Skocz do zawartości

Dostosowanie szpul niższych modeli do Tournamenta (stary model)

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

nie wiem, czy w tym dziale jest o dostosowaniu szpul niższych modeli daiwa do daiwy tournament (stary model). Jeśli tak i nic nowego nie wnosi to proszę o usunięcie tego wątku.

Kiedyś (kilka lat temu) niejaki @zorro po przeczytaniu zaproponował mi, abym zamieścił na jerku ten materiał. Teraz dopiero odważyłem się  :)

Wiem, że są wśród nas esteci i wolą oryginalne szpule, ale nie zawsze można dokupić. Częściej i taniej można kupić od niższych modeli. Stąd powstał pomysł o przerobieniu takiej szpuli do tournamenta. Poniżej podane jak to zrobić.

Może komuś przyda się.

Pozdrawiam

Tuning.pdf

Edytowane przez Banjo
  • Like 8

Kiedyś (kilka lat temu) niejaki @zorro po przeczytaniu zaproponował mi, abym zamieścił na jerku ten materiał. Teraz dopiero odważyłem się  :)

No będzie ze cztery, a może i z pięć lat tego "zbierania się na odwagę"... :rolleyes: :lol: :lol:

Dziękuję Wam za odwiedziny i za podpowiedź. Już zrobione. Oczywiście po to wstawiłem. Cieszę się, że jest zainteresowanie.

Mogę też wstawić opracowania: Jak używać hamulca oraz o kołowrotkach - na co zwrócić uwagę przy zakupie młynka (jest tam trochę teoretyzowania  :lol: ).

@zorro czytał to, też dawno temu tylko nie wiem czy pamięta i czy poleca, aby to umieścić. Pewnie w innym dziale. 

Patrząc po dacie pliku to nie całe cztery latka  :D . Strasznie nieśmiały jestem...

Ja to sobie te pdf-y nawet pozapisywałem, w razie gdyby miał nastąpić jakiś nagły atak nieśmiałości. :)  ;) 

Bardzo wartościowe wpisy, również jestem zdania, że powinny pojawić się w formie artykułów. 

Dziękuję za uznanie. Pomyślę co dalej. Ale o tych kołowrotkach to jest samo nudziarstwo  :D . Teoria i tylko teoria. Nie wiem czy da się jakieś wnioski wyciągnąć  :lol: . I części jest więcej niż o woblerach  :lol: . Jakby co to szukajcie w dziale spinning. Ale kiedy to nie wiem. Muszę przejrzeć. Te teksty są napisane też tak ok. 4 lata temu  :o .

• 6 miesięcy temu...