Skocz do zawartości
  • 0

Jaki akumulator do silnika elektrycznego?

senfik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

TYTUŁ: jaki akumulator do siknika elektrycznego

Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje

Służę pimocą. Na jakie napięcie jest ten siknik? Jeśli na 12 V to polecam kwasowy, żelowy albo AGM....

• Like 3

• 0

Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje

Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ...

;)

• Like 4

• 0

Zatem kup największe aku na jakie Cię stać, byleś tylko dał radę zatargać go do łódki. Albo dwa mniejsze i połącz równolegle, czyli plus z plusem a minus z minusem. Będzie łatwiej nosić.:)  Aku najlepiej AGM ( absorbtive glass mat ), bo chyba najlepsza relacja jakości i wytrzymałości do ceny.

• 0

koledzy odnosnie tego aku i ladowarki co zostalo polecone to czy ja gdzies kupie we wroclawiu, pytam bo niejestem z wroclawia ale mieszkam tam tymczasowo a chcialbym bez zadnych kurierow bo slyszy sie duzo jak sa przewozone paczki a tymbardziej cos takiego jak aku za wsumie niemale pieniadze i niechcialbym zeby byl uszkodzony w jakis sposob typu pekniety. jak ktos ma jakies namiary na sklep to poprosze o info. ewentualnie jeszcze moze byc piotrkow trybunalski lub lodz bo z tych rejonow jestem.

• 0

Z dobrych akumulatorów możesz sobie kupić jeszcze Moll Solar. Są naprawdę niedrogie, do pracy cyklicznej, a Moll to top klasa jeżeli chodzi o aku (IMHO - Najlepsze - dostawca na pierwszy montaż dla VAG). 130Ah kosztuje około 680 PLN, 100Ah - 530.

Edytowane przez psulek

• 0

Miałem dwa akumulatory zwykłe , po 74 ah , podpięte pod Rhino Zebco 44 . Na 5 biegu każdy starczał na powiedzmy godzinę , max 1,5 . Na wyświetlaczu stanu naładowania spadał do 4 (w skali do 10) . Teraz jedzie do mnie Toyama 130 ah ( http://allegro.pl/akumulator-zel-wzmacniany-130ah-do-silnika-pontonu-i4093013159.html ) i mam nadzieję że pokręcę dłużej i nie będzie takiego spadku napięcia .

Poza tym miałem na kablach "żabki" ( grzały mi się , były aż gorące :angry: )a teraz mam zwykłe klemy i myślę że i dzięki temu będzie lepiej

• 0

Nie wiem Stachu jakie masz akumulatory ale coś ściemniasz. Ja pływam od 7 lat na dwóch kwasach samochodowych, oba po 35 Ah. Jeden kupiony jako nowy ( Centra ), drugi jeszcze starszy bo wyciągnięty z pordzewiałego Seicento ( jakiś czeski ) i oba sprawują się wyśmienicie. Łączę je szeregowo i spokojnie pływam 6 - 7 godzin, więc praktycznie cały dzień. Napięcie nigdy nie spada poniżej 12,5V. To chyba najlepszy pomysł na zasilanie elektryka. Nie chcę nic innego.

• 0

Chyba rownolegle. W szeregu mialbys 24v i nie chce mi sie wierzyc ze 70ah wystarczy ci na 7 g plywania, chyba ze na minimalnych obrotach. Jak sam zaznaczyles jeden aku nie jest juz pierwszej mlodosci. Tak nawiasem piszac, jak zepniesz stara baterie z nowa to ta stara bedzie ciagla prad z nowej ktora.ma wiekszy potencjal dlatego nie nie jest to zalecane. Mowa oczywiscie o polaczeniu rownoleglym.

Edytowane przez Kadet