Skocz do zawartości
  • 0

Jaki akumulator do silnika elektrycznego?

senfik

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chłopy cena dobra ciekawe czy wysyłają do polski u nas na aledrogo 3000 trzeba dać :rolleyes:

https://www.ev-power.eu/LiFeYPO4-batteries-12V-1-1/Lithium-Battery-12V-90Ah-WB-LP12V90AH.html?cur=1#tab4

męczą mnie te aku Siarg co ty na to? i ciekawe czy potrzebny do nich jest bms :)

Edytowane przez KODZAK1234

• 0

Sam się czaję na nie jak pies na jeża;) i je wezmę, ale dopiero na przyszły sezon. Teraz muszę dętke na wieksza zmienic. Te winston są ponoc jako monolit i fabrycznie ogniwa dobrane że nie trzeba balansowac ponoc...i to się je kupi cenie netto :) :P

Edytowane przez siarq
  • Like 1

• 0

Sam się czaję na nie jak pies na jeża;) i je wezmę, ale dopiero na przyszły sezon. Teraz muszę dętke na wieksza zmienic. Te winston są ponoc jako monolit i fabrycznie ogniwa dobrane że nie trzeba balansowac ponoc...i to się je kupi cenie netto :) :P

Planujesz ten kanadyjski z poszerzonym pokładem?

• 0

Na dzień dzisiejszy w gre wchodzą albo forumowego kolegi , bądź ta gala. Poklad musi miec minimum 90cm szerokości.  Nic weższego nie chce. 360-380 długi na min 90 szeroki.  Trzeba zbierać w skarpete:)

To  i tak podłodziówka cię czeka, nie wiem, czy warto trwać przy pontonie w takim wypadku........

• 0

po angielsku i czesku. tylko aby wzisac bez vatu musi byc na firme eu. tu masz ciekawa opcje

http://allegro.pl/baterie-litowo-jonowe-thundersky-100-ah-i6869307349.html

Czyli to ogniwo, kosztujące 400zł, ważące 3kg jest odpowiednikiem pod względem pojemności tradycyjnego akumulatora 100Ah?

• 0

KODZAK weź kogoś kto gada po angielsku niech zatarabani i już. Niech wyślą ci jakąs fakturę proforme czy nr zamówienia i finał. Myślę że tj najmniejszy problem. Przy okazji dobierz u nich ładowarkę. Bo u nas też świętują z cenami ... To jest tega firma. Wątpię żeby jakieś przygody z nimi byly

• 0

nie 4 ogniwa dopiero masz 12v czyli 12 kg :D do tego ładowarka i bms bo inaczej ogniwa hu.... strzeli :D z 4 ogniw trzeba zrobić 1 aku :blink:

Kolego czyli jesli potrzebuje 24v to musze miec 8 ogniw zeby stworzyc odpowiedni akumulator?

Jak wyglada sprawa bms i jak to wszystko pospinac?

Wiem, ze pytania mega glupie ale szukam prostej odpowiedzi jak zrobic lekkie ogniwa do zabudowy na stale.

Czy jest ktos w stanie wycenic koszt calkowity zestawu 240aH 24v + bms+ ladowrka do napedu lodki fox 420?

Na teraz mam dwa zap marine energy plus 140ah + ladowarka schumacher 15A. Zestaw ok, ale nie da sie go zabudowac z powodu wielkosci aku do tego jest bardzo ciezki.

Szukam czegos co moglo by zastapic zasilanie dla haswinga 2hp docelowo na byc torqeedo cruise...

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka

• 0

https://www.ev-power.eu/LiFeYPO4-batteries-12V-1-1/Lithium-Battery-12V-90Ah-WB-LP12V90AH.html?cur=1#tab4

Na tej stronie masz cuda wianki ,ogniwa po 1000ah. Gotowe zestawy bms i ladowarki na 24v 8 ogniw badz gotowce winston / synoply. Pod takie coś później podlaczysz torqeedo

• 0

https://www.ev-power.eu/en/By-Brand-Manufacturer/GWL-Power/12V-2-4kW-LiFePO4-yacht-set-with-200Ah-cells-BMS-mobile-monitoring.html?cur=1&listtype=search&searchparam=winston

Tu masz gotowy zestaw + dokupić ładowarkę. Wejdz zakładkę winston cels i masz albo aku 12 v 40ah/60/90  bądź same cele od chyba 60ah do 1000ah . Jeśli ma być z cel to.musza być 4szt na 1 aku 12v. Do tego zestaw bms ktore.mozna dokupić oddzielnie i mostki łączące ogniwa 4szt na zestaw 12v

Edytowane przez siarq

• 0

Ten zestaw x2 miałem na myśli - trzeba doliczyć 120EUR na transport (dostałem od nich ofertę z rozbiciem na poszczególne pozycje zestawu). Z drugiej strony dostałem ofertę z PL na 160Ah 24V z BMS za 6900PLN netto z gwarancją z PL na 24m-ce (jeśli ktoś jest zainteresowany oferentem - piszcie PW). Zdecydowałem, że ten sezon przepcham jeszcze na ZAPach a na wiosnę wyposażę się w LiFePo - teraz zostało już za mało czasu na pływanie..