Maciej 77 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dzięki czy możesz zrobić/ zamieścić fotkę wzdłuż blanku z przelotkami ku górze czy już pojechał do odbiorcy ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zdazylo mi sie zbroic bardziej krzywe Croixy, niz te krakowskie borony O Batsonach to nawet nie wspominam... CDeki, najprostsze statystycznie blanki jakie przez lapy mi przechodzily. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dzięki czy możesz zrobić/ zamieścić fotkę wzdłuż blanku z przelotkami ku górze czy już pojechał do odbiorcy ...?Łowi już u odbiorcy, utarło się że borony są krzywe...tak samo jak to że Heersy się łamią. Zdazylo mi sie zbroic bardziej krzywe Croixy, niz te krakowskie borony O Batsonach to nawet nie wspominam... CDeki, najprostsze statystycznie blanki jakie przez lapy mi przechodzily.Masz rację, niestety utarło się że Borony krzywe i koniec, a prawda jest taka jak wcześniej napisałem, nie ma prostych blanków. Dodatkowo można je tak uzbroić że nawet widać nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dodatkowo można je tak uzbroić że nawet widać nie będzie.Niby tak. Po co wtedy szukać kręgosłupa. Nie o to chyba chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Niby tak. Po co wtedy szukać kręgosłupa. Nie o to chyba chodzi.Proponuje poszukać kręgosłupa na skręconym, krzywym blanku, kręgosłup też ucieka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zgadzam sie z Hubertusem, w niektorych blankach kregoslup zdecydowanie nie biegnie prosto jak strzala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 To ciekawe temat Ja też pamiętam ze CD były w miarę proste mam na myśli XLS i BLR przy długościach 8"6'-9" , pytanie moje było aby potwierdzić informacje z F.A to na pewno nie jest z mojej strony jakaś szykana czy dezaprobata dla tych wyrobów , wręcz przeciwnie dobrze że taki Gość jest i rozwija temat . Natomiast zdecydowanie przed zbrojeniem chciałbym zobaczyć blank i Panowie jeśli mam wybór wybieram jednak prosty lub dostępny z najmniejszą krzywizną ... to nie są przecież tanie sprawy .......a niekiedy bardzo trudno zlikwidować zbrojeniem krzywiznę i trzeba iść na kompromis zbrojąc nieco poza kręgosłupem .. szczególnie w stronę szczytu , co jak wiemy nie jest wskazane , albo podążać na płaszczyzną kręgosłupa i mieć niezły skręt na osi przelotek ... pzdr Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Klasyczny burgundowy Talon z serii VI+, tym razem w jerkowej odsłonie. Talon VI+ 64HM, 1,93m długości, moc 15-30lb i cw opisane 20-70g, każdy kto miał w ręce Talona z IM6 wie jak charakterystyczne to konstrukcje, sprężyste, ciepłe w ugięciu, pozwalające na zastosowanie szerokiego zakresu przynęt, do tego dynamiczne i z racji na pancerna ścianke wytrzymałe. Prezentowany model jest świetną propozycją pod średnią jerkówkę, spokojnie da sobie radę z przynętami w podanym zakresie 20-70g, z tym że spokojnie można zejść poniżej 20g i nie boi się przeciążeń. Poza jerkami bardzo fajie obsłuży wszelkiego rodzaju żelazo, można połowić szczupakową gumą, chociaż do takiego łowienia preferuje dłuższe konstrukcje. Kijek został ubrany pod kolor blanku, rękojeść dzielona z korka burnt, uchwyt ATC lakierowany, przelotki Fuji SIC, aluminiowe dodatki w kolorze miedzi, omotka burgund z miedzianym tipetem. https://hubrods.pl/talon-vi-64-hm 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Sandaczowa kosa na blanku FishingArt Kraag SKXF 6616-1N, czyli 1,98m 8-16lb, cw. 6-22g.Klasowa propozycja pod wędkę sandaczową ze wskazaniem pod średnie gumy i koguty, 8-25 plus guma 3-5".Wędka to typowy Extra Fast, szczytówka szybka i cięta, pozwala na agresywne podbicie, blank tnie szybko i wysoko, wraz ze wzrostem obciążenia ugięcie wędruje w dół, aby uruchomić dolnik potrzeba już sporej ryby.Prezentowany egzemplarz uzbrojony został pod casting, uchwyt lakierowany ATC, rękojeść na piance EVA Matagi i w zabudowie Woven carbonem, dodatkiw kolorze gunsmoke. Komplet przelotek FujiSIC w ramce gunsmoke, zaczep ATC, omotka czarna z tipetem...również gunsmoke. https://hubrods.pl/fa-kraag-skxf-6616-1n 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Fajna Hubert -coraz ładniejsze te kije Pan robisz,prosze Pana Piękna robota Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Jaziowo-kleniowy klasyk zbudowany na blanku z Fishing ART Blaas SLXF 966-2n, 2,9m długości, 6lb mocy i cw opisane 1,5-12g. Jak dla mnie jeden z najlepszych dostepnych blanków pod takie łowienie. Blank szybki i sprężysty, bardzo szybko gaśnie po rzucie, typowy fast który jednak pozwala na precyzyjne podanie nawet 1,5 gramowych nielotów. Z drugiej strony nie położy się w nurcie pod stawiającym wiekszy opór sdr-em i poprowadzi 9-10g boleniowego bezsterowca. Mocy ma dość aby wyholować wszelkie standardowe przyłowy w postaci 70cm ,zebatych, czy boleni pod 80cm. Kijek pieknie sie gnie i świetnie trzyma nawet delikatnie zapięta rybę. Ten konkretny egzemplarz ubrany został w komplet przelotek Pacific Bay Black Chrome, rekojeść dzielona z Kaktusa, uchwyt Fuji DPS z korkowym insertem. Całość o stonowanej kolorystyce, srebrne aluminium i omotka w kolorze blanku. https://hubrods.pl/fa-blaas-slxf-966-2n_2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Hubercie juz wiem czego sie moge spodziewac,wyglada fajnie i tez taki kapsel chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 podziękowanie dla Kolegi Huberta za radę i pomocne uwagi dotyczące zbrojenia kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Hehe, Hubert, fajny kapsel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Wędzisko zbudowane na blanku Xzoga z serii Black Buster 6kg, długość 1,98m moc ok 15-20lb z zapasem i cw. które miieści sie w zakresie 10-50g. Nie znając blanków z tej serii i spoglądając na nie z boku mozna stwierdzić że jest to mocniejsza okoniówka, niesamowicie smukły i mało zbieżny. Jednak pierwszy bezpośredni kontakt szybko rozwiewa wszelkie watpliwości, Xzoga BB to mocny zawodnik, ścianka gruba, a blank zachowuje sie jak jeden elastyczny mięsień, ugięcie wydaje sie nie kończyć. Świetna propozycja pod sandaczowo-szczupakowy uniwersał, da radę każdemu szczupakowi. Wędka nosi bardzo szeroki zakres przynęt, spokojnie wystartuje od 10g lotnych wabików, po drodze wszelkie kobinacje ołowiano gumowe do 50g, oczywiście ma jeszcze zapas. Prezentowany egzemplarz ubrany został w uchwyt Fuji ACS z nakręcanym gripem na KDPS, do tego dzielona rekojeść z pianki EVA. Komplet przelotek Fuji Alconite plus SIC na szczycie, całość utrzymana w czerwono-czarnym klimacie. https://hubrods.pl/xzoga-black-buster-6kg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Kijek zbudowany na blanku spod ręki Mamoru Tsuraty...czyli Matagi Super Shore L, długość 2,3m, moc6-12lb i cw opisane 3-11 gram. Blanki wykonane z najwyższej jakości wysokomodułowej maty węglowej, bardzo sprężyste i elektrycznie czułe. Moim skromnym zdaniem to świetna propozycja pod lekki kijek sandaczowy lub cięższą okoniówke dla wszystkich który wolą dłuższe konstrukcje, świetnie zbalansowane. Konstrukcje mocno zbieżne, szczytówka to niecałe 1,3mm a dolnik 12,5mm, dzieki czemu mamy do czynienia blank szybki o plynnie pracującej szczytówce i wyraźnym przyroście mocy w dolniku, deklarowane 12lb to nie przesada. świetnie obsługuje przynęty w przedziale 3-13g plus smukła guma 3-4", do tego można spokojnie pograć woblerem. Prezentowany egzemplarz ubrany został w komplet tytanowych przelotek SeaGuide LS, uchwyt fuji TVS, zabudowa z wooven carbonu, pianka EVA Matagi oraz aluminiowe dodatki w kolorze gunsmoke, omotka czarna z delikatnym tipetem. https://hubrods.pl/matagi-tr76-super-shore-l-2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Sezon szczupakowy w pełni, dlatego chciałem zaprezentować wędzisko zbudowane na blanku NFC Gary Loomis BB806-1 IM. Blank jednoczęściowy o długości 2,44m, moc 25lb i cw opisane 1-6 uncji, blank dedykowany do połowu łososi królewskich metodą Back Bounce, w naszych warunkach sprawdzi się rewelacyjnie jako blank swimbaitowy. Akcja mod-fast, ciepła i przyjemna, to ten rodzaj blanku który daje duży komfort psychiczny podczas holu i pewność pełnej kontroli nad rybą. Wędka kapitalnie sie ładuje i świetnie rzuca w zakresie 30-150 g, Nosi szeroki zakres przynęt, od żelaza w postaci wahadła lub dużej obrotówki, przez woblery aż po wszelkiej masci gumowe przynęty. Prezentowany egzemplarz ubrany został w dzieloną rekojeść z pianki Matagi, uchwyt Fuji ACS lakierowany specjalnie dla Hubrods, z nakręcanym gripem w zabudowie Wooven carbonem, wykończenie aluminium w kolorze gunsmoke. Przelotki to komplet Fuji SIC Gunsmoke, całośc dopełnia omotka w kolorze....gunsmoke. https://hubrods.pl/gary-loomis-nfc-bb806 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Kij do walki z metrowymi mamuśkami Wszystko ma Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Hubert, za cenę jaką wystawiasz na forum ... biorę PS szkoda niestety, że to nie dział "sprzedam" to ten co macałem u Gawła? i wytargał 124? Edytowane 20 Czerwca 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Hubert, za cenę jaką wystawiasz na forum ... biorę PS szkoda niestety, że to nie dział "sprzedam" to ten co macałem u Gawła? i wytargał 124?Albo zmęczony jestem...albo nie łapię o co chodzi z ceną A kijek to ten którym Gaweł na Żarnowcu 124cm mamuśke wytargał 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 W tym wątku po prostu się nie handluje, a więc propozycja cenowa = zero (i to by mnie satysfakcjonowało ) A tak poważnie to kijek macałem kilka dni przed "124" i nawet na sucho ocena była jedna ... czuje się moc w dyskrecji wykonania. Gratuluję I pytanie: czy jest lakier matowy do omotek? Gdyby tak było to nazwał bym tę wędkę "Szara Eminencja"... jest klasa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zaporowe bolenie inaczej, czyli Vegter Boron w Delfinie, a konkretnie model w długości 2,36m, mocy 15lb i cw opisanym 5-25g. Blank zbudowany z wysokomodułowej maty węglowej najwyższej jakości połączonej z włóknami boronowymi, akcja blank xfast, szczytówka szybka, kapitalna amortyzacja zaciętej ryby oraz rewelacyjna, wręcz elektryczna czułość. Kapitalne właściwości rzutowe, blank pięknie się ładuje i posyła boleniowe przynęty w zakresie 7-25g po horyzont, ponad to wędzisko świetnie obsłuży gumowe przynety w rozmiarze 3-4" na główkach 5-25g. Ten konkretny egzemplarz budowany był do wspólpracy z boleniowymi bezsterami, poperami i twichami, chociaż pierwsze testy potwierdziły iż świetnie sprawdzi sie podczas polowania na sandacze. Wędzisko uzbrojone zostało w komplet tytanowych przelotek SeaGuide LS, uchwyt Delfin oraz butt grip z pianki EVA Matagi. https://hubrods.pl/fa-vegter-boron-ss7915-2n 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Sandaczowa kosa na kultowym blanku ze stajni StCroix, konkretnie model Legend Extreme 5S68MXF-B, czyli 2,03m długości 12lb mocy i cw opisane 5-18g. Blank jak na Etremke przystało, super szybki, o szczytowym ugięciu i elektrycznie czuły. Szczytówka relatywnie delikatna, jednak przyrost mocy jest bardzo szybki i dół już mocno stoi jak na 12lb, porównując z innymi konstrukcjami to bliżej mu do 15lb. Kijek jak dla mnie zaczyna działać od 10g łącznej masy przynęty, górą pociągnie 25g plus 4" smukła guma, ponad to wszelkie jigi i koguty w podanej gramaturze. Prezentowany egzemplarz ubrany został w dzieloną rękojeść z korka burnt, uchwyt ALPS Rapid oraz komplet przelotek Fuji Torzite, całość wykończona limonkową omotką z tipetem fluo. https://hubrods.pl/stcroix-legend-extreme-5s68mxf 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Klasyczny rzeczny uniwersał w wadze średniej, wędka zbudowana na blaku StCroix 5SC96MF2-G, 2,9m długości, 12lb mocy i cw opisane 7-21g. Gdybym kazano mi wybrać jeden kijek na sezon do łowienia w dużej nizinnej rzece, to Elitka 12lb była by pierwszym wyborem. Wędka zbudowana na tym blanku pozwala poganiać za jaziem i kleniem na wiosne z nieduzym woblerem czy blaszką, zapolowac na bolenia pełnym wachlarzem przynęt czy przeżyć niezapomniana przygode podczas nocnego sandaczowania. nie przestraszy sie śródrzecznej brzany i ewentualnego zębatego przyłowu. Blank wybitny pod twardymi przynętami, guma z racji na długość dla koneserów. Szybki i cięty, świetnie rzuca i amortyzuje walczącą rybę. Prezentowany egzemplarz ubrany został w przelotki uji SIC w systemie KR, do tego dzielona rekojeść z mieszanki korków burł, uchwyt Fuji SKSS17 z insertem korkowym. Całość dopełniają aluminiowe dodatki w kolorze gold, oraz oliwkowa omotka ze złotym tipetem. https://hubrods.pl/stcroix-5sc96mf2-g 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Wędka zbudowana na sprawdzonym i obłowionym blanku ze stajni MHX, konkretnie model z serii MagBass MB 842-2, 2,13m długości, moc 15lb oraz cw opisane na 5-18g. Szybki, zbieżny blank o ugięciu przesuniętym do szczytu, typowy "amerykaniec" czuli dość delikatny szczyt, i mocny dolnik. Deklarowane 15lb jak najbardziej realne, opisane cw mocno nietrafione, dołem spokojnie poprowadzi sczupakową 4" gumę na lekkim offsecie, góra ogarnie tonącego slidera 7, sandaczowo to tak 7-20g ołowiu plus kopyto 3". Moja ulubiona budżetowa propozycja pod uniwersalny kijek na łódkę, fajnie sprawdzi sie przy wyciąganiu szczupaków z zielska i sandaczy z karczy. Prezentowany egzemplarz ubrany został w dzieloną rekojeść z pianki EVA Matagi, uchwyt Fuji TVS, oraz komplet przelotek Alconite. Całość wykończona srebrnymi dodatkami z aluminium, omotka w kolorze czarnym ze srebrnym tipetem. https://hubrods.pl/mhx-mb-842-2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi