czerwcowy0520 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Miesiąc temu kupiłem kijek Team Dragon 2,75 3-14g med fast z myślą o jaziach i kleniach. Najpierw przyszedł z neta fast 2-14g więc odesłałem...okazało się że kumple w sklepie ma ostatnią sztukę, więc wziąłem. Na 3 wyprawie przy dokręcaniu kołowrotka strzeliło coś pod uchwytem i odpadł mi cały rear grip. Okazało się że pękł blank pod uchwytem... Jako że kijek jest nowy wysłałem go do serwisu...po 3 tygodniach otrzymałem kijek z ,,nowym"elementem czyli całym dolnikiem. Ale owy wymieniony i ,,nowy element" okazał się owszem nieużywanym dolnikiem ale od TD 3-14 med fast 2,75 tyle że ze starej serii, tej z pierścieniami wyważającymi...i teraz tak mam szczytókę od nowej serii tą ze złotobrązowymi omotkami a w dolniku są czarne omotki...przelotka prowadząca jest w innym miejscu, dolnik jest dłuższy i szpetny przez te pierścienie i nie mam pierścieni rezonansowych...potrzebuję porady co z tym fantem zrobić bo na taki kijek łowić napewno nie mam zamiaru, tym bardziej że dostałem nie to za co zapłaciłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Proste,niezgodność towaru z umową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Kolego a masz może jakiś wzór umowy czy jakiegoś odwołania czy coś i jak to przeprowadzić, sprzedawca to mój kumpel także też go nie chcę wkurzyć, no ale bez przesady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 ...dragon raczej nie robił problemów z gwarancją..telefon, mail i odsyłać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 wywalili wszystko do sprzedaży i nic nie zostawili na podmiankę. W innych firmach czegoś takiego nie ma, kazdy kijek jest odkłądany w kilku egzemplarzach. Np mikado...tutaj jakieś kombinacje, ja nie wiem czy oni sa niewidomi czy co? Kijek super, ale chyba nie będzie mi dane na niego połowić niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 ...dragon raczej nie robił problemów z gwarancją..telefon, mail i odsyłać...Potwierdzam. Nigdy nie by7lo problemu z gwarancją w Dragonie mimo, że wszystkie usterki wynikały z moich błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 No tak, tylko że te kijki wyszły już ze sprzedaży i gdzies im się poniewierał od starej serii to dali...tyle że jest różnica i nie tylko w wyglądzie...tak to cała procedura ok, ale efekty końcowe tragiczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 ...nie ma starej serii..dają nowy kij!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 W tym co kupiłem były omotki brązowo złote, cały element dolny równy ze szczytowym w długości, pierścienie rezonansowe. Uchwyt Fuji gun smoke, W tym co otrzymałem omotki sa czarne przelotka prowadzaca cofbieta do tylu, dolnik dłuzszy od czesci szczytowej o jakies 4 centy (tragedia) na dole pierścienie do wyważania i zakończenie z korkogumy nierówno wklejone...uchwyt fuji ale z korkowym insertem. Jak się złoży całość to tragedia, normalnie jakby dwie różne wędki złączył ze sobą...folia na korku jest co prawda, ale też nie na całym, ogólnie jestem mega w*******y, co oni sobie myśleli że nie zauważe tego czy co? TO nie jest kijek za 100zł do k***y nędzy! Też słyszałem pochlebne opinie na temat serwisu ale niestety ja ich potwierdzić nie mogę. Pewnie mysleli że nie skroje...tak samo jak CI co mi przysłałi Fasta do 12g/ Mają ludzi za idiotów czy co?! Jeśli ktoś kupuje kijek za prawie 500zł to chyba jasne jest że jakieś pojęcie ma i wie czego chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Wysylales do nich wędkę ? I zwrócili składaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 dokladnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 No to dziwne ... chciałbym wiedzieć jak to wytłumaczy serwis może trafiło na niekumatego miała być szczytowke od td i dał od td ?? Nie wiem błędy wszyscy popełniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 nie szczytowka tylko dolnik. teraz mam szczutowke z ostatniej serii a dolnik z 2008 r....wg mnie to jest zrobione swiadomie, myśleli że się nie zorientuje bo oznaczenia na kiju sa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Myślałem o dolniku a napisałem szczytowka. Słuchaj wg mnie nie jest to specjalnie zrobione... wydaje mi się ze jedna osoba stwierdziła za to wada fabryczna a inna wysłała do ciebie dolnik i stad pewnie nieporozumienie... bo chyba nie myślisz ze za serwis odpowiada jedna osoba... zresztą przy takim przerobie jak ma dragon pomyłki się zdarzają ... A tak wogóle to nad czym tu biadolic. zadzwoń do nich przedstaw sprawę , jak nie będą chcieli wymienić wtedy biadol Edytowane 19 Marca 2014 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 efektem calodziennej walki mailowej jest wymiana szczytowki także bede miał nowy cały kijek tyle ze ze starej serii...wizualnie nie Jestem do konca zadowolony ale nic nie poradze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Prawnie powinni dać Tobie patyk taki sam jak twój czasem stosuję się wymianę na nowszy model ku zadowoleniu klienta bądz nowy model , który jest kontynuacją starego (czyt. inna nazwa). Osobiście bym poprosił o zwrot gotówki i takie masz prawo .Jeśli ktokolwiek robi problemy pozostaje rzecznik praw konsumenta .Dziwi mnie zaistniała sytuacja gdyż korzystałem kilkukrotnie z gwarancji tej firmy i zawsze byłem bardzo zadowolony.Na twoim miejscu próbował bym porozmawiać jeszcze telefonicznie o zaistniałej sytuacji z jakimś pracownikiem tej firmy .Numery telefonów jakby nie było są podane na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 problem w tym ze wysprzedali wszystkie kije z ostatniej serii i został im tylko egzemplarz ze starej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 To ich problem nie twój .Najlepiej do rzecznika podejdz to nic nie kosztuje i on Ci powie co z czym zjeść ,Na pewno należy Ci się zwrot kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 teraz to po ptakach bo umowilem sie już na wymiane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 kijek bedzie prawdopodobnie sprzedany, jest nowy i nieuzywany, gwarancja 2 lata, cena 400zl przesyłka kurierem gratis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 ..zgłos temat do serwisu Dragona - wymienią na nowy najbliższy uszkodzonemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 tak tez zrobili dali dolnik od starej serii, teraz dostane szczytowke tez od starej, jako że nie bardzo mi sie podoba to go prawdopodobnie bede chciał sprzzedac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 a kto Ci kupi takiego składaka...nie odpuszczaj i żądaj kompletnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Jaki skladak ? Przecież dostaje nowy kij tylko ze starej serii ... a że się na to godzi to inna sprawa . Ja bym się nie zgodził wziąść kij który mi nie pasuje po to aby go sprzedać ... poza tym nie wiem czy uda ci się sprzedać w takiej cenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 ..fakt, niedoczytałem o kolejnej wymianie...za duzo tych kombinacji z wymianą gwarancyjną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi