senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Popatrz w specyfikaji tych aku. Powinno być napisane przeznaczenie. Szału z nimi nie.ma . Ale.w tej cenie cudów tez się nie kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo124 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Z opisu na stronie producenta wynika, że różnią się prądem rozruchowym: marine -0energy plus -720 więc który wybrać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Prądy rozruchowe do pływania nie mają żadnego znaczenia. Marine niby są do użytku na Łódź. Mam 2 szt. Drugi sezon. Żyją póki co. Bierz marine, bądź zobacz maja jakąś wersję agm bodajże 95ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo124 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Dzięki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Chłopy cena dobra ciekawe czy wysyłają do polski u nas na aledrogo 3000 trzeba dać https://www.ev-power.eu/LiFeYPO4-batteries-12V-1-1/Lithium-Battery-12V-90Ah-WB-LP12V90AH.html?cur=1#tab4męczą mnie te aku Siarg co ty na to? i ciekawe czy potrzebny do nich jest bms Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez KODZAK1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Sam się czaję na nie jak pies na jeża;) i je wezmę, ale dopiero na przyszły sezon. Teraz muszę dętke na wieksza zmienic. Te winston są ponoc jako monolit i fabrycznie ogniwa dobrane że nie trzeba balansowac ponoc...i to się je kupi cenie netto Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) patrzyłeś na nie czy masz gdzieś jeszcze namiary na coś tańszego Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez KODZAK1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie z tej strony co podałeś. Taniej nie widziałem. Sklepy sonary i reszta też od nich ciągnie. Na którejś stronie nawet było logo ev... Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 A wysyłają do polski ,można się z nimi dogadać po polsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) po angielsku i czesku. tylko aby wzisac bez vatu musi byc na firme eu. tu masz ciekawa opcjehttp://allegro.pl/baterie-litowo-jonowe-thundersky-100-ah-i6869307349.html Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 o chyba się skuszę cena ok tylko bms znaleźć muszę dzięki Siarg ,ostatnio paczyłem na allegro ale gdzieś przeoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Bms znajdziesz, ładowarkę jeszcze i do boju jak sfinalizujesz te ż allegro ,to zdaj relacje jak się sprawuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Sam się czaję na nie jak pies na jeża;) i je wezmę, ale dopiero na przyszły sezon. Teraz muszę dętke na wieksza zmienic. Te winston są ponoc jako monolit i fabrycznie ogniwa dobrane że nie trzeba balansowac ponoc...i to się je kupi cenie netto Planujesz ten kanadyjski z poszerzonym pokładem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Na dzień dzisiejszy w gre wchodzą albo forumowego kolegi , bądź ta gala. Poklad musi miec minimum 90cm szerokości. Nic weższego nie chce. 360-380 długi na min 90 szeroki. Trzeba zbierać w skarpete:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Na dzień dzisiejszy w gre wchodzą albo forumowego kolegi , bądź ta gala. Poklad musi miec minimum 90cm szerokości. Nic weższego nie chce. 360-380 długi na min 90 szeroki. Trzeba zbierać w skarpete:)To i tak podłodziówka cię czeka, nie wiem, czy warto trwać przy pontonie w takim wypadku........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 po angielsku i czesku. tylko aby wzisac bez vatu musi byc na firme eu. tu masz ciekawa opcjehttp://allegro.pl/baterie-litowo-jonowe-thundersky-100-ah-i6869307349.htmlCzyli to ogniwo, kosztujące 400zł, ważące 3kg jest odpowiednikiem pod względem pojemności tradycyjnego akumulatora 100Ah? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 te z allegro już nie aktualne szkur..... zostają Czechy ale nie wiem jak się z nimi dogadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Czyli to ogniwo, kosztujące 400zł, ważące 3kg jest odpowiednikiem pod względem pojemności tradycyjnego akumulatora 100Ah?nie 4 ogniwa dopiero masz 12v czyli 12 kg do tego ładowarka i bms bo inaczej ogniwa hu.... strzeli z 4 ogniw trzeba zrobić 1 aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Jako dyletant w tej dziedzinie, dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 KODZAK weź kogoś kto gada po angielsku niech zatarabani i już. Niech wyślą ci jakąs fakturę proforme czy nr zamówienia i finał. Myślę że tj najmniejszy problem. Przy okazji dobierz u nich ładowarkę. Bo u nas też świętują z cenami ... To jest tega firma. Wątpię żeby jakieś przygody z nimi byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 nie 4 ogniwa dopiero masz 12v czyli 12 kg do tego ładowarka i bms bo inaczej ogniwa hu.... strzeli z 4 ogniw trzeba zrobić 1 aku Kolego czyli jesli potrzebuje 24v to musze miec 8 ogniw zeby stworzyc odpowiedni akumulator? Jak wyglada sprawa bms i jak to wszystko pospinac? Wiem, ze pytania mega glupie ale szukam prostej odpowiedzi jak zrobic lekkie ogniwa do zabudowy na stale. Czy jest ktos w stanie wycenic koszt calkowity zestawu 240aH 24v + bms+ ladowrka do napedu lodki fox 420? Na teraz mam dwa zap marine energy plus 140ah + ladowarka schumacher 15A. Zestaw ok, ale nie da sie go zabudowac z powodu wielkosci aku do tego jest bardzo ciezki. Szukam czegos co moglo by zastapic zasilanie dla haswinga 2hp docelowo na byc torqeedo cruise... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 https://www.ev-power.eu/LiFeYPO4-batteries-12V-1-1/Lithium-Battery-12V-90Ah-WB-LP12V90AH.html?cur=1#tab4Na tej stronie masz cuda wianki ,ogniwa po 1000ah. Gotowe zestawy bms i ladowarki na 24v 8 ogniw badz gotowce winston / synoply. Pod takie coś później podlaczysz torqeedo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Ja to jakoś nie mogę się odnaleźć na tej stronie... Możesz łopatologicznie pokazać co trzeba do zestawu bateria około 120 ah 12v? Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) https://www.ev-power.eu/en/By-Brand-Manufacturer/GWL-Power/12V-2-4kW-LiFePO4-yacht-set-with-200Ah-cells-BMS-mobile-monitoring.html?cur=1&listtype=search&searchparam=winstonTu masz gotowy zestaw + dokupić ładowarkę. Wejdz zakładkę winston cels i masz albo aku 12 v 40ah/60/90 bądź same cele od chyba 60ah do 1000ah . Jeśli ma być z cel to.musza być 4szt na 1 aku 12v. Do tego zestaw bms ktore.mozna dokupić oddzielnie i mostki łączące ogniwa 4szt na zestaw 12v Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 https://www.ev-power.eu/en/By-Brand-Manufacturer/GWL-Power/12V-2-4kW-LiFePO4-yacht-set-with-200Ah-cells-BMS-mobile-monitoring.html?cur=1&listtype=search&searchparam=winstonTu masz gotowy zestaw + dokupić ładowarkę.Ten zestaw x2 miałem na myśli - trzeba doliczyć 120EUR na transport (dostałem od nich ofertę z rozbiciem na poszczególne pozycje zestawu). Z drugiej strony dostałem ofertę z PL na 160Ah 24V z BMS za 6900PLN netto z gwarancją z PL na 24m-ce (jeśli ktoś jest zainteresowany oferentem - piszcie PW). Zdecydowałem, że ten sezon przepcham jeszcze na ZAPach a na wiosnę wyposażę się w LiFePo - teraz zostało już za mało czasu na pływanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
senfik
Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje
Top użytkownicy dla tego pytania
101
49
37
25
Popularne dni
9 Maj
18
6 Maj
15
18 Lut
14
1 Kwi
14
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 101 odpowiedzi
godski 49 odpowiedzi
Jozi 37 odpowiedzi
Kadet 25 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2017
18 odpowiedzi
6 Maj 2021
15 odpowiedzi
18 Lut 2018
14 odpowiedzi
1 Kwi 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
francisco scaramanga
Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ...
kotwitz
Coż, kilka osób poleciło Ci sprawdzone produkty i dało konkretne rady. Jak będziesz chodził od sklepu do sklepu to zwariujesz w końcu.
psulek
Nie prościej kupić klemy samozaciskowe? W komplecie są od razu osłonki na słupki i nie napada:, trudno przypadkowo zewrzeć. https://allegro.pl/oferta/klemy-akumulatora-samozaciskowe-800a-2-el-12-24-
Opublikowane grafiki
837 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi