senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 (edytowane) Podstawa to dobry sprawdzony producent ja pływałem jeszcze na akumulatorach Moll też się sprawdzały. Po mojemu szkoda wywalać 2000 czy 2500 zł na akumulator, zestaw z silnikiem wychodzi 3500-4000 zł już lepiej wziąć Spirita to dwa różne światy w użytkowaniu. Kupno 60A LiFePO4 jeszcze się kalkuluje wychodzi w granicach 1100 zł plus ładowarka np taki; https://allegro.pl/oferta/akumulator-bezobslugowy-volt-lifepo4-12v-60ah-bms-12171760154Ja tam się nie znam ale mój kręgosłup mówi, że gadasz głupoty starając się przekonać o niezasadności wydawania 2k PLN na akumulator. Wydałem raz około 1k PLN na AGM 100aH. Ciężkie to było, padło pod silnikiem Haibo M150 po niecałych 3 sezonach. Nie wystarczał na dzień pływania, intensywnego pływania. Kupiłem lifepo4. Po takim samym intensywnym dniu pływania, zostaje w aku 60% wzwyż. Waży to mniej od 35aH AGM które mam do echa.Zdrowie dla mnie jest najważniejsze i nie żałuje ani jednej złotówki wydanej na ten aku. Edytowane 7 Czerwca 2022 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 @Faja za 4500zl nie kupisz epropulsion spirty 1.0 z bateria. Golas bez baterii kosztuje ponad 5k , z baterią kosztuje około.9000. Oczywiście to inna liga silnikow I użytkowania- wart swoich pieniędzy.dobre kwasy , są drogie i trzeba duze pojemnosci= waga , a wydajność jest taka sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 chłopaki jak doradziliście kupiłem banner AGM 95 Ah no ale kurier przywiózł i okazało się że jest na moje oko wyciek ja styropianie w którym był zapakowany i czy to jest problem ?? odsyłać ? Cięzko powiedzieć - AGM są niewylewnie. Może pękł? Rozpakowywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KicekKamil Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Cięzko powiedzieć - AGM są niewylewnie. Może pękł? Rozpakowywałeś?rozpakowałem i nigdzie nie widzę pęknięć ale tutaj gdzie jest pokrywa są z boku dwie dziurki po jednej i drugiej stronie i z jednej widziałem ze się trochę sączyło ( pojedyncze krople) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 rozpakowałem i nigdzie nie widzę pęknięć ale tutaj gdzie jest pokrywa są z boku dwie dziurki po jednej i drugiej stronie i z jednej widziałem ze się trochę sączyło ( pojedyncze krople)To są odpowietrzniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Mam akumulator 135ah lifepo4 Toyama silnik xi3 plywa ok 5h z prędkością 3-4km wg sprzedawcy powinien spokojnie pływać 20 h, gdzie jest błąd czy to normalne jedno i drugie nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Sprawdź ładowarkę, może niedoładowywuje akumulatora. Zrób pomiary napiecia po naładowaniu. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Pamiary są ok swierzo po naładowaniu ma 14,6 v potem spada 13,2-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zawsze spadnie po naładowaniu... a napiecie o niczym nie swiadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Bms wyłączą akumulator przy 11,50 pomiar w spoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Podlacz ladowarkenjak jest pusty , i zobacz ile czasu laduje , będziesz wiedział orientacyjnie czy ma znamionowa pojemnosc , czy tylko napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 A jaka to łódka, bo jak 5 m łajba to może tak czerpać prąd Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 420 fox podłączony tylko dziobowy do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Ładuje ok 14 h ładowarka 15a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 14x15=210 , pytanie jest ,czy ta ladowarka ma faktycznie 15a bo nie wierze w cuda w cenie 210 w cenie 135 , tymbardziej że to inne gabaryty i wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 420 fox podłączony tylko dziobowy do niegoTo faktycznie lipa, i tu coś sie nie zgadza.Pływam z kolegą na foxie 420 z ix3 na pakiecie li-ion 120Ah 3s i on spokojnie wystarcza na dzień łowienia. Kotwica plus przemieszczanie sie po jeziorze. Oddaj zestaw do kogoś ogarniętego kto zrobi testy aku i ładowarki. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 braseine Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Taki to sprzęt tylko 15A https://swiatbaterii.pl/akumulatory-lifepo4/36929-ladowarka-prostownik-green-cell-do-akumulatorow-lifepo4-146v-10a.html?gclid=Cj0KCQjw-pCVBhCFARIsAGMxhAeRHGo3qqZdrI21l1vNYCoUgsuiSEfm3nT7m-8ZHRAHvsXrtrbATw4aAhvCEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Bez sprawdzenia na sztucznym obciążeniu i cegami prawdy się nie dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 W spbotę robiłem test ładowania MMA Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bzman Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Dzień dobry. Chciałbym zakupić akumulator 90Ah: https://specpart.pl/...przyczepy.html Silnika nie mam, myślę, że docelowo kupię do tego akumulatora max 45 lbs, ale to może już na przyszły sezon. Na razie kolega ma mi pożyczyć na wyjazd na wakacje Endurę C2 55 bez maximizera + ładowarkę EST. Ale akumulator muszę kupić. Jestem wstępnie przekonany do 90Ah, jest o ok. 4 kg lżejsza od 100Ah. Brałem jeden i drugi do ręki i naprawdę jest odczuwalna różnica. Zastanawiam się tylko, czy ta 90 Ah da radę z Endurą 55. Warunki łowienia: nieduża plastikowa łódka na oko 330-350 cm, nie więcej, na pokładzie max 2 osoby, najdłużej 3-4 godziny popołudniowo-wieczornego łowienia na jeziorze ok. 170 ha, ale to głęboka i dość wąska rynna. Oczywiście nie będzie to pływanie non stop, ale powiedzmy max 30 minut na 4-5 biegu i drugie tyle na niższych, nie więcej, reszta czasu to łowienie na kotwicy lub w dryfie z wyłączonym silnikiem. Czyli per saldo 60, no może 75 minut pływania na silniku na różnych biegach. Oczywiście wiosła awaryjnie na pokładzie. Ładowanie w nocy na full po każdym takim łowieniu. Na tym jeziorze duża fala powstaje przy jakimś ekstremalnym wietrze, kiedy i tak nikt nie łowi. Także nie ma mowy o potrzebie ucieczki przed burzą 2 km przez otwarty blat, to nie się nie wydarzy, nie na tym jeziorze. Tak, jak pisałem, docelowo myślę, że będzie silnik 45 lbs, o ile zdecyduję się już na zakup silnika. Na tą chwilę jednak proszę o Waszą radę czy zakup tej 90Ah do Endury C2 55 bez maxi ma w wyżej opisanych warunkach sens. Z góry dziękuję za wszelkie opinie, temat dość pilny, bo chcę sfinalizować zakup w tym tygodniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bzman Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Mimo wszystko to już wolałbym dołożyć do litu 60Ah. To mniej więcej odpowiednik tej 90 kwasu. Takiego pływania jak twoje to na dwa dni by starczyło.Nie mówiąc o innych zaletach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bzman Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Mimo wszystko to już wolałbym dołożyć do litu 60Ah. To mniej więcej odpowiednik tej 90 kwasu. Takiego pływania jak twoje to na dwa dni by starczyło.Nie mówiąc o innych zaletach. Wyjazd raz w roku na wakacje, na tydzień, jeszcze nie upadłem na głowę, żeby wydawać 1100 zł na LiFePO4 vs 470 zł na kwasiaka 90Ah. Oczywiście byłby inny komfort noszenia, ale ta 90 to nie 130 w żelu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 (edytowane) Witam, do dziobówki kupiłem LIFEPO4 105AH i jestem bardzo zadowolony ,3-y wyjazdy po 7-8 godzin na kotwicy a napięcie 13,2v . Wyjazd raz w roku na wakacje, na tydzień, jeszcze nie upadłem na głowę, żeby wydawać 1100 zł na LiFePO4 vs 470 zł na kwasiaka 90Ah. Oczywiście byłby inny komfort noszenia, ale ta 90 to nie 130 w żelu;)Na jeden wyjazd na wakacje to bym sobie nie zawracał gitary i popływał bym na wiosełkach . Edytowane 8 Lipca 2022 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Witam ,zastanawiam się nad kupnem Aku. li-jon ale mała pojemność 76ah i nie wiem ile wytrzyma przy dziobówce,lifepo4 105ah wystarcza na trzy ,cztery wyprawy po 6-8 godzin na kotwicy ,wywalił bym agm 115ah ,lifepo4 wziąłbym do rufowego a lita bym dał do dziobówki tylko czy ta pojemność 76ah wystarczy na powiececmy 8godzin na kotwicy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
senfik
Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje
Top użytkownicy dla tego pytania
101
49
37
25
Popularne dni
9 Maj
18
6 Maj
15
18 Lut
14
1 Kwi
14
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 101 odpowiedzi
godski 49 odpowiedzi
Jozi 37 odpowiedzi
Kadet 25 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2017
18 odpowiedzi
6 Maj 2021
15 odpowiedzi
18 Lut 2018
14 odpowiedzi
1 Kwi 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
francisco scaramanga
Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ...
kotwitz
Coż, kilka osób poleciło Ci sprawdzone produkty i dało konkretne rady. Jak będziesz chodził od sklepu do sklepu to zwariujesz w końcu.
psulek
Nie prościej kupić klemy samozaciskowe? W komplecie są od razu osłonki na słupki i nie napada:, trudno przypadkowo zewrzeć. https://allegro.pl/oferta/klemy-akumulatora-samozaciskowe-800a-2-el-12-24-
Opublikowane grafiki
837 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi