senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Na pewni jest. Im mocniej rozładujesz tym krócej pochodzi. Ale czy duża? Tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mmedenski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Druga opcja - wedłu mnie za nisko. Poniżej 11V bezpieczniej.Ostatnio wracałem na oparach, gdy napięcie spadło pod obciążenie poniżej 11v wyłączałem silnik, kilkaset metrów na wiosłach i po ponownym włączeniu aku miał 11,7- 11,9, kilka minut na silniku do 10,5v, znów wiosło i tak kilka razy.Czy takim dociąganiem nie dobijam aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Dobijasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Odkładaj w skarbonkę na następny. Daje mu optymistycznie rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ja przy spiętych akumulatorach mam opisane bieguny cyframi, po to by co jakiś czas zmieniać odbiór i ładowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 w sumie zdecydowałem się na zakup dwóch takich: http://allegro.pl/akumulator-zap-energy-plus-80ah-marine-camper-i6786090728.html dzwoniłem do producenta, i to jest najnowsza wersja ichnich akumulatorów trakcyjnych. Te niebieskie Mariny, co były brandowane jako MinnKota już nie są produkowane. Zobaczymy jak będą pracować, dwa są w cenie jednego żelowego więc nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrySeb Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Ja dodam od siebie jednak nie wiem jak przełoży się to na dalszą eksploatację gdyż był to dopiero mój pierwszy rejs z kolega na pontonie 3,30 i silniku osapian 55lbs z maxi. Akumulator to właśnie Exide Marine tylko 142ah. Pływaliśmy bez przerwy (no może ze dwie bardzo krótkie gdyż tylko pływaliśmy bez łowienia bo można dopiero od 01.06) przez 2,5h na pełnej mocy. Przy starcie woltomierz pokazywał 12,8V a jak wracaliśmy było 11,3V nie wiem czy to dużo czy mało ale aura tez nie była zachwycająca. Za aku zapłaciłem 599zł po rabacie i teraz tylko kwestia ile on wytrzyma. Zobaczymy po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Po jednym sezonie nic nie zobaczysz. Za krótki okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 142ah tj co nosić. .. zapewne wytrzyma dłużej niż 100ah .we 2 osoby to można sobie targac . W pojedynkę tj masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 142ah tj co nosić. .. zapewne wytrzyma dłużej niż 100ah .we 2 osoby to można sobie targac . W pojedynkę tj masakra 4 sezon targam 150 Ah sam, czuć wagę, ale masakrą bym tego nie nazwał, grunt do dobrze złapać i nie używać kręgosłupa do podnoszenia tylko nogi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 4 sezon targam 150 Ah sam, czuć wagę, ale masakrą bym tego nie nazwał, grunt do dobrze złapać i nie używać kręgosłupa do podnoszenia tylko nogi. Piotruś rypiesz jak galernik, sam 150Ah no masz chłopie parę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Za małego na wsi się chowałem, a drugie teraźniejsze pół życia to miejskie mury, coś tam krzepy zostało jeszcze. Troszkę dbam o kondycję i jakoś daję radę. 50 kg to bez problemu jak jest dobru uchwyt, ale taki 200Ah to już bym sobie darował, za cienki w kłębie jestem Edytowane 15 Maja 2017 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Za małego na wsi się chowałem, a drugie teraźniejsze pół życia to miejskie mury, coś tam krzepy zostało jeszcze. Troszkę dbam o kondycję i jakoś daję radę. 50 kg to bez problemu jak jest dobru uchwyt, ale taki 200Ah to już bym sobie darował, za cienki w kłębie jestem Też pary w garściach mi nie brakuje, bo również wsiowy chłopak jestem ale o kręgosłup trzeba dbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Jak nie kręgosłup to można przepukliny dostać .Poważnie mówię. Operacja -siatka- i trzy miesiące co najwyżej 3-4kg. I samodzielny wyjazd z wodowaniem łodzi praktycznie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Jak nie kręgosłup to można przepukliny dostać .Poważnie mówię. Operacja -siatka- i trzy miesiące co najwyżej 3-4kg. I samodzielny wyjazd z wodowaniem łodzi praktycznie odpada. Dwa miesiące temu wszyli mi dwie siatki za jednym zamachem ostrożnie 80Ah idzie już przenieść ale łatwo nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Dwa miesiące temu wszyli mi dwie siatki za jednym zamachem ostrożnie 80Ah idzie już przenieść ale łatwo nie było Witaj w klubie Mam jedną. Pytałem czy można za jednym razem od razu dwie , aby mieć już spokój i nie dało rady. Nawet mi kieszonki na komórkę nie chcieli zrobić co bym z samsungiem w łapie po plaży nie chodził 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość S@lmo Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Witaj w klubie Mam jedną. Pytałem czy można za jednym razem od razu dwie , aby mieć już spokój i nie dało rady. Nawet mi kieszonki na komórkę nie chcieli zrobić co bym z samsungiem w łapie po plaży nie chodził He, he, członkostwo to ja mam już w kilku klubach, karty klubowe nie mieszczą mi się w portfelu Można wszyć dwie, ale robią to bardzo niechętnie, mnie zaszywał kolega dlatego było "klient nasz pan", ale przeje...ne 2 x większe obciążenie dla organizmu, 2x większy ból, 2x dłużej wszystko trwa. Natomiast po tym wszystkim jakby była jedna, to na drugą bym dłuuuuugo nie poszedł i tak czułem, dlatego upierałem się na dwie na raz. Wątek o akumulatorach, ale koledzy czytajcie ku przestrodze, choć ze mnie kawał wysportowanego chłopa to ciężko uwierzyć jak łatwo się uszkodzić ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Niesamowicie Wasze posty mnie dowartościowały. Nie będę się przechwalał co mi wycięli, a co zostawili......... Niemniej tacham dwa akumulatory po 35kg i nie narzekam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ubs17 Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Witam. Proszę o opinię na temat akumulatora varta 95 ah 12v. Czy do pontony bosch 3,6m i silnika minnkota 55 wystarczy 1 czy kupić 2 szt. ? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Witam. Proszę o opinię na temat akumulatora varta 95 ah 12v. Czy do pontony bosch 3,6m i silnika minnkota 55 wystarczy 1 czy kupić 2 szt. ? Z góry dziękuję za pomoc.Ile godzin zamierzasz pływać? Silnik z maksymizerem? Pływanie od miejscówki do miejscówki czy troll?Do całodniowego letniego trolla potrzeba niestety dwóch a czasem nawet trzech aku około 100 Ah. 30-40 km i 12 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ubs17 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Pływać będę na zbiorniku 600 hektarów. Zakaz trolowania. Silnik z maximizerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Ile godzin pływania? Na cały dzień minimum dwa aku. I nieużywać maksa bez potrzeby. Lepiej 4,5-5 km/h niz na maxa koło 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Panowie, co byście mi polecili budżetowego do 600 zł , 100-120ah, nie pływam dużo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Podpinam sie pod pytanie kolegi wyżej.Aku bedzie przeznaczone ipodpinać będe do minnkota 34 i do tego echosonda garmina 9sv. Elektrykiem bede jedynie przeplywal po zatoczkach a na miejscowki bede plywal na spalinie. Plywam ogolnie średnio raz w tyygodniu. Wpadl mi w oko Zap marine 100ah bo dosc przystepne ceny badz dolozyc i np kupic typowy żelowy Toyame czy cos z tej połki ? i jaka pojemnosc będzie odpowiednia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Panowie, co byście mi polecili budżetowego do 600 zł , 100-120ah, nie pływam dużo.. Podpinam sie pod pytanie kolegi wyżej.Aku bedzie przeznaczone ipodpinać będe do minnkota 34 i do tego echosonda garmina 9sv. Elektrykiem bede jedynie przeplywal po zatoczkach a na miejscowki bede plywal na spalinie. Plywam ogolnie średnio raz w tyygodniu. Wpadl mi w oko Zap marine 100ah bo dosc przystepne ceny badz dolozyc i np kupic typowy żelowy Toyame czy cos z tej połki ? i jaka pojemnosc będzie odpowiednia??Na 16 stronach nic nie znaleźliście o akumulatorach? Pisać umiecie, czytać chyba też, a może jesteście ignorantami? Edytowane 5 Lipca 2017 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
senfik
Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje
Top użytkownicy dla tego pytania
101
49
37
25
Popularne dni
9 Maj
18
6 Maj
15
18 Lut
14
1 Kwi
14
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 101 odpowiedzi
godski 49 odpowiedzi
Jozi 37 odpowiedzi
Kadet 25 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2017
18 odpowiedzi
6 Maj 2021
15 odpowiedzi
18 Lut 2018
14 odpowiedzi
1 Kwi 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
francisco scaramanga
Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ...
kotwitz
Coż, kilka osób poleciło Ci sprawdzone produkty i dało konkretne rady. Jak będziesz chodził od sklepu do sklepu to zwariujesz w końcu.
psulek
Nie prościej kupić klemy samozaciskowe? W komplecie są od razu osłonki na słupki i nie napada:, trudno przypadkowo zewrzeć. https://allegro.pl/oferta/klemy-akumulatora-samozaciskowe-800a-2-el-12-24-
Opublikowane grafiki
837 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi