senfik Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nikonfan Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 W Decathlon są Minnkota 110 kwasiaki po 599,99 sam się zastanawiam czy nie kupić bo myślałem o Haze żelowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Te kwasiaki Minnkota to polskie Zap-y Marine. Tylko naklejka inna. I cena wyższa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ogladalem to aku na stronie decatlona,ciekawostka jest to ze na zdjęciu jest pokazany akumulator typu DC 110 a w opisie jest DL 110 wydaje mi się ze to zupełnie dwa inne akumulatory(aku z symbolem DC-deep cycle sluzy do głębokich rozladowan ale czy oznaczenie DL to to samo?)Natomiast na stronie sonaru znalazłem aku minnkoty 100ah w tej samej cenie ale foto i opis typowo jako typ DC.http://www.sonarsklep.pl/akumulator-minn-kota-100ah-deep-cycle-p-1415.html Moze to tylko drobne spostrzeżenie a może bardzo wazna informacja dla kupującego,takze przed kupnem warto dopytać o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KLANADfachura Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ja polecam HAZE (żel) mam 110 już 3 lata i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monster Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jestem praktycznie zdecydowany na tego sznajdera. Pytanko jeszcze jak te kwasiaki mają się do np: bujania pontonem na fali ? chodzi mi o to czy nie wyleje z niego elektrolitu i co za tym idzie- nie popalę pontonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prezes77 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 .Nie bój żaby , nie popalisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Samochodembteż jeździsz z górki i po górkę, buja i nic się nie wylewa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shark Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Czy ktoś z Was wie czym się różni Sznajder Marine z żółtą rączką od tego z czerwoną ? Naklejka na przodzie obudowy też jest inna. Na stronie producenta jest zdjęcie tego z żółtą rączką, czy to jest nowszy/aktualny model ? Na necie do kupienia w normalnej cenie są tylko te z czerwoną rączką, obawiam się czy to nie jest jakiś starszy model który leży na sklepie już kilka lat. Ktoś coś wie na ten temat lub ma link gdzie do 400PLN jest ten z żółtą rączką ? Bo w sklepach internetowych są nawet za 850PLN !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Najeżony Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Napisz do sprzedawcy czy posiada 100ah, bo podejrzewam że o taką pojemność Ci chodzi. Jakieś dwa miesiące temu kupiłem u nich właśnie setkę za 405zł.http://allegro.pl/akumulator-sznajder-marine-70-74-75ah-poznan-i5245883339.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Motoryzacja-3_Cz%C4%99%C5%9Bci+do+innych+pojazd%C3%B3w-18553_Do+%C5%82odzi-18559Myślę że jak zapytasz o różnice między czerwonym a żółtym to też odpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shark Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Napisz do sprzedawcy czy posiada 100ah, bo podejrzewam że o taką pojemność Ci chodzi. Jakieś dwa miesiące temu kupiłem u nich właśnie setkę za 405zł.http://allegro.pl/akumulator-sznajder-marine-70-74-75ah-poznan-i5245883339.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Motoryzacja-3_Cz%C4%99%C5%9Bci+do+innych+pojazd%C3%B3w-18553_Do+%C5%82odzi-18559Myślę że jak zapytasz o różnice między czerwonym a żółtym to też odpowiedzą.Dzięki za link, napisałem i zapytałem o różnice jak i o 100Ah. Jak uzyskam wyjaśnienie dotyczące różnic to się podzielę z Wami tą wiedzą. już mam wyjaśnienie różnic między tymi akumulatorami: "Różnica polega na tym, że z czerwoną naklejką posiadają moc rozruchową, czyli odpali Pan np. samochód. Natomiast z żółtą naklejką są przeznaczone tylko do łodzi, kempingów, solarów itp." Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Shark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Czyli bierz ten z żółtą, dłużej podziała. Nie ma cudów, albo duży prąd rozruchowy albo głębsze rozładowywanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Najeżony Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 No i pewnie dlatego ten żółty jest trochę droższy od czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Koledzy używa ktoś tych akumulatorów? Myślę ewentualnie o 2 takich spiętych razem dobrym kablem.http://allegro.pl/akumulator-megalight-agm-65-ah-lodka-ponton-silnik-i5180761502.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=ZAP+agm&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-mt-0113 A można taniej znaleźć. Co będziesz chinola kupował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Andrzej to podobno Bułgar, takie dostałem info. Chodzi mi o małą wagę bo chcę połączyć 2 sztuki i się waham jak baca.Są jeszcze KM bateryhttp://www.sonarsklep.pl/akumulator-zelowy-km-lpc-60-ah-deep-cycle-do-glebokich-rozladowan-p-678.htmlno i się waham.Te co wrzuciłeś też ciekawe, nie wiem czy te KM nie najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Andrzej to podobno Bułgar, takie dostałem info. Chodzi mi o małą wagę bo chcę połączyć 2 sztuki i się waham jak baca.Są jeszcze KM bateryhttp://www.sonarsklep.pl/akumulator-zelowy-km-lpc-60-ah-deep-cycle-do-glebokich-rozladowan-p-678.htmlno i się waham.Te co wrzuciłeś też ciekawe, nie wiem czy te KM nie najlepszy wybór.Nie kombinuj. Większość tych niby bułgarskich, z napisem Poland czy Germany to chinole. KM: http://jerkbait.pl/topic/56504-kłopoty-z-akumulatorem/ Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Wiem Andrzej, na bieżąco śledzę wątki i czytam opinie. Im więcej czytam tym więcej wątpliwości, każdy swoje chwali. Rozmawiałem z pracownikami hurtowni akumulatorów w Krośnie, którzy też wędkują i je chwalą. Zawsze jak kupiłbym na miejscu inaczej w razie czego z reklamacją. Jeden pisze, że do tych akumulatorów wystarczy zwykła ładowarka, drugi że automat, więc info jest nieścisłe (mówię o wpisach na allegro).Odnośnie KM, absolutnie nie bronię opinii o nich ale zawsze felerny egzemplarz może się trafić w produkcji czy ewentualnie podczas transportu( np. oberwana płyta w celi).Jeszcze trochę rozterek i coś kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shark Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Ja byłem zdecydowany na KM-a AGM, ale z racji tego, że nie nie było na stanie i ceny poszły w górę to zakupiłem Sznajdera Marine 100Ah. Poprzednio miałem też kwasiaka Bannera i było wszystko OK, no może poza tym, że mi go skradziono z piwnicy :-)Teraz też kupiłem kwasiaka a to co zostało poszło na kołowrotek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Jozi. Nie polecam tego MEGalight. Posiadam takowy i po 100 cyklach już czuć sporą utratę pojemności. Jeszcze jedno... 65ah to on ma, ale przy prądzie rozładowania c100, jak dostanie c20 to już będzie miał jakieś 50ah. Odradzam. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Kadet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jozi. Nie polecam tego MEGalight. Posiadam takowy i po 100 cyklach już czuć sporą utratę pojemności. Jeszcze jedno... 65ah to on ma, ale przy prądzie rozładowania c100, jak dostanie c20 to już będzie miał jakieś 50ah. Odradzam.No i już wiem coś więcej o tych megalight. Dzięki za opinię.To wiem, że jak dostanie c20 to 50 ale z 2-ch masz 100 czyli 5h pływania jest...Jest problem co wybrać godnego. Chyba sznajdery zostają jako w miarę pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lopez77m Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) A co sądzicie o EXIDE EQUIPMENT ET650 100Ah 650Wh ? http://sklep.prostowniki-akumulatory.pl/akumulator-100ah-650wh-exide-equipment-et650-dc-p-269.html Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez lopez77m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monster Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Do tych AGM-ów wymagana jest jakaś specjalna ładowarka ? Czy do 95ah wystarczy mi niedroga ładowarka impulsowa 12V/6A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Do tych AGM-ów wymagana jest jakaś specjalna ładowarka ? Czy do 95ah wystarczy mi niedroga ładowarka impulsowa 12V/6A ?Np. Ctek jest impulsową ładowarką.6A to będziesz dłużej ładował. Lepsza byłaby tak ok 10A czyli 1/10 mocy akumulatora, choć 6A poładuje dłużej i zdrowiej dla akumulatora. Będzie na styk. Edytowane 7 Maja 2015 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Ja ląduje prądem 2 A. Chyba ze mi się spieszy to 15 A... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Ja byłem zdecydowany na KM-a AGM, ale z racji tego, że nie nie było na stanie i ceny poszły w górę to zakupiłem Sznajdera Marine 100Ah. Poprzednio miałem też kwasiaka Bannera i było wszystko OK, no może poza tym, że mi go skradziono z piwnicy :-)Teraz też kupiłem kwasiaka a to co zostało poszło na kołowrotek :-)Ja przed swoim obecnym KM, miałem Trojana 150Ah kwasiaka, 10 lat wytrzymał ale obecnie ceny Trojanów są zabójcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
senfik
Witam koledzy potrzebuje pomocy w wyborze aku do silnika ele... produkcji rosyjskiej, moze ktos posiada taki, silnik byl gratisem do lodki, a lodka prezentem wiec niemam zadnych informacji jaki byl wczesniej aku. Za pimoc z gory dziekuje
Top użytkownicy dla tego pytania
101
49
37
25
Popularne dni
9 Maj
18
6 Maj
15
18 Lut
14
1 Kwi
14
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 101 odpowiedzi
godski 49 odpowiedzi
Jozi 37 odpowiedzi
Kadet 25 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2017
18 odpowiedzi
6 Maj 2021
15 odpowiedzi
18 Lut 2018
14 odpowiedzi
1 Kwi 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
francisco scaramanga
Jak silnik jest produkcji rosyjskiej to nic Tobie nie pozostaje jak napęd atomowy ...
kotwitz
Coż, kilka osób poleciło Ci sprawdzone produkty i dało konkretne rady. Jak będziesz chodził od sklepu do sklepu to zwariujesz w końcu.
psulek
Nie prościej kupić klemy samozaciskowe? W komplecie są od razu osłonki na słupki i nie napada:, trudno przypadkowo zewrzeć. https://allegro.pl/oferta/klemy-akumulatora-samozaciskowe-800a-2-el-12-24-
Opublikowane grafiki
837 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi