rognis_oko Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Witajcie. W imieniu całej Redkacji zapraszam chętnych na kolejny Zlot jerkbait.pl.Tym razem, zlot poświęcony jest łowieniu szczupaków na jeziorze, a główną techniką połowu będzie jerkowanie Termin zlotu - 17-18-19 październik 2008. Miejscem spotkania jest ośrodek PZW w Mojtynach. http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3200672&l at=53.688352&type=1&scale=6 Łowić będziemy głównie na jeziorze Nawiady, ale także na małym jeziorze Mojtyny. http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3334832&l at=53.691536&type=1&scale=4 Ośrodek jest położony nad jeziorem Mojtyny, a na jezioro Nawiady przepływa się kanałem pod drogą samochodową.W obu jeziorach jest duża populacja szczupaka i jest także okoń. Jezioro jest systematycznie zarybiane i nie ma tam rybaków.Możemy liczyć na naprawdę udane połowy. Domki są 1,2,3,4 osobowe.W 3 i 4 osobowych domkach są małe aneksy kuchenne (lodówka, kuchenka, garnki, talerze, sztućce).Domki to raczej stary mazurski standard, więc proszę się na to przygotować UWAGA! W domkach nie ma ogrzewania, więc trzeba zabrać swoje piecyki lub jakieś inne ogrzewacze. Łódki są metalowe, średniej wielkości (4m). Jedna łódka dla 2 łowiących osób.Na wyposażeniu łódek są wiosła i kotwice z linami. Na obydwu jeziorach można używać silniki elektryczne i spalinowe.Nie ma ich na wyposażeniu ośrodka, więc należy zabrać je ze sobą. Na terenie mamy świetlicę. Są stoliki i krzesła, więc nie będzie problemu z wieczorną integracją. Wyżywienie jest tylko poza ośrodkiem. Jakieś 400-500 metrów od ośrodka jest BAR, w którym można zjeść obiad lub obiadokolację. Możemy też telefonicznie zamówić obiady dla zainteresowanych, jak będziemy już na miejscu.Śniadania i kolacje we własnym zakresie w domkach. Sklep jest także około 400-500 metrów od ośrodka. Są podstawowe artykuły spożywcze i piwo. Koszt zlotu - 180 zł/osoba.W cenę zlotu wliczone są - 2 noclegi, 2 dni wypożyczenia łodzi, licencja na 2 dni wędkowania. Możliwe, że na zlocie pojawi się gość specjalny, ale o tym później Plan zlotu 17.10.2008 - spotykamy się około godziny 19.00 na terenie ośrodka.Kwaterujemy się, a później oficjalne otwarcie zlotu oraz integracja w Świetlicy 18.10.2008Od rana łowimy.Chętni mogą spłynąć na obiad, a reszta może zostać na jeziorze.Około godziny 16.00 spotykamy się wszyscy na przystani.Robimy sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie.Dla zainteresowanych przewidziany jest pokaz prowadzenia przynęt i technik jerkowych, który ja poprowadzę.Później odbędzie się kolejny pokaz, tym razem technik rzutowych zestawem castingowym, który poprowadzi Remek.I dla chętnych odbędzie się konkurs rzutów zestawem castingowym, który także poprowadzi Remek. Wieczorem integracja w Świetlicy. 19.10.2008Od rana łowimy.Każdy łowi tyle, na ile ma ochotę.Później, w miarę możliwości spotkamy się w grupie i odjeżdżamy w swoje strony. Zlot jest przewidziany na 30 osób.Zapraszam serdecznie! Chętnych proszę o wpisywanie się poniżej w tym poście. Lista chętnych:1.rognis_oko2.Remek3.Gromit4.Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 To i ja się dopisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 i ja się piszę na zlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Proszę o dopisanie do listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Proszę mnie wpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 To i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 ja też a ktoś tam był może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Super towarzystwo sie zapowiada...fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Sebek, a skąd info, że to taka rybna woda? Pytam, bo mam powazne wątpliwości... Obym się mylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 ja hasior wpisuję się na listę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 to i ja się pojawię wraz z BartkiemP i Pikehunterem(do potwierdzenia jeszcze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Ja również się wpisuję na listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włóczykij Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jak nic nie wypadnie to i ja się pojawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BartekP Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 to i ja się pojawię wraz z BartkiemP i Pikehunterem(do potwierdzenia jeszcze ) Potwierdzam <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 5 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Sebek,a skąd info, że to taka rybna woda? Pytam, bo mam powazne wątpliwości... Obym się mylił Bo jest to rybna woda. Nie mówię tu o setkach okazów, itp. (bo z tym pewnie będzie trudno) ale szczupak tam jest i ma się dobrze. Jeziora są regularnie zarybiane, a gospodarczych odłowów sieciowych tam nie ma.Wiem, że szczupak tam jest, bo jeżdżą tam nasi znajomi. Od dwóch lat słyszę o dużych ilościach szczupaków, które tam łowią.Dla przykładu podam, że znajomi Gromita - 2 osoby w 3-4 dni złowili tam wiosną około 100 szczupaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 5 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Lista chętnych: 1.rognis_oko2.Remek3.Gromit4.Friko5.Sławek6.Milupa47.Maciejowaty8.Tommek9.hlehle10.Mgor11.Hasior12.Pablom13.BartekP14.PikeHunter15.Marcinesz16.Włóczykij Zapraszam kolejne osoby!Szykuje się niezłe towarzystwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Sebek,Dla przykładu podam, że znajomi Gromita - 2 osoby w 3-4 dni złowili tam wiosną około 100 szczupaków No, i to jest konkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Właściwie mój pierwszy kontakt z castingiem był na tym jeziorku/mojtyńskie/w ubiegłym roku.Wędkowałem tam 2-3 godziny jedna przynęta Fasto 10 - wynik 5 szczupłych w przedziale 50-60cm.Mojtyńskie -szczupak właściwie na całej powierzchni jeziora ,dosyc płytkie z moczarką. Nawiady gdy niski stan wody mogą byc problemy z przeprawieniem się kanałkiem.Tu szczupak już raczej w brzegu - trzcina.Można trafic okazy na górkach/zaznaczone na mapie u kierownika ośrodka/Mam tam parę bankowych miejsc i potwierdzam obecnośc zębatych.Najważniejsze trafic z pogodą.Jansps. nie zapominajcie o okoniach, mogą pozytywnie zaskoczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 wiem z innej ręki od wedkujacych ze faktycznie to jeziorko jest rybne.dostałem od allegro zaproszenie na ich zawody spinningowe na żywej rybie.organizator mówi że sa naprawde konkret ryby a łowi nie od dziś więc se chyba pojade na zwiad jeszcze i na zawody zaczynaja się 20 września na naszym Zlotowym jeziorku http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=277&i=38714& t=38714 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BartekP Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Hasior to weż tam zanęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitos Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 BEDE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 To i ja chętnie się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 11 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Lista chętnych: 1.rognis_oko2.Remek3.Gromit4.Friko5.Sławek6.Milupa47.Maciejowaty8.Tommek9.hlehle10.Mgor11.Hasior12.Pablom13.BartekP14.PikeHunter15.Marcinesz16.Włóczykij17.Pablitos18.Dziubek Zapraszam kolejnych chętnych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adasio Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 mnie też nie może może zabraknąć na takim fantastycznym zlocie, proszę o dopisanie do listy @Gromit znajdzie się dla mnie miejsce w jakimś wesołym busiku ? jak zwykle na zlocik przyszykuję kropelkę porterówki i jak dobrze pójdzie to zabiorę nowy silniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 mnie też nie może może zabraknąć na takim fantastycznym zlocie, proszę o dopisanie do listy @Gromit znajdzie się dla mnie miejsce w jakimś wesołym busiku ? jak zwykle na zlocik przyszykuję kropelkę porterówki i jak dobrze pójdzie to zabiorę nowy silniczekO, to zabawne, bo ja mam dokładnie takie uwagi jak Adasio - również chciałbym znaleźć miejscówkę w jakimś busiku, również postaram się zabrać jakąś naleweczkę i również będę jechał ze woim nowym elektrykiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Nie posiadam busika ale pewnie będę jechał swoim kombiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rognis_oko
Witajcie.
W imieniu całej Redkacji zapraszam chętnych na kolejny Zlot jerkbait.pl.
Tym razem, zlot poświęcony jest łowieniu szczupaków na jeziorze, a główną techniką połowu będzie jerkowanie
Termin zlotu - 17-18-19 październik 2008.
Miejscem spotkania jest ośrodek PZW w Mojtynach.
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3200672&l at=53.688352&type=1&scale=6
Łowić będziemy głównie na jeziorze Nawiady, ale także na małym jeziorze Mojtyny.
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3334832&l at=53.691536&type=1&scale=4
Ośrodek jest położony nad jeziorem Mojtyny, a na jezioro Nawiady przepływa się kanałem pod drogą samochodową.
W obu jeziorach jest duża populacja szczupaka i jest także okoń. Jezioro jest systematycznie zarybiane i nie ma tam rybaków.
Możemy liczyć na naprawdę udane połowy.
Domki są 1,2,3,4 osobowe.
W 3 i 4 osobowych domkach są małe aneksy kuchenne (lodówka, kuchenka, garnki, talerze, sztućce).
Domki to raczej stary mazurski standard, więc proszę się na to przygotować
UWAGA! W domkach nie ma ogrzewania, więc trzeba zabrać swoje piecyki lub jakieś inne ogrzewacze.
Łódki są metalowe, średniej wielkości (4m). Jedna łódka dla 2 łowiących osób.
Na wyposażeniu łódek są wiosła i kotwice z linami.
Na obydwu jeziorach można używać silniki elektryczne i spalinowe.
Nie ma ich na wyposażeniu ośrodka, więc należy zabrać je ze sobą.
Na terenie mamy świetlicę. Są stoliki i krzesła, więc nie będzie problemu z wieczorną integracją.
Wyżywienie jest tylko poza ośrodkiem. Jakieś 400-500 metrów od ośrodka jest BAR, w którym można zjeść obiad lub obiadokolację.
Możemy też telefonicznie zamówić obiady dla zainteresowanych, jak będziemy już na miejscu.
Śniadania i kolacje we własnym zakresie w domkach.
Sklep jest także około 400-500 metrów od ośrodka. Są podstawowe artykuły spożywcze i piwo.
Koszt zlotu - 180 zł/osoba.
W cenę zlotu wliczone są - 2 noclegi, 2 dni wypożyczenia łodzi, licencja na 2 dni wędkowania.
Możliwe, że na zlocie pojawi się gość specjalny, ale o tym później
Plan zlotu
17.10.2008 - spotykamy się około godziny 19.00 na terenie ośrodka.
Kwaterujemy się, a później oficjalne otwarcie zlotu oraz integracja w Świetlicy
18.10.2008
Od rana łowimy.
Chętni mogą spłynąć na obiad, a reszta może zostać na jeziorze.
Około godziny 16.00 spotykamy się wszyscy na przystani.
Robimy sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie.
Dla zainteresowanych przewidziany jest pokaz prowadzenia przynęt i technik jerkowych, który ja poprowadzę.
Później odbędzie się kolejny pokaz, tym razem technik rzutowych zestawem castingowym, który poprowadzi Remek.
I dla chętnych odbędzie się konkurs rzutów zestawem castingowym, który także poprowadzi Remek.
Wieczorem integracja w Świetlicy.
19.10.2008
Od rana łowimy.
Każdy łowi tyle, na ile ma ochotę.
Później, w miarę możliwości spotkamy się w grupie i odjeżdżamy w swoje strony.
Zlot jest przewidziany na 30 osób.
Zapraszam serdecznie!
Chętnych proszę o wpisywanie się poniżej w tym poście.
Lista chętnych:
1.rognis_oko
2.Remek
3.Gromit
4.Friko
Top użytkownicy dla tego pytania
29
12
9
7
Popularne dni
4 Wrz