senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 synek007 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Panowie,jeśli ładuję aku przez noc,powiedzmy 8-10h to skracam jego żywotność? Żelówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Jeżeli specjalnym prostownikiem do żelowych to nie. Jeżeli zwykłym, szlag go trafi jak napięcie przekroczy 15 V - a napewno przekroczy. Chyba, że będziesz stał z voltomierzem i pilnował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shark Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Panowie jestem na etapie zakupu akumulatora do silnika Yomoto 55lbs z maximizerem. Zastanawiam się czy wybrać AGM czy GEL, i jakiej firmy aku zakupić. Interesuje mnie 100Ah, budżet do 1000PLN. Proszę o porady doświadczonych użytkowników co jest sprawdzone i dobre (marka) i który rodzaj AGM/GEL będzie lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 synek007 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Kupiłem miesiąc temu Toyame 100ah deep cycle za 900zł.Szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Kupiłem miesiąc temu Toyame 100ah deep cycle za 900zł.Szczerze polecam.Polecić z czystym sercem będziesz mógł za 2-3 lata. A najlepiej za 4-5. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shark Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Właśnie o Toyamie słyszałem kilka złych opinii, myśląc o aku to pierwsza myśl to Toyama. Ale czy pierwsza myśl jest w tym przypadku tą właściwą ? Wydając 1000PLN chciałbym mieć pewność, żę dobrze je wydałem i na kilka ładnych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 W tytule tematu napisane jest : "Jaki akumulator do siknika elektrycznego".Czy SIKNIK to jakieś ustrojstwo do ddawania moczu na łódce? U mnie jest na łódce takowy (ze względów bezpieczeństwa), ale bał bym się używać go z podłączonym akumulatorem , mogła by nastąpić "wieczna rozkosz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Jak się dba to sie ma ... - jeśli ktoś sie będzie trzymał tej zasady to sporo akumulatorów można polecić. Ja zdecydowałem się na zakup dwóch trojanów 130Ah jest moc , da się trollingować po dużym zbiorniku nawet 12 godzin i przez noc się naładują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 synek007 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) . Edytowane 28 Maja 2014 przez synek007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebalos.77 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Trojan to moc w rzeczy samej używam 31 Gel 105 Ah 3 lata, i 115 Ah 27 AGM chyba 8 lat.Kasa nie mała ale warto zainwestować.Do tego dobra ładowarka i 10-12 latek powinno służyć. Taką toykę ma znajomy ale zbyt krótko i mało pływa żeby coś sensownego o niej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adriano Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) mam Toyame NPG90-12 90Ah kupilem uzywany z silnikiem 50LB leci mu juz 5 rok i trzyma zajebiscie. Edytowane 30 Maja 2014 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shark Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 A Panowie jeszcze jedno pytanie (nie będę zakładał nowych wątków). Czy warto kupić aku AGM który leży w sklepie już 1 rok ? Ma to jakiś negatywny wpływ na jego dalsze użytkowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darks86 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Wątek dość ogólny, to chyba mogę się podłączyć... Mógłby ktoś zarzucić przybliżoną tabelą poboru prądu na danym biegu dla silnika typu Minn Kota C2 30 lbs ? Rozważam dokupienie elektryka do mojego nowego pontonu. Używany będzie powiedzmy 30-40 razy w sezonie. Żaden trolling czy pływanie po wielkich jeziorach. Zwykle akweny około 60-120 hektarów i przemieszczanie się z jednego miejsca na drugie goniąc za drapieżnikiem. Z racji wielkości pontonu oraz faktu, że często wodować to będę sam, wolałbym jak najmniejszy akumulator. W instrukcji podają jedynie pobór maksymalny. W większości przypadków używać będę zapewne 1/3 mocy, ale nie mam zielonego pojęcia, czy mogę sobie tak beznamiętnie podzielić liniowo pobór prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebalos.77 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 (edytowane) A Panowie jeszcze jedno pytanie (nie będę zakładał nowych wątków). Czy warto kupić aku AGM który leży w sklepie już 1 rok ? Ma to jakiś negatywny wpływ na jego dalsze użytkowanie ? Rozumiem że nie był ładowany przez ten czas? Niech zmierzą napięcie,będzie wiadomo w jakim jest stanie. Edytowane 18 Lipca 2014 przez sebalos.77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam.Szukam aku 100ah w cenie 500-600zl. typu Agm. Zastanawiał się ewentualnie nad Trojanem kwasiakiem. W związku z tym mam takie pytanko. Czy obecnie produkowane aku z za wielkiej wody maja nadal legendarna trwałość. Cena pozostała dość wysoka jak na kwasiaka, a z jakością jak to bywa w dzisiejszych czasach bywa różnie. Opinie świeżo upieczonych właścicieli Trojanów, mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Odświeżam, jakiego kwasiaka mam szukać? Tak, żeby wychodziło jak najlepiej cenowo. Mam aktualnie 2x 70ah żelowe, pływałem na 120ah kwasiaku i na dłużej mi starczał. Co polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 ZAP Marine 100Ah. Szkoda,że 120 Ah nie robią.http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=zap+marine&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-mt-0113 Trojany są pewnie lepsze. Ale droższe i trzeba bardzo pilnować poziomu elektrolitu. Szybko paruje. W ten sposób swojego załatwiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Bardzo podobny 100 Ah Sznajder Marine http://allegro.pl/akumulator-glebokiego-rozladowania-sznajder-100ah-i5167417387.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Bardzo dziękuję, coś na pewno zamówię Tylko teraz czy Sznajder czy Zap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 To ta sama firma. http://www.zap.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monster Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Wystarczy mi spokojnie taki jak wyżej do silnika 40lbs ? Ponton 2,8m. Bez trolla. Ile km będę pływał na jednej wyprawie to ciężko mi powiedzieć, myślę że gruby max to 6-8km?.Dopłynięcie na miejscówke, ew. zmiana miejsca kilka razy i spłynięcie całkowite. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Monster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prezes77 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wystarczy mi spokojnie taki jak wyżej do silnika 40lbs ? Ponton 2,8m. Bez trolla. Ile km będę pływał na jednej wyprawie to ciężko mi powiedzieć, myślę że gruby max to 6-8km?.Dopłynięcie na miejscówke, ew. zmiana miejsca kilka razy i spłynięcie całkowite.Wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monster Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Może to głupio zabrzmi Ale.. Trzeba odkrecac korki przy ładowaniu tych akumulatorów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam.Panowie, jak to w końcu jest z tym napięciem końcowym ładowania aku AGM. Wg. jednej z teorii, nie należy przekraczać 14,4V ponieważ, elektrolit będzie odparowywał. Natomiast często na obudowach aku, podawane są wartości do 15V dla pracy cyklicznej. Nawet w ładowarkach są programy AGM o podwyższonym napęciu ładowania czyli około 14,7V. Co w ogóle daje dobrego przekraczanie magicznego 14,4V i czy jest to zdrowe dla baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
senfik
Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje
Top użytkownicy dla tego pytania
101
49
37
25
Popularne dni
9 Maj
18
6 Maj
15
18 Lut
14
1 Kwi
14
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 101 odpowiedzi
godski 49 odpowiedzi
Jozi 37 odpowiedzi
Kadet 25 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2017
18 odpowiedzi
6 Maj 2021
15 odpowiedzi
18 Lut 2018
14 odpowiedzi
1 Kwi 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
francisco scaramanga
Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ...
kotwitz
Coż, kilka osób poleciło Ci sprawdzone produkty i dało konkretne rady. Jak będziesz chodził od sklepu do sklepu to zwariujesz w końcu.
psulek
Nie prościej kupić klemy samozaciskowe? W komplecie są od razu osłonki na słupki i nie napada:, trudno przypadkowo zewrzeć. https://allegro.pl/oferta/klemy-akumulatora-samozaciskowe-800a-2-el-12-24-
Opublikowane grafiki
837 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi