Mosqito Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Dokładnie tak miało być ???? pierwsze wrażenie super jutro pierwsze testy. Z czystym sumieniem polecam usługi Hubertusa! Pełna profeska???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Trening czyni ... - bardzo ładnie , nie poprzestawać i kręcić dalejPozdrawiamSzymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosqito Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Waga kijka wysza całe 115 gr ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Wedka przygotowana specjalnie na pazdziernikowa impreze portalu WCWI.Pl. Pozegnanie Lata 2014 ktora goscila na "Bagnach u Mańka". Kijek z preznaczeniem na godnego szczupaka i sandacza, zbudowana na blanku MHX SJ 843-2 dlugosci 7' 15lb mocy cw opisane 5-18, realnie 10-35 gram plus guma 4". Uzbrojony w uchwyt fuji DPS, przelotki Fuji Alconite od 25Y do 6L, rekojesc z mieszanki copano i burnta, omotki ze srebrnymi wstawkami. Kijek robiłem dla siebie i postanowiłem zrezygnować z czarno-czarnej charakterystyki Całość komponentów zakupiłem u Roberta z BRC, współpraca jak zawsze wzorowa. Edytowane 9 Października 2014 przez Hubertus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Dellikatny kijek zbudowany na muchowym blanku w klasie 3 z wegla IM6, dodatkowo oskrobany z lakieru i oszlifowany. Dlugosc 6'8" moc 1-4lb cw 1-6 grama, ugiecie pelne, akcja mod-fast ze wskazaniem na moderate. Uzbrojony w uchwyt PacBay ze skroconym gwintem, oraz budzetowe przelotki ATC, rekojesc z korka plus wstawki z korkogumy. Idealny pod najlzejsze przynety, blaszki, wobki oraz microjigi prowadzone na leniwca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 "w klasie 3 z wegla IM6" - o pierun.W tej klasie to dopiero musi być klucha - nie lepiej było dać druciaki hardchrome? No ale może tak miało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Tak miało być, a kluska nie do końca, raczej taka mocno al'dente, naprawdę mnie zaskoczył ten kijaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Co by nie było że sie opier...Chciałem zaprezentować ostatni projekt, dopiero co skończony "Blue". Wędka zbudowana na blanku muchowym z węgla IM6 w klasie 5/6 WT w kolorze ciemny granat. Zgodnie z życzeniem nabywcy uzbrojony w uchwyt Fuji SKSS 17, przelotki PB Minima Hard od 20M do 4V, Fuji Alconite na szczycie. Rękojeść z korka blue burl, copano i burnta, pierścienie z anodyzowanego na niebiesko aluminium, nici w kolorze royal blue. Przeznaczenie wędki to kleń, jaź i okoń łowiony na woblerki, blaszki i nieduże gumki. Długość wędki to 2,75m, moc okresliłem na 2-6 LB a ciężar wyrzutowy mieści sie w zakresie 1-10 grama. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Coraz lepsze Ci te kijki wychodza Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 ten "Blue" to dla mnie, właśnie przed chwila zapamiętale machałem na sucho w salonie wzbudzając protesty zony i uciechę domowych czworonogów.Jutro testy na mokro nad woda na ostatnich okoniach .Ale już mogę powiedziec że kijek mi się bardzo podoba i kolejne zamówienie u kolegi Hubertusa napewno zrobie.Wszystko ładnie spasowane i dopasowane > także kolorystyka - SUUUUUPER !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Było niebiesko, to niech będzie "czarno_czerwono"Wędka zbudowana do łowienia najmniejszymi przynętami, z przeznaczeniem na pasiaki. Sprawdzony blank MHX S871-2 długość 7'3" moc 2-6lb cw 1-6 grama. Realnie kijek ogarnia najmniejsze gumki na mormyszkach "wolframkach", nimfy, maleńkie blaszki, cykady oraz woblerki. Komfort kończy się przy 6 gramach plus gumka 2" raczej smukła. Ten konkretny egzemplarz uzbroiłem w przelotki PbMinima Hard od 16M do 3W na szczycie PB, uchwyt fuji SKSS 16, z nakręcanym reargripem, czarna pianka EVA, czerwone pierścienie z anodyzowanego aluminium, nić czerwony metallik. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) gdzieś już to widziałem U kolegi DelTor0 Zazdraszczam ilości wolonego czasu a pozatym to niezła robota, mi nie pasuje tylko ten gruby drukowany podpis Edytowane 29 Października 2014 przez shavt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Co do wyglądu kijka to jak najbardziej, wzorowany na pracy kolegi DelTor0. Kolega wypatrzył kijek, spodobał się i zrobiłem zgodnie ze specyfikacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Hehe. Niedługo ciężko będzie o coś zupełnie nowego. Ja tam spróbuję jeszcze się farbkami i pobawić na przemian z wyplatankami Edytowane 29 Października 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Wyplatanki jakos mnie nie leżą, szukam za to informacji czy ktoś lakierował blank na kolor czarny mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Co do wyglądu kijka to jak najbardziej, wzorowany na pracy kolegi DelTor0. Kolega wypatrzył kijek, spodobał się i zrobiłem zgodnie ze specyfikacją Mozna sobie powielac ile sie chce Patentowac swoich patykow nie bede @Shavt, musze przyznac swietna pamiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Coś w moim guście,bardzo przyjemna kompozycja na tym blanku MHX SJ 843-2 ,oby tak dalej. pozdrawiam S.Gawełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Coś w moim guście,bardzo przyjemna kompozycja na tym blanku MHX SJ 843-2 ,oby tak dalej. pozdrawiam S.GawełdaDziękowałJak jeszcze da radę ogarnąć kapsle na dolniki, to będzie git.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Hubertus ,statnie prace świetne wykonanie jak i ogólny zamysł.Szczególnie Jaziówka MHX przypadła mi do gustu Jesteś na bardzo dobrym kursie,więc pozostaje tylko go trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Nareszcie....od pomysłu do realizacji minęły przeszło dwa miesiące. Wędka wykonana na specjalne zamówienie mojego serdecznego kolegi, pod konkretne ryby, konkretne łowisko.Założeniem było stworzyć wędkę o długości 2,75 metra, w wersji travel o długości transportowej ok. 75 cm, mocy 20LB, cw ok. 28 gram pozwalająca katapultować maksymalnie daleko wąskie wahadłówki oraz inne dalekosięzne przynęty, o szybkiej akcji oraz pełnym ugięciu, pozwalającym amortyzować zrywy dynamicznie walczącej ryby.Najtrudniejszy był dobór blanku, po wielu konsultacjach mój wybór padł na wysokomodułowy blank muchowy MHX F912-4 klasa #12, długość 2,74m i długości transportowej 73cm.Rekojeść wykonałem z burnta, uchwyt Fuji DPS black, do tego toczony pod wymiar kapsel wyważający oraz Winding Check.Przelotki Fuji Alconite Black od 25Y do 6L, fuji SIC na szczycie, omotki ciemy brąz, na L-kach kończone forhanem, lakie Lamar ThreadMaster. Finalnie powstała świetna wedka o szybkiej akcji oraz pieknym ugięciu i progresywnie przyrastającej mocy,.Ciężar wyrzutowy określiłem na solidne i pewne 28 gram , a moc, poprzez testy porównawcze z solidną wędką o mocy 25lb, określiłem na szczere 20 lb.Nie pozostaje nic innego jak życzyć koledze metrowego tęczaka na jednym z jezior Argentyny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ladnie. O i tyle w temacie. Po prostu umiesz to robic Hubertus. Zazdroszcze troche bo 2 kije tylko zrobilem jeden z pomoca kumpla bo rozwalilem reke ale super to Ci wychodzi. Szacun kolego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Dzisiaj odebrałem zamawianego przez Brata MHX-a 903....dla "Wojtka", #14 - dobra robota Hubertus, widać że się rozkręcasz. Kijek cacuszko. Na wiosnę będę chciał zrobić coś pod Klenia to się zgłoszę ponownie:) Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Skoro już zostałem wywołany do tablicy...Tym razem sandaczowa klasyka, wędka zbudowana na popingowym blanku MHX P903-2 długość 7'6" moc 12 funtów i cw 1/4-1/2 uncji, ciężar wyrzutowy jak zawsze z czapy, realnie wędka pozwala na operowanie gumami typu kopyto 3" na główkach od 9 do 25 gram.Zgodnie z życzeniem odległość od stopki do końca rękojeści 31cm, uchwyt Fuji VSS 17, połączony z nakręcanym foregripem Fuji KSKSS, rękojeść wykończona burntem oraz subtelnymi pierścionkami.Wędka ubrana w Fuji Alconite w systemie KR od 20H do 4,5 kt plus SIC LGST na szczycie.Omotki czarne, nici ProWrap,lakier ThreadMaster.Bez fajerwerków, ale tak miało być 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaNerra Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Hubert, a jak tam moje cacuszko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Na sylwestra będzie u kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi