Guzu Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Mam dwie Daiwy Certate.2500 i 3500 z serii Custom.Obie mialy (maja) korbki w jednym kawalku - wkrecane. Skladana i wkrecana maja Penny Slammery. Ale tam jakos to rozwiazanie sie sprawdza. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 No to już ładna maszynka. Swojego chciałbym przywiesić do HM80 Silver Demona, też myślę o modelu 3000, jeżeli w przypadku Certate,Infinity Q waga jest bardzo mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Teraz trochę z innej beczki. Lepiej kupić Dawię ze składaną korbką czy zwykłą?Słyszałem, że te składane szybko łapią luz?Nie wiem jak z trwałością zawiasów korbki, w nowszych modelach. Mam, już dość leciwą, małą Daiwę Regal-Z 1500, ze składaną korbką. Składanie krobki nie wykazuje, co zaskakujące, żadnych oznak zużycia. Używana, z powodu na małe gabaryty, do lekkich łowów oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 @Pitt właśnie zastanawiałem się nad ta Daiwą, ale jest jeszcze nie sprawdzona, cena jak i wygląd mi pasuje nawet bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Ostatnio natknąłem się na nową Daiwę Fuego, kiedyś była japońska, a teraz?Mnie powala jego wygląd http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/links/link.jsp?i d=0060420123779a&type=product&cmCat=SEARCH_all_NYR&a mp;a mp;returnPage=search-results1.jsp&Ntk=Products&sort= all&Go.y=0&_D%3AhasJS=+&Nty=1&hasJS=true& ;amp ;No=18&nyr=1&Ne=2510&Ntt=daiwa&N=3366&_D %3Asort=+&_DARGS=%2Fcabelas%2Fen%2Fcommon%2Fsearch%2Fsea rch-box.jsp.form1&Go.x=0&_dyncharset=ISO-8859-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 nie wiem jak nowa ale starsza wersja tego Ognistego ;)kolowrotka napewno jest Japan-ska http://www.allegro.pl/item426868611_team_daiwa_fuego_tdf2500 _japan_made.htmlsłyszałem sporo pochlebnych opini na jego temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Tego Fuego już zdążyłem zauważyć.Kiedyś prawie wszystko było japońskie, a teraz nawet pudełka Plano jest Made in China, aż się zdziwiłem Z tego co usłyszałem to nowego Fuego jest Made in Taihland, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Caldia X to nie jest Japończyk... Dziś byłem pokręcić trochę po sklepach i szczerze mówiąc nie zauważyłem różnicy w pracy Caldii X i Certate, i w jednym i drugim delikatnie czuć pracę mechanizmu. Teraz z racji tego że Caldię kix ciężko u nas dostać a jeszcze nie dojrzałem do sprowadzania na własną rękę, zastanawiam się daczego nie X tylko kix?Czy rzeczywiście słyszeliście jakieś złe opiniena jego temat czy z założenia że jak nie dla Japani to jest złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 @Włóczykij dla mnie to już stereotyp, kiedyś była ogromna przepaść pomiędzy Japonią a Chinami,Malezją,Tajlandią.W tej chwili trochę sie to ustabilizowało, choć to jeszcze nie to samo co Made in Japan. Z ciekawości przyglądam się Caldi X,E bądź KIX, tylko nie wiem, którą.Jeśli wydam na nowość ponad 800zł i mi się nie spodoba to co zrobię!?nic... A Caldia E jest japońska, ten cytat o tym świadczy? Koncept Daiwa Real Four to określenie stosowane przy najlepszych modelach kołowrotków. Oznacza jedno, kołowrotek produkowany jest w Japonii, wykorzystano do ich produkcji najnowsze technologie oraz najwytrzymalsze materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Koncept Daiwa Real Four to określenie stosowane przy najlepszych modelach kołowrotków. Oznacza jedno, kołowrotek produkowany jest w Japonii, wykorzystano do ich produkcji najnowsze technologie oraz najwytrzymalsze materiały.to nie jest prawda, real four sa takze na rynek europejski, to kolowrotki R4 dostepne w europie: CERTATE, GS8, Caldia, Team Daiwa TDR4 i INFINITY-Q http://www.daiwa.de/dw/de/0/5,1,0,76,1,1,2__high_details.htmcaldia kix od wielkosci 3500 jest made in japan, mniejsze sa z tajlandii, natomiast wszystkie caldia custom sa japonskie i full metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Wydaje mi się że ten Kix Custom nie powinien byc gorszy od tego co jest dostępne w naszych sklepach a cena właściwie taka sama na Bass.jp (jeśli dobrze rozumiem że przysyłają również do polski za darmo?) Tylko jaką mam pewność że kołowrotek do mnie dotrze i nie strace kasy? Po tym Co napisał Hasior z naszą pocztą to mam pewne obawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 @Włóczykij Daiwe Caldie KIX Custom możesz kupić u kolegi @MefistoFishing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Wydaje mi się że ten Kix Custom nie powinien byc gorszy od tego co jest dostępne w naszych sklepachskoro w polskich sklepach jest tyle dobrego sprzetu w przystepnych cenach, to po co rozwazac zakupy za granica? ps. bass.jp wysyla poprzez EMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 W temacie sprowadzanie z zagranicy jakiegokolwiek sprzętu jestem zielony... jak coś zielonego więc Pitt wyjaśnij co oznacza ten skrót i czy nie doliczają kosztów sprowadzenia do polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Wydaje mi się że ten Kix Custom nie powinien byc gorszy od tego co jest dostępne w naszych sklepachskoro w polskich sklepach jest tyle dobrego sprzetu w przystepnych cenach, to po co rozwazac zakupy za granica? ps. bass.jp wysyla poprzez EMS Ok powiniennem napisać na pewno nie jest gorszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 1. EMS to kurier, musisz potwierdzic odbior przesylki pod drzwiami, przesylka jest ubezpieczona2. jest napisane wyraznie, ze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 @Włóczykij rozumiem, że zastanawiasz się nad Caldią KIX Custom?To po co chcesz ją ściągnąć, jeżeli można ją kupić w Polsce i bez żadnego ryzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 @Włóczykij rozumiem, że zastanawiasz się nad Caldią KIX Custom?To po co chcesz ją ściągnąć, jeżeli można ją kupić w Polsce i bez żadnego ryzyka tak, jezeli kupisz ja za okolo 600 zlotych, to czywiscie masz racje ... pozostaje tylko problem kochanej poczty polskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 @Włóczykij rozumiem, że zastanawiasz się nad Caldią KIX Custom?To po co chcesz ją ściągnąć, jeżeli można ją kupić w Polsce i bez żadnego ryzyka tak, jezeli kupisz ja za okolo 600 zlotych, to czywiscie masz racje ... pozostaje tylko problem kochanej poczty polskiej Z tym to może być problem, z pocztą jak i ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 @Włóczykij Pan Jun Sonoda z japantackle po tym jak pofatygowałem się zadzwonić do niego o naszej 6ran0 róznica czasowa. powiedział ze paczka jest ubespieczona wiec jesli chodzi o kesz to spoko.tylko tu niechodzi o kesz a o to by kreciek dotarł,a nie odszkodowanie za niego.generalnie ryzyko jest.z tego co mowił,najwiecej odszkodowań niestety idzie do krajów typu Polska,Ukraina Białoruś.czyli norma.najzyżej znowu wyjdzie lipa. @pitt POlski EMS to nic innego jak słynny Pocztexhttp://www.pocztex.pl/ czyli miejsce gdzie trzepia paczki najwiecej a paka idzie przez ichniejszą rozdzielnie..nic z tego ze w nazwie ma Kurier czy jak by go zwał pozatym ad płatnosci- jesli masz konto np PKO to od niedawna jest tam opcjia przelewów zagranicznych i włąsnie ja powiazełem odkrywczo z mozliwoscia przelewu na konto JT za zakupy.,nie trzeba nawet credit card przelew idzie 3 dni na konto JT i tyle pozostaje czekac na pakę. ceny na JT nie sa najniższe ale tylko oni chonorują przelewy Bank transfer,niekoniecznie paypalem.bo jak wiadomo polski paypal nieobsłoguje pobierania środków z rachunku bankowego a jedynie z karty kredytowej(epoka kamienia łupanego . ja byłem zmuszony do takiego załatwienia sprawy.kreciek ma byc za okolo 2 tygodnie tzn 10 dni roboczych.fakt ze nie dla mnie ale postaram sie napisać jakie sa wrazenia z zytkowania krećka.przesyłka to koszt 25US$ sorki za OT ale moze komuś sie to przyda dla info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Myśle że pod koniec tygodnia jak nie wymyśle nic lepszego to sobie sprawie takiego Kixa A przy okazji mośe coś tazkiego? Tylko co to k$%@& jest??? http://www.bass.jp/lure.php?mode=detail&code=MeToAnF1404 1232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 @Włoczykij MB Anthrax'a powinienem miec pod koniec tego tygodnia lub na poczatku nastepnego a tak na zachete http://pl.youtube.com/watch?v=JRu0nnJPEOo PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Myślałem że to ma pracować normalnie, to znaczy brzuchem do dołu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Chyba jest taki model MB lecz nie przypominam sobie nazwy wieczorem jak sie z wszystkim uporam podesle ci na priv . PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 ok.A na dzis koniec dumania nad kołowrotkiem...Ide na Ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi