godski Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Chodzi za mną tytułowy multik.Czy na szpulkę wejdzie 100-130 metrów plecionki 20 LB typu PP/Stren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Shimano Exsence DC Przełożenie 8.0Moc hamulca (N/kg) 44.1/4.5Waga (g) 240Długość ściąganej linki na jeden obrót korbką (cm) 85Średnica szpuli (mm) 34/22Pojemność szpuli (rozmiar – m) 1-300, 1.5-200, 2-150Łożyska S A-RB / roller 9/1Hamulec rzutowy I-DC+ EXSENCE TUNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) 12lb-100m / 14lb-85m / 16lb-75m . PE1-300, PE1.5-200, PE2-150 Różne dane mają na temat pojemności tej szpulki. Edytowane 17 Marca 2014 przez meth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Panowie dziękuję, ale dane z pudełka znam. Chodzi mi o to ile w praktyce wejdzie Strena 20 LB. Stren z tego co pamietam sporo grubszy od PE2 więc pewnie 100 metrów nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Andrzeju, z tego co pamiętam to @Gaweł chyba już kupił to może coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Panowie dziękuję, ale dane z pudełka znam. Chodzi mi o to ile w praktyce wejdzie Strena 20 LB. Stren z tego co pamietam sporo grubszy od PE2 więc pewnie 100 metrów nie wejdzie.Pozostaje Ci kupic i sie przekonac. Edytowane 17 Marca 2014 przez meth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Pozostaje Ci kupic i sie przekonac.No jak to? Tak bez napisania 30-tu stron wątku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 No jak to? Tak bez napisania 30-tu stron wątku? Ciekaw jestem czy te 6-8-10 lat temu tez wszyscy byli tacy mądrzy?? Nikt nie pytał o poradę,podpowiedź jakiś test praktyczny?? Ja np. bardzo dużo się dowiedziałem z tego forum, ale czasami to aż się boje o coś zapytać, ażeby ktoś ze mnie zadrwił.ps. za 10 lat to i ja będe wiedział sporo na temat castingu i nie tylko.Sorki za Offa Andrzeju, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Mam wrazenie ze co niektorzy odbieraja forum nazbyt powaznie. Wiecej dystansu do tego co jest tu wypisywane. Maniek, wszyscy sie uczymy . A kto pyta, nie bladzi. Wiadomo , duze forum , sa watki profesjonalne jak i o dupie marynie. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) 6-8-10 lat temu to ja niestety nie miałem internetu w swojej wiosce. Jak chciałem co kupić to jechałem do sklepu i tyle. Później ewentualnie żałowałem albo byłem zadowolony. W chwili obecnej internet jest wszędzie, dokąd bym się nie ruszył, ale stary nawyk jakoś został mi do tej pory.Polecam innym, łatwiej zasnąć EDIT: Fajny multik, terkotka w niskim profilu to coś, czego mi brakuje. Kupię. Edytowane 18 Marca 2014 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Tylko i wylacznie dlatego Andrzej sie niego połakomi/połakomił Tak myślę. I do trolla... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Z takim przełożeniem nie rokuję mu świetlanej przyszłości przy intensywnym trollingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 To nie jest terkotka tak jak multikach do trolla załączana na stałe. Wydaje mi się , że to jest terkotka walki, czyli to samo co w zwykłych kołowrotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Może to pomoże - zmierzyłem od środka szpuli w górę czyli wysokość/głębokość szpuli od środka - 7mm ale plecionki wydaje mi się że max można nawinąć do 6mm 6.5mm. Terkotka to jest podczas wybierania linki przez rybę czyli jak w Ryodze, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Chodzi za mną tytułowy multik.Czy na szpulkę wejdzie 100-130 metrów plecionki 20 LB typu PP/Stren? Dokładne dane szpuli zmierzone przeze mnie to: Masa (g) 17,1 Średnica zewnętrzna (mm) 34 Średnica wewnętrzna (mm) 20 Szerokość (mm) 26 (http://fishingtravelers.com/shimano-exsence-dc-cz-12-pierwsze-wrazenia/) Na Exsence'a DC też nawinąłem 20lb PP, ale nie sprawdziłem ile m zmieściło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Exsence DC już jest. System DC to dla mnie nowinka. A w instrukcji krzaczki. Po angielsku pewnie nie znajdę.Pomoże ktoś?Na panelu hamulca mam 4 pozycje od min. do max a później F, BB i SP. Rozumiem, że te 4 pozycje od min do max działają tak jak zwykły magnetyk?A pozostałe trzy to programy. Czy jest tam bateria?Terkotka fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 http://fishingtravelers.com/shimano-exsence-dc-cz-12-pierwsze-wrazenia/ zerknij sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) http://fishingtravelers.com/shimano-exsence-dc-cz-12-pierwsze-wrazenia/ zerknij sobieDziękuję. Już trochę wiem. http://www.japantackle.com/Shimano/Shimano_ExsenceDC.htmhttp://www.japantackle.com/Shimano/Shimano_dc_digital.htmhttp://www.amazon.com/Shimano-Exsence-Right-Japan-Import/dp/B009GA5Y2Y Recenzja: http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=24&t=49170 Edytowane 24 Marca 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Zajebista recennzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Czyli ustawienia min/max są pod tryb plecionki, czy osobno jako sam magnetyk? Gratuluję, piękny młynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Tryb pletki - z tego co wyczytałem. Jak chcesz najdalej rzucać to min i pełna kontrola kciukiem. Rzucałes już?Sam masz taki więc równiez gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) Tak myślałem, że do plecionki. Gratulacje wzajemne złożone:) haha, oby tak dalej... To mój trzeci DC.Jak na razie to jedynie zabawa na sucho i podziwianie. Ja chyba zostawię go przy kiju GS BanditCast - kij nie jest jakiś tam wybitny ale mi on odpowiada jakoś i do tego idealnie pasuje designem do Exsence, super razem wyglądają + biała pletka to juz w ogóle. Zobaczymy jak będzie w praktyce. Edytowane 25 Marca 2014 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Tryb pletki - z tego co wyczytałem. Jak chcesz najdalej rzucać to min i pełna kontrola kciukiem. Rzucałes już?Sam masz taki więc równiez gratuluję kciuk nie jest potrzebny a jesli chodzi o zoty to sa bardzo b przyzwoite, kultura pracy multika perfekcyjna idealny multipikator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Ktoś łowi nową wersją exsence dc tą już bez pokrętła docisku i czy może coś powiedzieć na temat użytkowania tutaj lub na priv czy telefonicznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Witam,Poszukuje pomocy w temacie znaczenia programów rzutowych w Shimano EXSENCE DC 2017. Ustawiam trochę po omacku nie znając znaczenia poszczególnych programów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi