Hubertus Opublikowano 3 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Ten burgund to od kogo? Silk czy Nylon. Jego kolor ślicznie „siada” na blanku.To akurat jedwab, z tego co pamiętam, znajdę szpulke to dam znac Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Aaaaaa. To już inna sprawa. Te kij i burgund wyżej też chyba z jedwabiu. Dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 5 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2024 Kolejna odsłona FishingArt Blaas SLF 2,9m długości, 6 lb mocy oraz cw opisane 1,5-11g.Blank stworzony pod twarde wabiki, blaszka obrotowa 0-2, wkblerki od 2cm baryłek po 7-8 cm minnow, cykady, wirujące ogonki i wahadełka.Blank świetnie podaje przynęty z podanego zakresu, pozwala na pewny I bezpieczny hol zaciętej ryby, sprawdzi się podczas polowania na klenie, jazie, brzany oraz bolenie na lekko.Prezentowany egzemplarz ubrany został w rekojesc dzieloną z korka burnt oraz aluminiowego uchwytu kolowrotka z insertem drewnianym. Uzupełnienie stanowią przelotki ATC Tytanium, omotka w kolorze burgundowym oraz czarne aluminium.#hubrodscustom #hubrods #customrods Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2024 Dłuższa okoniowka na blanku Qualia XSJ762L, 228cm, 3-8lb mocy oraz cw opisane 2-9g. Bardzo ciekawa propozycja pod dłuższa okoniowke, idealna pod średnie przynęty na główkach w podanym przez producenta zakresie wagowym, sprawdzi się bardzo dobrze pod dropsa.Testowałem go również z powodzeniem jako kijek pstragowy, dawal rade że średnimi woblerami i blaszkami.Prezentowany egzemplarz ubrany został w pełną rękojeść z korka burnt, że wstawkami z burla, do tego, aluminiowy uchwyt z drewnianym insertem oraz komplet przelotek ATC Tornado.#hubrodscustom#hubrods #customrods #perchfishing #qualiablanks Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 13 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 Świetna propozycja pod pstrągi w dłuższym wydaniu, FishingArt Blaas Slim SLS 8610-2n 2,6 m długi, moc 6-10lb oraz cw 2-14g.Blank stworzony do twardych przynęt oraz wszelkiej maści spławiania jigow, ten konkretny egzemplarz łowi u twórcy Koguty I Jigi Niedzielskiego i ma na swoim koncie piękne pstrągi.Blank działa świetnie w podanym zakresie wagowym , akcja szybka z pięknym głębokim ugięciem, dzięki czemu świetnie trzyma rybę.Prezentowany egzemplarz ubrany został w pełną rękojeść z korka burnt, uchwyt Fuji TVS oraz komplet przelotek ATC Tytanium.#hubrods #hubrodscustom #fishingart Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Qualia XJB561ML, sandaczowa kosa w kategorii lekkiej 10lb mocy, cw 5-18g, przycięta do 1,6m długości. Świetna propozycja pod wszelkie miękkie przynęty, gumki 3-5" na główkach w podanym zakresie wagowym, ponad to koguty i jigi.Ten konkretny egzemplarz zbudowany zostalnpod łowienie z belly boat, blankn i uchwyt lakierowane na biało, (niezawodny kolega @filser) do tego węglowe gripy w kolorze czarno-białym, czarne aluminium i komplet przelotek SeaGuide w czarnej ramce, blank zbrojony spiralnie.#hubrodscustom #hubrods #customrods #qualiablanks Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Jedna rzecz mi się nie podoba w kijach z pracowni. Mianowicie opisy na blanku. Serio jakbym miał brzydkie pismo to zlecił bym komuś kto ma takie kaligraficzne pismo opis na wędce. Zapłaciłbym mu z 10 zł za szt i po sprawie. Fc np.robi fajne wędki a opis to dramat. Płacąc to chciałbym mieć na tip top. Tu jest trochę podobnie. Bez spiny ale może ktoś weźmie sobie to do siebie. Pozdrawiam Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2024 10zl za sztuke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 16 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2024 10zl za sztuke? Na ogólnych zasadach. Płatne od litery (wulgaryzmy +50%), gwiazdki za darmo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 16 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2024 Wiesz tu chodzi o napis który swoje zadanie spełnia ale szpeci robotę. Bynajmniej dla mnie. Możesz komuś zapłacić 50, 100 a może ktoś to zrobi dla Ciebie za darmo i ładniej. Tyle. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 16 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2024 Wiesz tu chodzi o napis który swoje zadanie spełnia ale szpeci robotę. Bynajmniej dla mnie. Możesz komuś zapłacić 50, 100 a może ktoś to zrobi dla Ciebie za darmo i ładniej. Tyle. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu TapatalkaA najbardziej przeszkadza Ci ten napis w fotelu, w trakcie rzucania, czy zwijania?Żeby nie było - w przypadku customowych wędek szanuje każdy powód, aby wędki nie robić lub wybrać innego roodbuildera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2024 To faksymile musi - czy raczej powinno być ładniejsze od osobistego podpisu? Co za niedorzeczność Jeśli już szukać dziury w całym - moim zdaniem - to sygnatura montera powinna być minimalna, a najlepiej gdyby jej nie było, a rękę i styl da się rozpoznać bez niej. Co jest niemożliwe w społeczeństwie reklamożerców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Normalnie widzę na horyzoncie nową branżę - Rod Detailing 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Abstrahując od charakteru pisma autora tego wątku (sam mam dużo gorszy) to faktycznie opis wędki dobrze żeby upiększał a nie szpeciłPrzecież tak naprawdę do prawidłowego montażu potrzeba tylko gołego uchwytu, kawałka pianki lub korka i tyleCała reszta czyli wszystkie pierścionki, drewienka, plasterki korkogumy, burla itp, kolorowe omotki, tipety, wyplatanki etc służą jedynie upiększeniu i podkreśleniu indywidualnego charakteru wędki i jej budowniczego lub właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2024 Normalnie widzę na horyzoncie nową branżę - Rod Detailing A to nie ma? Pewnie ze jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek1979 Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2024 Abstrahując od charakteru pisma autora tego wątku (sam mam dużo gorszy) to faktycznie opis wędki dobrze żeby upiększał a nie szpeciłPrzecież tak naprawdę do prawidłowego montażu potrzeba tylko gołego uchwytu, kawałka pianki lub korka i tyleCała reszta czyli wszystkie pierścionki, drewienka, plasterki korkogumy, burla itp, kolorowe omotki, tipety, wyplatanki etc służą jedynie upiększeniu i podkreśleniu indywidualnego charakteru wędki i jej budowniczego lub właścicielaRzecz gustu , moja wędka która już się robi ma być jak najbardziej funkcjonalna , uchwyt ma przekazać do ręki wszystko co się dzieje z przynętą i wyciągnąć jak najwięcej z czułości boronu , rękojeść czarna pianka , omotki w kolorze blanku i tyle ...bez wodotrysków , drewna,złotych pierścieni i 5 kolorów korka - ale to mój gust i moje oczekiwania a pracownia stara się robić wszystko by klient był zadowolony 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2024 Delikatna wykałaczka w klasie UL na blanku Qualia XPSJ642UL, 193cm długości, 5lb mocy oraz cw opisane 0,5-4g.Kijek w klasie BFS, tubular ze szczytem 1,15mm, jak na swoje parametry blank szybki o ugięciu przesuniętym do szczytu.Obsłuży przynęty w przedziale 1-5g całkowitej masy, dedykowany do gumki i jiga, okazjonalnie drobne przynęty twarde, bardzo fajnie pozwala połowić na wszelkiej maści gumowe imitacji owadów.Prezentowa egzemplarz ubrany został w rekojesc z pianki EVA, uchwyt ATC Razor ULH CCT, zabudowany weglem, z czarnymi dodatkami aluminium. Użyte przelotki to ATC Tytanium w czarnych ramkach, omotki czarne z czerwono niebieskim tipetem.#hubrodscustom #hubrods #qualiablanks #customrods Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 Lemax Slimmax 8kg 1,98m długości, moc dobre 25lb oraz cw której mieści się w zakresie 15-80g.Bardzo charakterystyczna konstrukcja, blank smukły i niebywale mięsisty o grubych ściankach i kapitalnym płynnym ugięciu. Świetnie sprawdzi sie pod szczupakową gumą oraz żelazem, ponad to obsłuzy średnie jerki w wadze do 60 gramów. Prezentowany egzemplarz ubrany został w pełną rekojesc na korku cactus, uchwyt fuji DPS z insertem z korka. Przelotki Fuji Alconite oraz omotka maksymalnie korespondująca z kolorem blanku. #hubrodscustom #hubrods #customrods #fujitackle Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 4 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 Composite Developements Blue Rapid 275cm 12-20lb 10-35g.Wielkorzeczna, brzegowa armata, blank szybki, geuboscienny i bardzo mocny. Ugięcie skierowane do szczytu, do uruchomienia dolnika potrzeba naprawdę dużego obciążenia.Wędzisko poradzi sobie świetnie z gumami 4-5" na główkach w przedziale 10-35g, do tego wahadla i woblery, sandacz, szczupak i okazowy boleń bez problemu, można zawalczyć z trotką i stawić opór wąsatym przylowom w granicach rozsądku.Prezentowany egzemplarz ubrany został w komplet przelotek Fuji, do tego rękojeść dzieloną z mixu korków burlnoraz burnt, uchwyt ATC Aero CCT, omotka w kontrastowym kolorze varigated blue.#hubrodscustom #hubrods #customrods Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Łowienie metodą Sharpshooting to technika, która staje się coraz bardziej popularna wraz z pojawieniem się nowych technologii elektronicznych. Specyfika tej metody wymaga utrzymania przynęty w stożku sonaru, dlatego używane główki jigowe są ciężkie (od 30 do 70 g), a do tego dochodzą przynęty 20-25cm które swoje ważą.Prezentowany blank NFC SSH637-1 x-Ray 1,9m 10-20lb cw 30-70g zbudowany został specjalnie na rynek Europejski.Zaprojektowany został przez profesjonalnych wędkarzy z Francji oraz Holandii i tam przetestowany na sandaczach i szczupakach Blank charakteryzuje się relatywnie cienką szczytówką (1,8 mm) pozwalającą na precyzyjną animację przynęty. Progresywnie pracujący środek pozwala na skuteczną amortyzacje podczas walki, oraz dolnik generujący dość mocy do walki z 10kg rybami.Polecam każdemu pasjonatowi nowoczesnego wędkarstwa, blank mocno wyjątkowy.Prezentowany egzemplarz ubrany został w rekojeść z pianki EVA, uchwyt oparty na carbonowej rurce, nakrętka zabudowaną weglem do tego komplet Fuji Sic Slim w zbrojeniu spiralnym.#hubrodscustom#hubrods #nfcrods #sharpshooting Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Legenda spod znaku StCroix, a konkretnie Legend Inshore 5SW70MLF, jeden kawałek, 213cm 12lb mocy oraz cw opisane 3,5-14g.Świetna propozycja jako łódkowy uniwersał, blank o charakterystycznej pracy, wystarczająco szybki aby podbić i zaanimować gumę lub jiga, bez problemu zatnie sandacza i wyholuje dynamicznie walczącego szczupaka.Ciężar wyrzutowy opisany z lekką rezerwą, za to w dolniku pełnowymiarowe morskie 12 funtów.Prezentowany egzemplarz ubrany został w rekojeść z korka burnt, uchwyt Fuji TVS, oraz komplet przelotek ATC Tytanium Tornado.#hubrodscustom #hubrods #customrods #stcroixrods Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Dlaczego to nie cast?! już bym rezerwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Dlaczego to nie cast?! już bym rezerwował Zadzwoń w wolnej chwili Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Najnowsze blanki z FishingArt wylądowały właśnie na warsztacie.Signum to seria dwuczęściowych blanków obejmujaca cztery przedziały gramatur i mocy, oraz szeroki zakres dlugosci.Blanki szybkie, i relatywnie zbieżne, szczytówki szybkie i odpowiednio ostre, pozwalające na prezentację zarówno przynęt gumowych na główkach, jak i tradycyjnych twardych wabików, środek sprężysty i odpowiednio mocny gładko.przechodzacy w dolnik.Moim zdaniem będzie to hit w segmencie wędzisk uniwersalnych z rewelacyjna relacją ceny do jakości.Blanki do obejrzenia w Pracownia "Hubrods" Hubert Midera oraz na żywo już 1.05 na IV Drużynowych Zawodach Spinningowych z Łodzi o Puchar Wójta Gminy Chełmża w których sponsoruje nagrodę za największego szczupaka.#hubrods #customrods #fishingart Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Hubert a wstawisz jakieś fotki z ugięciami blanków, jakiś cennik itp ? Może jaką tabelkę z danymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi