rognis_oko Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Witajcie. W imieniu całej Redkacji zapraszam chętnych na kolejny Zlot jerkbait.pl.Tym razem, zlot poświęcony jest łowieniu szczupaków na jeziorze, a główną techniką połowu będzie jerkowanie Termin zlotu - 17-18-19 październik 2008. Miejscem spotkania jest ośrodek PZW w Mojtynach. http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3200672&l at=53.688352&type=1&scale=6 Łowić będziemy głównie na jeziorze Nawiady, ale także na małym jeziorze Mojtyny. http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3334832&l at=53.691536&type=1&scale=4 Ośrodek jest położony nad jeziorem Mojtyny, a na jezioro Nawiady przepływa się kanałem pod drogą samochodową.W obu jeziorach jest duża populacja szczupaka i jest także okoń. Jezioro jest systematycznie zarybiane i nie ma tam rybaków.Możemy liczyć na naprawdę udane połowy. Domki są 1,2,3,4 osobowe.W 3 i 4 osobowych domkach są małe aneksy kuchenne (lodówka, kuchenka, garnki, talerze, sztućce).Domki to raczej stary mazurski standard, więc proszę się na to przygotować UWAGA! W domkach nie ma ogrzewania, więc trzeba zabrać swoje piecyki lub jakieś inne ogrzewacze. Łódki są metalowe, średniej wielkości (4m). Jedna łódka dla 2 łowiących osób.Na wyposażeniu łódek są wiosła i kotwice z linami. Na obydwu jeziorach można używać silniki elektryczne i spalinowe.Nie ma ich na wyposażeniu ośrodka, więc należy zabrać je ze sobą. Na terenie mamy świetlicę. Są stoliki i krzesła, więc nie będzie problemu z wieczorną integracją. Wyżywienie jest tylko poza ośrodkiem. Jakieś 400-500 metrów od ośrodka jest BAR, w którym można zjeść obiad lub obiadokolację. Możemy też telefonicznie zamówić obiady dla zainteresowanych, jak będziemy już na miejscu.Śniadania i kolacje we własnym zakresie w domkach. Sklep jest także około 400-500 metrów od ośrodka. Są podstawowe artykuły spożywcze i piwo. Koszt zlotu - 180 zł/osoba.W cenę zlotu wliczone są - 2 noclegi, 2 dni wypożyczenia łodzi, licencja na 2 dni wędkowania. Możliwe, że na zlocie pojawi się gość specjalny, ale o tym później Plan zlotu 17.10.2008 - spotykamy się około godziny 19.00 na terenie ośrodka.Kwaterujemy się, a później oficjalne otwarcie zlotu oraz integracja w Świetlicy 18.10.2008Od rana łowimy.Chętni mogą spłynąć na obiad, a reszta może zostać na jeziorze.Około godziny 16.00 spotykamy się wszyscy na przystani.Robimy sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie.Dla zainteresowanych przewidziany jest pokaz prowadzenia przynęt i technik jerkowych, który ja poprowadzę.Później odbędzie się kolejny pokaz, tym razem technik rzutowych zestawem castingowym, który poprowadzi Remek.I dla chętnych odbędzie się konkurs rzutów zestawem castingowym, który także poprowadzi Remek. Wieczorem integracja w Świetlicy. 19.10.2008Od rana łowimy.Każdy łowi tyle, na ile ma ochotę.Później, w miarę możliwości spotkamy się w grupie i odjeżdżamy w swoje strony. Zlot jest przewidziany na 30 osób.Zapraszam serdecznie! Chętnych proszę o wpisywanie się poniżej w tym poście. Lista chętnych:1.rognis_oko2.Remek3.Gromit4.Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nemo Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 kurcze, i po raz kolejny termin zlotu pokrył się z moimi zajęciami w szkole, ale czytając o tych atrakcjach przygotowanych dla początkujących, podjąłem jedynie słuszną decyzję proszę o dopisanie mnie do listy uczestników PozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 14 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Aktualizacja Lista chętnych: 1.rognis_oko2.Remek3.Gromit4.Friko5.Sławek6.Milupa47.Maciejowaty8.Tommek9.hlehle10.Mgor11.Hasior12.Pablom13.BartekP14.PikeHunter15.Marcinesz16.Włóczykij17.Pablitos18.Dziubek19.Adasio20.Nemo Zapraszam kolejne osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 14 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 @Adasio, @Marcinesz, niestety wesoły bus to już wspomnienie... już go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xavi Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 poproszę mnie wpisać na liste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 andrew Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 chetnie poznam wszystkich prosze o uwzglednienie mnie na liscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubson Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Witam To i ja się piszę Jeśli ktoś będzie jechał z Wa-wy i będzie miał wolne miejsce to proszę o kontakt na priv. niestey nie jestem zmotoryzowany Ze swojej strony mogę zapewnić silnik spalinowy, co prawda tylko 2,5 km, ale z tego co widzę jeziorko nie jest duże więc wystarczy PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Proszę mnie dopisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Jeżeli można coś powiedzieć w kwestii ryb to polecam jezioro Mokre. Bardzo zróżnicowane dno a jezioro piękne. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Proszę mnie dopisaćNo no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Sławek będziemy mieli spotkanie po latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OloPe Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 A ja muszę zrezygnować z uczestnictwa. Koliduje mi termin, zwłaszcza niedziela. Życzę pozostałym dobrej zabawy i taaaaakich ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaNeK Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 chętnie i tym razem bym się wybrał, ale niestety nie dam rady nic tylko czekać na zlot ,,szczupaki wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Aktualizacja Lista chętnych: 1.rognis_oko2.Remek3.Gromit4.Friko5.Sławek6.Milupa47.Maciejowaty8.Tommek9.hlehle10.Mgor11.Hasior12.Pablom13.BartekP14.Marcinesz15.Włóczykij16.Pablitos17.Dziubek18.Adasio19.Nemo20.Xavi21.Andrew22.Kubson23.Sandacz Zapraszam kolejnych chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Sebek dostaniemy jakieś plany batymetryczne,czy trzeba samemu kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Tommek (all) zamówiłem (zamawiam) plany, damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Z tego co pamiętam to te plany są takie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitos Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Ja juz sie zgaszalem wiec dopiszcie jeszcze mojego ojca czyli Pablitos + tata pablitosa pozdro i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 jeśli nie chcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł nizinny Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 ...Na obydwu jeziorach można używać silniki elektryczne i spalinowe... Szperając w necie dowiedziałem się, że na tych jeziorach jest strefa ciszy, prawda to?pozdrawiamPaweł nizinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Sebek dostaniemy jakieś plany batymetryczne,czy trzeba samemu kombinować? Marcin (Mgor) załatwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 ...Na obydwu jeziorach można używać silniki elektryczne i spalinowe... Szperając w necie dowiedziałem się, że na tych jeziorach jest strefa ciszy, prawda to?pozdrawiamPaweł nizinny Na tych jeziorach nie ma strefy ciszy, bo można pływać na silnikach spalinowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Aktualizacja Lista chętnych: 1.rognis_oko2.Remek3.Gromit4.Friko5.Sławek6.Milupa47.Maciejowaty8.Tommek9.hlehle10.Mgor11.Hasior12.Pablom13.BartekP14.Marcinesz15.Włóczykij16.Pablitos17.Dziubek18.Adasio19.Nemo20.Xavi21.Andrew22.Kubson23.Sandacz24.Ojciec Pablitosa Powoli zamykamy listę, więc zapraszam ostatnich chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Może się jeszcze znajdą 2 miejsca. Jeżeli tak to dopisz: phalacrocorax i SZYMAX. Swego czasu jeździliśmy tam dość często. Jezioro Nawiady jest bardzo piękne i rybne (przynajmniej wtedy tak było). Uciążliwe jest tylko przepływanie kanalikiem z Mojtyn na Nawiady. Jak ja tam jeździłem to oba jeziora były objęte strefą ciszy, dziwi mnie więc to co piszesz Sebek, że można używać silników spalinowych. Ale skoro tak mówisz to pewnie się coś zmieniło.Ośrodek tak jak pisze Sebek luksusowy nie jest, ale żeby się przespać i umyć wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nemo Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 z przyczyn ode mnie niezależnych muszę z żalem zrezygnować z uczestnictwa w tej imprezie ( Sebastian, wykreśl mnie z listy, abym nie blokował miejsca... Pozdrawiamnemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adasio Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Mam kilka pytanek odnośnie zlotu...1. czy na wyposażeniu łodzi są kapoki ?2. czy w domkach jest pościel, czy trzeba zabrać pierdziworek ?3. czy jest jakaś ekipa startująca w czwartek wieczorem albo w piątek z samego rana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rognis_oko
Witajcie.
W imieniu całej Redkacji zapraszam chętnych na kolejny Zlot jerkbait.pl.
Tym razem, zlot poświęcony jest łowieniu szczupaków na jeziorze, a główną techniką połowu będzie jerkowanie
Termin zlotu - 17-18-19 październik 2008.
Miejscem spotkania jest ośrodek PZW w Mojtynach.
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3200672&l at=53.688352&type=1&scale=6
Łowić będziemy głównie na jeziorze Nawiady, ale także na małym jeziorze Mojtyny.
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3334832&l at=53.691536&type=1&scale=4
Ośrodek jest położony nad jeziorem Mojtyny, a na jezioro Nawiady przepływa się kanałem pod drogą samochodową.
W obu jeziorach jest duża populacja szczupaka i jest także okoń. Jezioro jest systematycznie zarybiane i nie ma tam rybaków.
Możemy liczyć na naprawdę udane połowy.
Domki są 1,2,3,4 osobowe.
W 3 i 4 osobowych domkach są małe aneksy kuchenne (lodówka, kuchenka, garnki, talerze, sztućce).
Domki to raczej stary mazurski standard, więc proszę się na to przygotować
UWAGA! W domkach nie ma ogrzewania, więc trzeba zabrać swoje piecyki lub jakieś inne ogrzewacze.
Łódki są metalowe, średniej wielkości (4m). Jedna łódka dla 2 łowiących osób.
Na wyposażeniu łódek są wiosła i kotwice z linami.
Na obydwu jeziorach można używać silniki elektryczne i spalinowe.
Nie ma ich na wyposażeniu ośrodka, więc należy zabrać je ze sobą.
Na terenie mamy świetlicę. Są stoliki i krzesła, więc nie będzie problemu z wieczorną integracją.
Wyżywienie jest tylko poza ośrodkiem. Jakieś 400-500 metrów od ośrodka jest BAR, w którym można zjeść obiad lub obiadokolację.
Możemy też telefonicznie zamówić obiady dla zainteresowanych, jak będziemy już na miejscu.
Śniadania i kolacje we własnym zakresie w domkach.
Sklep jest także około 400-500 metrów od ośrodka. Są podstawowe artykuły spożywcze i piwo.
Koszt zlotu - 180 zł/osoba.
W cenę zlotu wliczone są - 2 noclegi, 2 dni wypożyczenia łodzi, licencja na 2 dni wędkowania.
Możliwe, że na zlocie pojawi się gość specjalny, ale o tym później
Plan zlotu
17.10.2008 - spotykamy się około godziny 19.00 na terenie ośrodka.
Kwaterujemy się, a później oficjalne otwarcie zlotu oraz integracja w Świetlicy
18.10.2008
Od rana łowimy.
Chętni mogą spłynąć na obiad, a reszta może zostać na jeziorze.
Około godziny 16.00 spotykamy się wszyscy na przystani.
Robimy sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie.
Dla zainteresowanych przewidziany jest pokaz prowadzenia przynęt i technik jerkowych, który ja poprowadzę.
Później odbędzie się kolejny pokaz, tym razem technik rzutowych zestawem castingowym, który poprowadzi Remek.
I dla chętnych odbędzie się konkurs rzutów zestawem castingowym, który także poprowadzi Remek.
Wieczorem integracja w Świetlicy.
19.10.2008
Od rana łowimy.
Każdy łowi tyle, na ile ma ochotę.
Później, w miarę możliwości spotkamy się w grupie i odjeżdżamy w swoje strony.
Zlot jest przewidziany na 30 osób.
Zapraszam serdecznie!
Chętnych proszę o wpisywanie się poniżej w tym poście.
Lista chętnych:
1.rognis_oko
2.Remek
3.Gromit
4.Friko
Top użytkownicy dla tego pytania
29
12
9
7
Popularne dni
4 Wrz