kesur Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Witam!Za namową Friko zakładam własny wątek - prezentację swoich kijków (tzn. wykonanych przeze mnie dla siebie i znajomych) i apeluję do Admina o założenie kącika rodbuildera na tym forum i ewentualne przeniesienie wątku.Prezentacja pierwszaNajpierw zdjęcia(sorki za scenerię ) i czekam na pytanka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 @kesur ale TO jest kącik rodbuidera a w galerii jerkbait.pl (patrz strona głowna, zakładka Galeria po lewej stronie, jest też galeria sprzętowa Co to za kijek na zdjęciach? Bardzo czysta rękojeść i niezły korek chyba - sam kleiłeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Dyskretny czar elegancji. To lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 @FrikoDyskretny czar elegancji. To lubię Mi też ten czar zapiera dech w piersiach. Lubię klasyczne wykończenie. Pozdrówka kesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Zgodnie z definicją zakładki na forum:Kącik rodbuildera - wymiana informacji na temat konstruowania wędzisk, budowy przynęt sztucznych i ogólnie wędkarskiego majsterkowania Bardzo się ciesze, ze dałeś się namówic! Miały być pytania: Zaczep widzę też oryginalny, z czego to? Ten pierwszy hardloy jest w ramce Y czy mi się wydaje? Wiem że można dostać takie, podobnie jak muchowe jednostopkowe hardloye które dałeś na szcyztówkę - fajnie pomyślane. niedrogo, a będzie dobrze służyło Mogłbys pokazac fotki z ugieciem kijka, kołowrotkiem? Jakąś jego charakterystykę krótką Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 @kesur, zaryzykowałbym, Millenium DragonTak tylko. Patrząc na złącze i zbliżenie blanku Ale chyba nie istnieją odległościówki, w tej serii.Tak czy siak gratuluję bardzo udanego kijaszka. Mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 @kesur, mnie też się podoba. Omotki polakierowane są lepiej niż to robią niektórzy zawodowi monterzy.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 4 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 @Friko@kesur, mnie też się podoba. Omotki polakierowane są lepiej niż to robią niektórzy zawodowi monterzy.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Dziękuję za słowa pochwały - widac zrobiłem postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 @kesur- moim zdaniem nie pozostaje ci nic innego jak kupić dowolny pasujący tobie blank i zrobić wędeczke z prawdziwego zdarzenia. umiejętności masz naprawdę dobre więc nic tylko tworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 @kesur, piekna praca, sam chcialbym miec taka wedke. z mojego doswiadczenia taka wedka pozwala lowic ryby na cienka zylke, oszczedzajac ja. Choc jest Twoje zastrzezenie co do niepodawania marki przerobionej odleglosciowki to z duzym prawdopodobienstwem stawialbym na ktores z wedek Daiwy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 DAIWA Powiem tak: blisko, blisko. Oczywiście można takie spiningi wykonywać z odległościówek Daiwy, a także i innych MARKOWYCH(często drogich lub bardzo drogich) odległościówek. Tylko jeszcze trzeba wiedzieć z których <_< . Pozdrawiam kesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 no jasne trzeba by troche wedek przerzucic i wiedziec czego szukac, a jesli moge zapytac to czym powinna charakteryzowac sie taka wedka jesli chodzi o akcje czy moze byc tzw. paraboliczna czy raczej szczytowa?pozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Drogi Jacku!Bardzo przepraszam że odpowiadam dopiero teraz. Generalnie powinno się szukać odległościówek karpiowych lub do łowienia na dalekim dystansie. No i oczywiście z tych droższych serii. Jeśli szukasz wśród produktów Daiwy to patrz na kije które mają w zakończeniu P, albo C. Nie jestem pewien co do aktualnej oferty. Robiłem spinningi z Matchwinner'ów i Spectron'ów, oraz ze starszego Connoisseur'a. Wędki wykonane z takich serii są szybkie i cięte, ale maja na tyle delikatne szczytówki aby nie zerwać cienkiej żyłki. Oczywiście z wyczuciem. Ta wędka wykonana została z innej matchówki i jest specyficzna <_< . Postaram się namówić użytkownika aby opisał wrażenia.Pozdrawiamkesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 hehe Czyżby Shimano Technium Match :P Widzę że Lubelska moda przerabiania matchówek na spinningi ma szeroki zakres swego oddziaływania. Sorki za Off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Na prośbę @kesura dodaję wątek do galerii rodbuildingowej licze że wkrótce będzie on uzupełniony nowymi fotkami ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Rozmawiałem z kolegą bo też zlecił wykonanie takowego kijka.Pierwsze wrażenia-kijek w miarę szybki,cięty, na 0,10 można smoka wyciągnąć.Rodbuilerzy raczej się nie chwalą na temat blanków.Kolega miał wykonaną z dwóch górnych części matchówki- a z jakiej sam nie wiedział.Typowy kij pod małe pchełki daleko miotający, oraz nieprzeciętna finezja łowienia nieosiągalna dla normalnych spinów.@Forecast to jest szkoła Lubelsko-Kraśnicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Hehe wiem bo często widuję takowych pasjonatów nad wodą. Osobiście jestem zdania że im się mniej łowi ryb tym więcej się sprzętu przewertuje , kupi , sprzeda , kupi i tak w kółko. Co do przerabiania matchówek na spina bo do takich poczynań prowadzi to nie łowienie a myślenie że ze sprzętem jest coś nie tak ma to swe plusy i minusy a jakie to już wiedzą użytkownicy. Nie ma co się jednak dać zwariować oferta blanków jest szeroka jak nigdy i choć moda bo tak to trzeba nazwać i na mnie podziałała to w ostatnim momencie się wstrzymałem i katuje sprawdzonego batsona rx 6 choć kto wie match daiwy nadal w kącie stoi A kij śliczny i styl taki jak lubię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 @ForecastJest duże prawdopodobieństwo że koło technium leżało, a właściwie to technium leżało koło tego, pewności nie mam <_< A ja myślę że takie wędki powstają czasami z potrzeby chwili, bo brak ich na rynku, czasami z pragnienia tworzenia. Te wędki stworzyłem dla wędkarzy którzy konkretnie wiedzieli czego potrzebowali. A osoba, dla której zrobiłem tego kijaszka naprawdę łowi dużo i chylę przed nim czoła. Dla wielu jest wędkarskim autorytetem. To akurat jest drugi kijek, tego typu, dla Niego wykonany.Na kilka lat przed tymi wędkami wykonałem już dwa spinning z odległościówek. Oczywiście poszły do ludzi. Jak to ja częściej coś robię i dość szybko się tego pozbywam, czego czasami bardzo później żałuję. Właśnie trafnie to ująłeś, wody dawno nie widziałem, a wędek przewinęło mi się przez ręce sporo Pozdrówkakesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 (edytowane) A dla zaostrzenia apetytu załączam zdjęcia poprzedzające trzy najbliższe prezentacje Zapowiedzi Trzy wędki- trzy zapowiadające je zdjęcia. Przedstawiają stan obecny, no może rękojeść w czarnej perle od czasu wykonania zdjęcia, trochę podrasowałem. Edytowane 13 Października 2014 przez kesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Dobrze wiem o kogo chodzi dobry wędkarz choć autorytetem z pewnych względów dla mnie nie jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 (edytowane) Zamieszczam kilka ujęć pierwszego z zapowiadanych kijków Edytowane 13 Października 2014 przez kesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Bardzo ciekawe jest lakierowanie tego blanku - mógłbys napisac parę słów więcej o nim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 @kesur zdradź co to za blank 210 3-15dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Przepraszam wszystkich za brak kontaktu ze mną nie miałem jednak ostatnio głowy do zaglądania na forum. Jednak postaram się w najbliższym czasie zrehabilitować i nadrobić zaległości @FrikoTe trzy blanki odkupiłem od Zbyszka Kawalca. Są z próbnych serii robionych dla niego przez jakiegoś producenta- fabrykę. Po prostu podobały mi się a ceny były w miarę przystępne. Kijki 3,05 i 2,40 są z jednej serii. Wyglądają na wysokomodułowe grafity w swobodnym nierównomiernym oplocie z rowingu węglowego. Przypomina to trochę wyglądem Bestmastera Shimano. No ale są bardziej sztywne. Całość lakierowane fabrycznie na clear. Zastanawiałem się czy nie przelakierować na mat ale sobie odpuściłem. @stugrzegBlank o który pytasz (2,10 3-15g) jest z tego samego źródła. To druga seria. Dwuskład o małej zbieżności. Bardzo grubościenny dolnik, delikatniejszy element szczytowy z końcówką pełną w środku. Tzn. coś na kształt wklejki ale bardziej monoltitycznie połączonej. Z zewnatrz nie widać miejsca łączenia. Końcówka szczytówki wędki jest wypełniona pełnym włóknem w procesie produkcji. Jak to jest realizowane można tylko się domyślać. Ja nie myślałem <_< .Kijek jest już uzbrojony, muszę tylko ogarnąć kilka tematów, wykończyć rękojeść(ostatnie szlify) i przetestować w boju. Planuję jeszcze kilka tunningów w tym roku <_< .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) A teraz kilka fotek następnego kijka I jego twórcy wędkoroba Edytowane 13 Października 2014 przez kesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi