senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zna ktoś akumulatory POWER MAX ? Polecane do pływania czy kiepskie (100Ah 12V Akumulator AGM PowerMAX PM121000) ?Jak nowy, to nie warto. Za tą cenę kupisz lifepo4. Ogólnie ja zawsze agm nieznanych marek w pierwszej kolejności oceniam po wadze. Tu producent podaje 29kg, i nie jest to zły wynik. Jeżeli to odkupiony, to używaj, zapewne będzie dobrze działał, jeżeli jest sprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Jak nowy, to nie warto. Za tą cenę kupisz lifepo4. Ogólnie ja zawsze agm nieznanych marek w pierwszej kolejności oceniam po wadze. Tu producent podaje 29kg, i nie jest to zły wynik. Jeżeli to odkupiony, to używaj, zapewne będzie dobrze działał, jeżeli jest sprawny. Byłem dziś na wodzie 10 godzin, 5-letnia Kyosonic 100Aha po połowie tego czasu w zasadzie budził wątpliwości powrotu na slip. Połączone dwa powermaxy 100Aha (razem 200Aha) po 10 godzinach podłączone do prostego testera zapalił sie komplet diód. Na starym zestawie na koniec na maksa napięcie spadało do 7,9V na nowym 10,1V. Wiadomo nówki sztuki ale jeśli to będzie tak działać to jestem bardzo zadowolony i nie potrzebuję chyba LiFePO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Byłem dziś na wodzie 10 godzin, 5-letnia Kyosonic 100Aha po połowie tego czasu w zasadzie budził wątpliwości powrotu na slip. Połączone dwa powermaxy 100Aha (razem 200Aha) po 10 godzinach podłączone do prostego testera zapalił sie komplet diód. Na starym zestawie na koniec na maksa napięcie spadało do 7,9V na nowym 10,1V. Wiadomo nówki sztuki ale jeśli to będzie tak działać to jestem bardzo zadowolony i nie potrzebuję chyba LiFePO.Jak będziesz pływał z napięciem na poziomie 10,1V na akumulatorze to żaden aku nie pożyje u Ciebie za długo i każdy będzie "do bani" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Wczoraj trolowałem na 4 letnim LiFePo4 100 Ah od Ryśka @Maveric. 19 km na wodzie ze srednia prędkością 3 km/h - ponton 4 metry, silnik MK Traxxis 55 Lbs. Po powrocie wciągnał 57 Ah podczas ładowania czyli był jeszcze zapas. Mam tylko pytanie co do Victrona Blue 15 A. Gdy nie będę miał apki aby ustawić specjalny program do LiFePo4 to jakich przycisków uzyć? Bo dedykowanego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł O Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 Gdy nie będę miał apki aby ustawić specjalny program do LiFePo4 to jakich przycisków uzyć? Bo dedykowanego nie ma. Zczytałem nastawy z tych nominalnych (przyciski na ładowarce) i z tych zaawansowanych włączanych z apki.Miałem taki sam problem z AGM jak chciałem szybko włączyć a nie wziąłem tel. do piwnicy.Dlatego jak widać z ustawień:Zawansowany "AGM" = dioda "high"Zawansowany "lifepo4" = dioda "li-ion" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mafer Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 (edytowane) Dostałem dzisiaj dwa takie oto akumulatorki Według poprzedniego właściciela po naładowaniu dość szybko tracą moc. Po zmierzeniu ich napięć okazało się, że jeden z nich ma 12,27V a drugi 12,75V. Oba nie pracowały od ok dwóch trzech tygodni. Na pierwszy rzut oka nie wyglądają chyba źle. Co z nimi teraz zrobić, żeby sprawdzić w jakim są stanie? Edytowane 16 Października 2024 przez mafer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 (edytowane) Naładować ful dobrą ładowarką automatyczną .Rozładować do np 11 V kilka żarówek 12 V równolegle podłączonych da z 20 A i naładować .Tak kilka razy .Dwa mierniki jeden mierzy napięcie drugi prąd i mierzyć czas rozładowania .Najlepiej mieć ładowarkę z pomiarem mocy dostarczonej do akumulatora .Masz wynik .Mój żelowy 12 V 120 Ah po 8 latach oddaje bez problemu 80 Ah ale ja mało pływam na silniku elektrycznym . Jedno pływanie po starorzeczu 45 Ah 20 razy do roku .Maksymalnie na jedno pływanie 75Ah po Necku .. Edytowane 23 Października 2024 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hubio Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Witam poszukuje akumulatora do silnika elektrycznego Haibo m150 70lbs.Nie za bardzo wiem na co zwracać uwagę. Czy pojemność 100AH będzie wystarczająca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Hubio celuj minimum w 120Ah do 150 Ah .Zależy jak dużo jednego dnia będziesz pływał . Kwasiaka szybko nie naładujesz , LiFePo4 dasz rade w parę godzin . U mnie po starorzeczu 120 AH silnik 65 lbs starczało do tej pory na dwa dni teraz przysiadł i doładowuje codziennie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Wczoraj trolowałem na 4 letnim LiFePo4 100 Ah od Ryśka @Maveric. 19 km na wodzie ze srednia prędkością 3 km/h - ponton 4 metry, silnik MK Traxxis 55 Lbs. Po powrocie wciągnał 57 Ah podczas ładowania czyli był jeszcze zapas. Mam tylko pytanie co do Victrona Blue 15 A. Gdy nie będę miał apki aby ustawić specjalny program do LiFePo4 to jakich przycisków uzyć? Bo dedykowanego nie ma.Ta ładowarka zapamiętuje ostatni używany program, po ponownym włączeniu ładuje takimi samymi ustawieniami jak ładowała ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Ta ładowarka zapamiętuje ostatni używany program, po ponownym włączeniu ładuje takimi samymi ustawieniami jak ładowała ostatnio.Zauważyłeś, po jakim czasie odpowiedziałeś.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Nie , ale chętnie przygarnę złotą łopatę lub szpadel jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
senfik
Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje
Top użytkownicy dla tego pytania
101
49
37
25
Popularne dni
9 Maj
18
6 Maj
15
18 Lut
14
1 Kwi
14
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 101 odpowiedzi
godski 49 odpowiedzi
Jozi 37 odpowiedzi
Kadet 25 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2017
18 odpowiedzi
6 Maj 2021
15 odpowiedzi
18 Lut 2018
14 odpowiedzi
1 Kwi 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
francisco scaramanga
Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ...
kotwitz
Coż, kilka osób poleciło Ci sprawdzone produkty i dało konkretne rady. Jak będziesz chodził od sklepu do sklepu to zwariujesz w końcu.
psulek
Nie prościej kupić klemy samozaciskowe? W komplecie są od razu osłonki na słupki i nie napada:, trudno przypadkowo zewrzeć. https://allegro.pl/oferta/klemy-akumulatora-samozaciskowe-800a-2-el-12-24-
Opublikowane grafiki
837 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi