senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 TYTUŁ: jaki akumulator do siknika elektrycznegoWitam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekujeSłużę pimocą. Na jakie napięcie jest ten siknik? Jeśli na 12 V to polecam kwasowy, żelowy albo AGM.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skippi66 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Natomiast jak jest na 24 V, to polecam dwa kwasowe, żelowe albo AGM Jaki ten silnik ma uciąg? Orientujesz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 najlepiej zasadowy;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 No i w pełni naładowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Z tego co sie doczytalem to jest na 12V. A co do uciagu to niewiem, a ile amgodzin najlepiej i jaka ladowarka zeby to wszystko gralo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skippi66 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Zatem kup największe aku na jakie Cię stać, byleś tylko dał radę zatargać go do łódki. Albo dwa mniejsze i połącz równolegle, czyli plus z plusem a minus z minusem. Będzie łatwiej nosić. Aku najlepiej AGM ( absorbtive glass mat ), bo chyba najlepsza relacja jakości i wytrzymałości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 senfik Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Jakas konkretna firma czy pierwy lepszy ten agm, i jeszcze ladowarka zeby komplet byl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Polecam Trojana 130 ah w wersji marine lub wiekszy brat 150ah stosowany do wozkow melexa itp.Mozna rowniez 2 szt. po 80ah co wychodzi jakies 1000zl. Aku trwale niedrogie i sprawdzone i jeszcze jedna zaleta, waga mniejsza jak w zelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebalos.77 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Tu masz sprawdzoną w bojach ładowarkę,jaką bateryjkę nie kupisz to obsłuży http://e-battery.pl/ladowarki/204-ladowarka-est-516-12v-15a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 senfik Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Dzieki wielki za pomoc, pewnie decyzja padniena tego trojana bo cena nawet nieduza i ta ladowarka co kolego polecil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 senfik Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Sorki za bledy w slownictwie ale pisanie na telefonie jest czasem trudne i meczace na tak malej klawiaturce:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 senfik Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 koledzy odnosnie tego aku i ladowarki co zostalo polecone to czy ja gdzies kupie we wroclawiu, pytam bo niejestem z wroclawia ale mieszkam tam tymczasowo a chcialbym bez zadnych kurierow bo slyszy sie duzo jak sa przewozone paczki a tymbardziej cos takiego jak aku za wsumie niemale pieniadze i niechcialbym zeby byl uszkodzony w jakis sposob typu pekniety. jak ktos ma jakies namiary na sklep to poprosze o info. ewentualnie jeszcze moze byc piotrkow trybunalski lub lodz bo z tych rejonow jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) http://www.electrocar.pl/To dystrybutor Trojana na Polskę.Znajdź dealera i dogadaj się. We Wrocku jest. Ładowarkę EST 516 mozna przez kuriera zamówić. Producent Stef-Pol z Piastowa. Edytowane 28 Marca 2014 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Z dobrych akumulatorów możesz sobie kupić jeszcze Moll Solar. Są naprawdę niedrogie, do pracy cyklicznej, a Moll to top klasa jeżeli chodzi o aku (IMHO - Najlepsze - dostawca na pierwszy montaż dla VAG). 130Ah kosztuje około 680 PLN, 100Ah - 530. Edytowane 29 Marca 2014 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Leśniak Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Polecam Koyosonic NPG 120-12,żelowyhttp://www.koyosonic.pl/ladowarki.php Pozdrawiam Edytowane 29 Marca 2014 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sandre Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 A ja Toyame, miałem 70ah żelowa i teraz 100ah i hula, ponoć ma wytrwać nawet 15lat :) ale ja i z połowy tego będę zadowolony:) tyle że żelowka ciężka i droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 staszek Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Miałem dwa akumulatory zwykłe , po 74 ah , podpięte pod Rhino Zebco 44 . Na 5 biegu każdy starczał na powiedzmy godzinę , max 1,5 . Na wyświetlaczu stanu naładowania spadał do 4 (w skali do 10) . Teraz jedzie do mnie Toyama 130 ah ( http://allegro.pl/akumulator-zel-wzmacniany-130ah-do-silnika-pontonu-i4093013159.html ) i mam nadzieję że pokręcę dłużej i nie będzie takiego spadku napięcia . Poza tym miałem na kablach "żabki" ( grzały mi się , były aż gorące )a teraz mam zwykłe klemy i myślę że i dzięki temu będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Posiadam Toyame gel 100AH od 4 lat i bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skippi66 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nie wiem Stachu jakie masz akumulatory ale coś ściemniasz. Ja pływam od 7 lat na dwóch kwasach samochodowych, oba po 35 Ah. Jeden kupiony jako nowy ( Centra ), drugi jeszcze starszy bo wyciągnięty z pordzewiałego Seicento ( jakiś czeski ) i oba sprawują się wyśmienicie. Łączę je szeregowo i spokojnie pływam 6 - 7 godzin, więc praktycznie cały dzień. Napięcie nigdy nie spada poniżej 12,5V. To chyba najlepszy pomysł na zasilanie elektryka. Nie chcę nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Chyba rownolegle. W szeregu mialbys 24v i nie chce mi sie wierzyc ze 70ah wystarczy ci na 7 g plywania, chyba ze na minimalnych obrotach. Jak sam zaznaczyles jeden aku nie jest juz pierwszej mlodosci. Tak nawiasem piszac, jak zepniesz stara baterie z nowa to ta stara bedzie ciagla prad z nowej ktora.ma wiekszy potencjal dlatego nie nie jest to zalecane. Mowa oczywiscie o polaczeniu rownoleglym. Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skippi66 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Oj Kadet...Szeregowo. Dlatego nigdy nie spada poniżej 12,5 V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 To masz tylko 35 ah pojemnisci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skippi66 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Kadecie drogi, dzisiaj mam 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ok. Niewazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
senfik
Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje
Top użytkownicy dla tego pytania
101
49
37
25
Popularne dni
9 Maj
18
6 Maj
15
18 Lut
14
1 Kwi
14
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 101 odpowiedzi
godski 49 odpowiedzi
Jozi 37 odpowiedzi
Kadet 25 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2017
18 odpowiedzi
6 Maj 2021
15 odpowiedzi
18 Lut 2018
14 odpowiedzi
1 Kwi 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
francisco scaramanga
Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ...
kotwitz
Coż, kilka osób poleciło Ci sprawdzone produkty i dało konkretne rady. Jak będziesz chodził od sklepu do sklepu to zwariujesz w końcu.
psulek
Nie prościej kupić klemy samozaciskowe? W komplecie są od razu osłonki na słupki i nie napada:, trudno przypadkowo zewrzeć. https://allegro.pl/oferta/klemy-akumulatora-samozaciskowe-800a-2-el-12-24-
Opublikowane grafiki
837 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi