długi weekend. .....Szybkie precyzyjne kosy, zarówno przy agresywnym podpiciu, jak i przy delikatniejszej prezentacji, i co fajne to świetnie pracują pod rybą...........a dokładnie, bo z jednej strony wedka podbija wysoko i nie ma z tym problemu, nie klęka 1/3 szczytu...a zdrugiej są one na tyle cienkie że przy lekkim "bujaniu" linka pozostaje stale napięta i mamy kontrolę nad przynetą. Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez Hubertus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Z tym bujaniem , to już chyba nie przy lekkim ,,podpiciu" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Fajnie dobrana kolorystyka Co to za szara nitka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Fajnie dobrana kolorystyka Co to za szara nitka?Dzięki Byku, chciałem coś innego niż pasująca do wszystkiego czerń, a nitka to ProWrap Nylon 822SilverSmoke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Prosta ale jakże świetnie dobrana kolorystyka całości. Malina. ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Bardzo fajna kompozycja.Wydaje mi się czy w ML, a więc blanku nieco słabszym, wyszedł dłuższy dolnik niż w mocniejszym M?Jeśli tak, to jaka jest tego przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Akurat w tym przypadku to tylko optyka, dolniki sa prawie takie same, M minimalnie dłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Castingowy kijek w klasie UL zbudowany na blanku spod ręki Garego Loomisa, konkretnie NFC FW 661-1 IM, długość 1,98m, moc 1-4lb oraz cw opisane 0,8-3,5g. Blank bardzo ciekawy, klasyczny amerykański freshwater, szybki o progresywnej pracy i charakterystycznej "długiej" szczytówce, pierwsze centymetry nie gną się płynnie co nie jest wadą i pozwala na zastosowanie przynęt stawiających większy opór. Mimo opisu Intermediate Moduls, od razu czuć że użyty materiał jest najwyższej jakości. Realnie blank ogarnai wabiki w przedziale wagowym 1,5-7g, również opisane 4 lb uważam za lekko niedoszacowane. W naszych warunkach świetnie sprawdzi sie jako lekki kijek pstrągowy oraz okoniówka. Prezentowany egzemplarz ubrany został w uchwyt Fuji SKTSS16, nakrętka oraz rekojeść zabudowana woven carbonem i pianką EVA Matagi, dodatki w kolorze gunsmoke. Do tego komplet przelotek Fuji Torzite od T-RVTG po 3,5kt. https://hubrods.pl/nfc-gary-loomis-fw-661-im 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Mogę dodać że już jest rozprawiczony na Bobrowych pstrągach Spasowany z ABU Morrum Sx 1601 Ideolo,znaczy jest pan zadowolony Okonie na Żarnowcu niezadługo będą trzepać łebkami Dzięki Hubciu i czekam na potęgę swimbaita Loomisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Kolejny sandaczowy duecik na blankach MATAGI z serii SuperShore, tym razem na swiat przyszły bliźniaki na modelu ML. Sam blank 2,3m długi, moc 8-14lb i cw opisane 5-14g. Blanki to klasa sama w sobie jeśli ktoś szuka dłuższej jigówki w dwóch kawałkach, bardzo dobrze rzucają, a świetny balans pozwala na całodzienne łowienie. Szybkie i precyzyjne przy podbiciu, jednak pozwalają również na delikatniejszą prezentację przynęty, i co najważniejsze to blanki żyja pod rybą. Realnie blank radzi sobie najlepiej w gramaturach 5-15g plus guma 3-4", pełen komfort i kontrola. Prezentowany duecik ubrany został w dzielone rękojeści na uchwytach Fuji TVS specjalnie lakierowanych dla Hubrods, zabudowa woven carbonem, pianka EVA Matagi, dodatki aluminiowe w kolorze gunsmoke, omotka czarna z tipetem. Przelotki jakie zastosowałem to SeaGuide LS Tytan, świetna alternatywa dla Torzite, dobre 30% taniej, oraz Fuji SIC Slim. wagowo wychodzi niewiele więcej jak Torzite i o wiele mnie niż SIC. https://hubrods.pl/matagi-tr-76-supershore-ml 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Klasyczna okoniówka zbudowana na sprawdzonym blanku ze stajni MHX, model S781-2, 1,98m długości, moc 2-6lb, cw opisane 1-6 grama. Czuła szczytówka z przyjemnym progresywnym ugięciem, akcja jak dla mnie to mod-fast ze skazaniem na fast. Z powodzeniem obsłuży gumki w przedziale 1-3" w wersji slim na główkach 1-6g, równie dobrze radzi sobie z małymi blaszkami i woblerami. Poza okoniem można wybrać się z tym kijkiem za pstrągiem w standardowym rozmiarze, kleniem i jaziem. Prezentowany egzemplarz ubrany został w komplet przelotek Fuji Alconite w ramce Frosted Silver, rękojeść dzieloną z korka tiger, oraz uchwyt Fuji SKSS 16. Omotka czarna ze srebrnym tipetem. https://hubrods.pl/mhx-s781-2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 8 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Cięższy uniwersał w wersji ekonomicznej zbudowany na blanku Composite Developements ORKA 802MH, czyli 2,45 długości, moc 10-20lb i cw opisane 10-35g. Seria ORKA zbudowana została podstawowego węgla, jednak sprawiają wrażenie bardzo przyjemne wrażenie, są szybkie, mocne i budzą zaufanie. Akcja szybka, dolnik mocny, jednak pod obciążeniem blank pracuje płynnie i głęboko. Blank zaczyna gadać od 10g + guma 3" górą spokojnie 30g z 3" kopytem, do tego wahadło pod 25g, obrotówka 4-5 i konkretny wobler. Mocy nie braknie pod wąsate przyłowy w rozsądnym rozmiarze. Prezentowany egzemplarz ubrany został w komplet przelotek Fuji alconite, uchwyt FUJI TVS17, oraz dzielona rękojeść z pianki EVA Matagi, omotka czarna, pierścienie srebrne aluminium. https://hubrods.pl/composite-developements-orka-802mh 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Wędka zbudowana na blanku z "Kraju kwitnącej wiśni" czyli kolejne tej wiosny Matagi TR80 Super Mebaru L SGT, długość 2,44m, moc 6lb i cw opisane 0,4-3g.Blank dla tych którzy szukają dłuższej wędki w klasie UL pod jiga oraz malutkie blaszki i woblery stawiające w wodzie niewielki opór. Co do wagi to jak dla mnie główka 1-5 g plus gumka typu Keitech ES, bardzo fajnie sprawdzi się pod wszelkiej maści wormy i gumowe robactwo, zarówno w powolnym dryfie, jak i na toczonego i wleczonego po dnie.Blank szybki, z delikatnym szczytem, niecałe 1,2mm i środkowym ugięciem, dolnik mocny i jak dla mnie to realne 8lb.Prezentowany egzemplarz ubrany został w komplet przelotek Fuji Torzite, do tego dzielona rękojeść z pianki EVA Matagi, uchwyt TVS Matagi Black Gloss, pierścienie w kolorze gunsmoke, omotka czarna z delikatnym tipetem https://hubrods.pl/matagi-tr80-super-mebaru-l 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Szczupakowa kosa na topowym blanku produkowanym przez FishingArt, Vegter Boron SS8325-2N, czyli 2,51m długości, moc 25lb oraz cw opisane 10-40g. Jak sama nazwa sugeruje, blanki wykonane z mat węglowych wzbogaconych włóknami boronowymi. Bardzo szczególna konstrukcja, tnie szybko ze szczytu, ale wraz ze wzrostem obciążenia pracuje płynnie do samego dołu. Borony pięknie rzucają i są niesamowicie, wrecz elektrycznie czułe. Blank opisany na 25lb i taka jest prawda, posiada lekką rezerwę, co do obsługiwanych przynęt to dołem 10g plus 3-4" guma, góra 35G plus 4" guma bez problemu, bardzo ajnie działa pod wszelkiego rodzaju twardymi przynętami.Prezentowany egzemplarz ubrany został w rekojeść dzieloną zbudowana na woven carbonie, uchwycie w kolorze BlackGloss oraz piance Matagi, całość wykończona aluminiowymi dodatkami w kolorze light gold.. Przelotki Fuji Torzite omotka na nici w kolorze grafitu ze złotym tipetem https://hubrods.pl/fa-vegter-boron-ss8325-2n 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Hubert.Jaka masa tej kosy pod szczupaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinc Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Blank był lakierowany, czy tak wyszedł na zdjęciach w wersji natural? Jakiej nici użyłeś? Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Hubert.Jaka masa tej kosy pod szczupaka ?Niestety nie pomogę, kijek od 2 tygodni łowi u klienta Blank był lakierowany, czy tak wyszedł na zdjęciach w wersji natural? Jakiej nici użyłeś? Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu TapatalkaCo do blanku to standard, nie był malowany, nitka to Nylon ProWrap 841 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Lekki uniwersał na topowym blanku z FishingArt, Vegter Boron SS7910-2N, czyli 2,36m długości, moc 10lb i cw opisane 2-15g. Blank wykonany z mat węglowych wzbogaconych włóknami boronowymi, bardzo charakterystyczne konstrukcje, świetnie rzucają, potrafią obsłużyć szeroki wachlarz przynęt i sa wręcz elektrycznie czułe.Blank opisany jest na 10lb i tyle ma, co do realnego ciężaru wyrzutowego to opisany przedział 2-15 gram jest jak najbardziej realny. Kijek spokojnie poradzi sobie zarówno z 2g pstrągowym jigiem, okoniowa gumką, czy wieksza gumką na offsecie pod lekko łowionego szczupaka.Prezentowany egzemplarz ubrany został w rekojeść dzieloną zbudowana na woven carbonie, uchwycie w kolorze BlackGloss oraz piance Matagi, całość wykończona aluminiowymi dodatkami w kolorze czerwonym.. Przelotki Fuji Torzite omotka na nici w kolorze grafitu z czerwonym tipetem. https://hubrods.pl/vegter-boron-ss7910-2n 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Witam jak ten blank / kij zachowuje się pod obciążeniem ugięcie środkiem czy bardziej progresywne ...? jak oceniasz mocno był skrzywiony czy trafił się prosty ...? pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Pod obciążeniem blank gnie się progresywnie, a co do samego blanku to nie odbiegał od normy.Jak już gdzieś kiedyś pisałem, to idealnie prosty blank jest tylko i wyłącznie odsetkiem całości produkcji, a kilka sztuk w ręku już miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi