senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) Kolego drogi nie każdy ma zdolności manualne i odwagę aby bawić się prądem. Jak dla mnie lifepo4 100ah z 20amp ładowarka za 2500zl to i tak wychodził taniej niż agm co 2-3lata. Na mazurach poznałem kolegę , który ma zabudowany w łódce akumulator na ogniwach 320ah do tego miał torqeedo Cruise 4.0. Fajnie to wygląda, tylko cena porażająca, same baterie i ładowarka 50amp to pewnie z 20.000zl. Sam silnik jeśli dobrze pamiętam wyrwał gdzieś okazyjnie za 1500€. Ma to zabudowane na łódce tracker bass boat, super sprawa ale niestety więcej niż 16km/h i tak nie popłynie na tym.... Jak spotkam go w tym roku to nie omieszkam zrobić dokładnych zdjęć, bo projekt bardzo ciekawy. Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) # Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez mirkor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Jak dla mnie lifepo4 100ah z 20amp ładowarka za 2500zl to i tak wychodził taniej niż agm co 2-3lata. Oczywiście dla Ciebie 2500 to jak splunąć. Niestety są ludzie dla których taka kwota jest nie osiągalna na zakup aku.Nie mniej każdy robi ze swoją kasą co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Kolego drogi nie każdy ma zdolności manualne i odwagę aby bawić się prądem. Jak dla mnie lifepo4 100ah z 20amp ładowarka za 2500zl to i tak wychodził taniej niż agm co 2-3lata. Na mazurach poznałem kolegę , który ma zabudowany w łódce akumulator na ogniwach 320ah do tego miał torqeedo Cruise 4.0. Fajnie to wygląda, tylko cena porażająca, same baterie i ładowarka 50amp to pewnie z 20.000zl. Sam silnik jeśli dobrze pamiętam wyrwał gdzieś okazyjnie za 1500€.Ma to zabudowane na łódce tracker bass boat, super sprawa ale niestety więcej niż 16km/h i tak nie popłynie na tym.... Jak spotkam go w tym roku to nie omieszkam zrobić dokładnych zdjęć, bo projekt bardzo ciekawy. Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk niestety ale eko slizg to jest droga zabawa i nie zawsze osiagalna. przy ponotonach 3.3-3,7m 6kw silnik z bateria wysoko pradowa da na chwile frajdy. Przy lodkach sprawa sie komplikuje, ze wzgledu na mase jednostki... nie dosc ze trzeba jeszcze mocniejszego silnika to i wiecej energii zmagazynowac, co skutkuje astronomicznymi kwotami zarowno za silnik jak i akumulatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oSCo Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 Czołem Koledzy pomogliście przy wyborze spaliny, więc i przy elektryku zwracam się o radę. Czy taki zestaw do pontonu Kolibri KM-330 (książka), będzie odpowiednim wyborem dla amatora, który jest na rybach kilka, może kilkanaście razy w roku (jeziora mazurskie ze strefą ciszy i starorzecza Bugu) ? https://allegro.pl/oferta/silnik-haswing-55-60-lbs-max-aku-100ah-ladowarka-10743158410?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed Jeśli chodzi o silnik, to raczej jestem zdecydowany, wątek dotyczy aku / ładowarek więc bardziej pytam, czy te elementy zestawu są warte tej ceny? Nie chcę wywalać dużo kasy na aku. Może w tej cenie widzicie jakąś alternatywę ? Rozważałem jeszcze tą ofertę (wychodzi cenowo podobnie, a opisują, że to żel, a nie AGM):https://pleciona.pl/pl/p/Silnik-elektryczny-HasWing-Osapian-5560-12V-MAX-ZESTAW-Akumulator-CSSB-12V-100Ah-Prostownik/47762?fbclid=IwAR2my6-IAKG2UemPphlBKRtFPXVqe8r0-V0OMGnyfv1zglYlz7XJXy0vn8A Z góry dzięki za wszelką pomoc.Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Jaki akumulator polecacie do silnika dziobowego haswinga z GPS? Niestety przez dużą ilość wydatków na aku zostało mi jakieś 500 - 600pln. Macie coś sprawdzonego co funkcję kotwicy zasili mi przez 7 do 10 godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hell-o Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Rozważałem jeszcze tą ofertę (wychodzi cenowo podobnie, a opisują, że to żel, a nie AGM):https://pleciona.pl/pl/p/Silnik-elektryczny-HasWing-Osapian-5560-12V-MAX-ZESTAW-Akumulator-CSSB-12V-100Ah-Prostownik/47762?fbclid=IwAR2my6-IAKG2UemPphlBKRtFPXVqe8r0-V0OMGnyfv1zglYlz7XJXy0vn8A Z góry dzięki za wszelką pomoc.Pozdr! W plecionie jest teraz promocja 15% na same silniki elektryczne. Ja ostatnio szukałem, trochę poczytałem i posłuchałem opinii o różnych silnikach i kupiłem Tanio: Silnik elektryczny HasWing Osapian 55/60 12V MAXIMIZER » Pleciona.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikBP Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 W plecionie jest teraz promocja 15% na same silniki elektryczne. Ja ostatnio szukałem, trochę poczytałem i posłuchałem opinii o różnych silnikach i kupiłem Tanio: Silnik elektryczny HasWing Osapian 55/60 12V MAXIMIZER » Pleciona.plzadowolony jest jak szybko pływa?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hell-o Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Czy jestem zadowolony, to będę mógł napisać za dwa tygodnie jak wrócę z urlopu na mazurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amstaf358 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 (edytowane) ten pokazany wcześniej wózek jest tylko do twardych powierzchni..na miękkim gruncie lub kamienistym do d.... Edytowane 13 Września 2021 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikBP Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Witam nabyłem silnik Protuar 65 lb tylko ten "podrabiany" jaxona. Mam kilka pytań . Od razu zaznaczę że elektryk ze mnie żaden. 1. Co polecacie aby podłączyć kable silnika do akumulatora. https://boatshop.pl/product/1294/klemy-do-akumulatora-samozaciskowe-komplet-2-szt.html2. Akumulator mogę nabyć od zaprzyjaźnionego mechanika, posiada akumulatory z rocznych aut. Są to akumulatory AGM(cokolwiek to znaczy). Teraz pytanie jaki miernik potrzebuje do tego aku aby nie rozładować go do zera i czy taki akumulator nadaje się do tego silnika. Cena takiego akumulatora to 100 zł (120 ah) wiec cena złomu a nie mam kasy na żele po 3 tysiące. I na jakie parametry muszę patrzeć na tym mierniku. Proszę o rozjaśnienie sprawy.3. Czy mogę ładować ten akumulator ładowarką z biedronki z mikroprocesorem ? Czy zwykły prostownik wystarczy ? Proszę o uzasadnienie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 (edytowane) Akumulator agm co możesz kupić jest ok. (Pod warunkiem że sprawny)Możesz ładować ładowarką z biedronki (ma program agm)- ale nigdy go nie naładujesz na 100% i będzie to trwało i trwało i trwało i....Akumulator możesz rozładować (pod obciążeniem) max do 10.5V bezpiecznie do 11V.Te klemy z linku są ok ( ale można kupić o wile taniej)Żeby znać poziom rozładowania akumulatora trzeba mieć woltomierz.PS"Żele" nie kosztują 3tyś Edytowane 17 Września 2021 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Ma ktoś z kolegów akumulator PowerSafe? Może napisze swoją opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Dziś spotkałem wędkarzy którzy płynęli szybko i spytałem co to za silnik , a to podróbka Jaxsona 65 , trzy łopaty to nie dwie , opinia kolegów trochę głośna praca i coś za coś ,, prądożerny ,, koledzy mieli dwa aku AMG 100 żeby nie zarżnąć jednego i wie co mówi bo jest elektrykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikBP Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Akumulator agm co możesz kupić jest ok. (Pod warunkiem że sprawny)Możesz ładować ładowarką z biedronki (ma program agm)- ale nigdy go nie naładujesz na 100% i będzie to trwało i trwało i trwało i....Akumulator możesz rozładować (pod obciążeniem) max do 10.5V bezpiecznie do 11V.Te klemy z linku są ok ( ale można kupić o wile taniej)Żeby znać poziom rozładowania akumulatora trzeba mieć woltomierz.PS"Żele" nie kosztują 3tyśCzy lepszy do ładowania będzie zwykły prostownik ?Jak sprawdzić czy sprawny ? Znajomy pokazywał mi taką maszynką co daje obciążenie i mierzy pobór prądu i wybraliśmy najlepszy.A żeby znać aktualny pobór prądu to co potrzebuje ? Chodzi mi o coś co zamontuje pomiędzy aku a silnikiem i będę widział aktualny pobór prądu oraz poziom naładowania aku."Żele" oczywiście trochę się podszkoliłem i chodziło mi o LiFePo4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 (edytowane) Chwilowy pomiar poboru niewile Ci da, bo musi byc cos co zlicza amperogodziny lub waty, czyli np watomierz. Do tego raz na jakis czas dobrze bgloby taki aku rozładować pradem aby v spadlo do 10.5vo zobaczyc jaka faktyczną pojemnosc ma aku i wiedzieć ile da sie z niego normalnie wycisnąć Edytowane 20 Września 2021 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Chwilowy pomiar poboru niewile Ci da, bo musi byc cos co zlicza amperogodziny lub waty, czyli np watomierz. Do tego raz na jakis czas dobrze bgloby taki aku rozładować pradem aby v spadlo do 10.5vo zobaczyc jaka faktyczną pojemnosc ma aku i wiedzieć ile da sie z niego normalnie wycisnąćnp taki: https://allegro.pl/oferta/licznik-mocy-miernik-napiecia-pradu-watomierz-dc-8335016989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hell-o Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 W plecionie jest teraz promocja 15% na same silniki elektryczne. Ja ostatnio szukałem, trochę poczytałem i posłuchałem opinii o różnych silnikach i kupiłem Tanio: Silnik elektryczny HasWing Osapian 55/60 12V MAXIMIZER » Pleciona.plNiestety silnik okazał się wadliwy, pracuje nierówno, obroty kończą się na 4 biegu, brak płynności obrotów i dodatkowo po kliku minutach pracy zaczyna piszczeć jak jakiś stary ups. Napisałem reklamacje z żądaniem zwrotu pieniędzy, pleciona milczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Widać slabo poczytałeś... i kupiłeś gowniaka z maxi dokladanym w PL, pewnie jeszcze z tym irytującym wiatraczkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Nawet nie wiedziałem, że jeszcze ktoś nabiera się na ten silnik z pseudo mocą i nie oryginalnym maxi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hell-o Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Mój poprzedni haswing działa bez zarzutu już 5-6 lat i nie spodziewałem się, że ktoś robi teraz z tych silników takie buble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Na swoj czas Haswing był dobry, czyli właśnie jakieś 5 lat temu. Teraz to juz zabytek i jak ktoś rzadko pływa to posłuży mu naprawdę długo. Moj właśnie po 5 latach zaczął niedomagać, serwis 2 razy i dwa miesiące w środku sezonu wyjęte [emoji2955]. Teraz lezy na zapasie bo szkoda mi czasu żeby siedziec w domu bo serwis nie ogarnia... Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MajKar Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Na stronie sklepu https://www.mc-sklep.pl/silnik-do-lodki-elektryczny-haswing-protruar-10-r2-65lbs-12v-p-1038.html znalazłem informację o silniku Haswing Protruar 1.0 R2. ile w tym prawdy?"Zasilanie - 12V (GEL, AGM, ACID, Li-ion 3S) nie wolno używać - Li-ion 4S, LiFePO4" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariusz1000 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Na stronie sklepu https://www.mc-sklep.pl/silnik-do-lodki-elektryczny-haswing-protruar-10-r2-65lbs-12v-p-1038.html znalazłem informację o silniku Haswing Protruar 1.0 R2. ile w tym prawdy?"Zasilanie - 12V (GEL, AGM, ACID, Li-ion 3S) nie wolno używać - Li-ion 4S, LiFePO4"Używam i nie ma żadnych problemów, ale nie znam się na elektryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Najlepiej uzywac akumulatory tylko i wyłącznie że sklepu m-c... zapytaj się Pana z tego sklepu, czym się różni napiecie 12v I prad 50A z lifepo4 od tego samego napiecia i prądu z gel/agm/acid. Może Może czegoś dowiemy nowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
senfik
Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje
Top użytkownicy dla tego pytania
101
49
37
25
Popularne dni
9 Maj
18
6 Maj
15
18 Lut
14
1 Kwi
14
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 101 odpowiedzi
godski 49 odpowiedzi
Jozi 37 odpowiedzi
Kadet 25 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2017
18 odpowiedzi
6 Maj 2021
15 odpowiedzi
18 Lut 2018
14 odpowiedzi
1 Kwi 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
francisco scaramanga
Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ...
kotwitz
Coż, kilka osób poleciło Ci sprawdzone produkty i dało konkretne rady. Jak będziesz chodził od sklepu do sklepu to zwariujesz w końcu.
psulek
Nie prościej kupić klemy samozaciskowe? W komplecie są od razu osłonki na słupki i nie napada:, trudno przypadkowo zewrzeć. https://allegro.pl/oferta/klemy-akumulatora-samozaciskowe-800a-2-el-12-24-
Opublikowane grafiki
837 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi