Kanon123 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Praca jednego z kleniowych mikrusków ( Garbek )https://www.youtube.com/watch?v=MPDrLk6287s&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witajcie jakie są waszym zdaniem najlepsze farby do malowania aero . Pactra to dobre farby mam ich sporo ale czasami niepotrzebne zapycha aerograf . Jak się sprawują farbki vollejo bo słyszałem o nich wiele dobrego ? Pozdrawiam i wesołych świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Oto woblery 2 zdj. w naturze a pozostałe w zakątkach pokoju ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witajcie jakie są waszym zdaniem najlepsze farby do malowania aero . Pactra to dobre farby mam ich sporo ale czasami niepotrzebne zapycha aerograf . Jak się sprawują farbki vollejo bo słyszałem o nich wiele dobrego ?Pozdrawiam i wesołych świat Vallejo Model Air - bardzo dobre do aero, rozrobione na gotowo, nie zapychają. Dobre są też Createxy, bardziej wydajne, ale droższe (w zamian jest więcej). Farb jest sporo, kwestia odpowiedniego dobrania gęstości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Vallejo Model Air - bardzo dobre do aero, rozrobione na gotowo, nie zapychają. Właśnie zastanawiam się nad tymi vollejo air może są droższe od pactry ale jest jej więcej i mają bardziej ekonomiczne opakowanie . A poza tym podobno nie zapychają aero co jest dużą ulga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Mam jeszcze jedno pytanie (przymierzam się do kupna większej ilości farb więc wole wiedzieć ).Czy farby po natryśnięciu na woblera wysychają tak szybko jak pactra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Niesamowite masz pomysły i wykonanie pierwsza klasa Gratuluję Super przynęty Boleniowce wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dzięki staram się ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Mam jeszcze jedno pytanie (przymierzam się do kupna większej ilości farb więc wole wiedzieć ).Czy farby po natryśnięciu na woblera wysychają tak szybko jak pactra ? Vallejo schną szybko i jest to plus przy malowaniu kilku warstw. Jeśli coś ewentualnie źle ci się maźnie, świeżą farbę na szybko zetrzesz ściereczką, nie zdąży zaschnąć. Ogólnie, jeśli o Pactrach i Vallejo mówimy to te drugie są moim zdaniem dużo lepsze i wygodniejsze w użytkowaniu, są odpowiednio rozcieńczone i nie trzeba nic kombinować. Mają aplikator kropelkowy, co też znacznie usprawnia robotę. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Chyba się zdecyduje na vollejo air ps. dzięki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Nowy model boleniowy 4 cm nieco mniej wagi, prototypy 5 cm (też boleniowe) i swimbait 7cm na majóweczkę z podkreśloną wyciskaną łuską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ten swimbait bardzo fajny kończ go szybko i pokazuj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 No swimbait wymiata! Będziesz go łączył na stałe po malowaniu czy jak? Jak to się wyważa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 No swimbait wymiata! Będziesz go łączył na stałe po malowaniu czy jak? Jak to się wyważa?Dzięki koledzy. Łączył będę dopiero po lakierowaniu aby uniknąć zalepień. Jeśli chodzi o wyważanie to nie jest to chyba jakaś wielka tajemnica ołów wsadziłem do każdego segmentu do momentu gdy zaczął tonąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Nowy projekcik jerka, myślę że jeszcze dzisiaj go zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) Jakiś kształt już jest i detale są tylko zastanawiam się nad wycinaniem łuski , chyba zostawię tak jak jest Edytowane 2 Maja 2014 przez Kanon123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Wobki rewelka. Czekam na efekt finalny jerka, zapowiada się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Nowy woblerek tym razem 3 cm krąpik z wycinana łuską(powoli wkręca mnie ta dbałość o szczegóły ) , powiem szczerzę że nie łatwo jest wyciąć nożykiem tak malutką łuseczkę ale polecam bo efekt końcowy jest całkiem fajny . Powoli myślę nad zrobieniem formy do takich zadbanych woblerków i odlewanie ich z piany. Zapraszam na fb https://www.facebook.com/WobleryKanon123Wobler z jednej strony I z drugiej strony ( tu lepiej widać łuskę ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Kolejny krąpik, będzie parę wersji kolorystycznych ale przede wszystkim "krąpik" Za chwile biorę się za skrzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Jakieś skrzela już są Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy zwykły sylikon nada się do zrobienia jakieś formy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy zwykły sylikon nada się do zrobienia jakieś formy ? Zwykły sylikon utwardza się jakieś 5 mm na dobę, śmierdząc przy tym niemożebnie. Czyli przy grubości 3 cm czas utwardzania to (+/-) tydzień. Jeśli Ci to nie przeszkadza... I wytrzymałość takiej formy może nie być zadowalająca. Trudno odpowietrzyć taki sylikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Nie mam za bardzo skąd skołować sylikonu formierskiego. Jeśli chodzi o zapach to niema problemu, zrobił bym to w garażu. A problem z gazowaniem dotyczy wszystkich pianek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Miałem na myśli sylikon, nie piankę. Sylikon formierski jest cieczą, zwykły - żelem. Każdy pęcherz powietrza jest w nim uwięziony na stałe, nie się jak go pozbyć, a to znacznie osłabia przyszłą formę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 A jeśli dałbym radę wlać na woblerka sylikon bez bombelków powietrza ps . lubię dużo wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Do roboty ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi