rognis_oko Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Witajcie. W imieniu całej Redkacji zapraszam chętnych na kolejny Zlot jerkbait.pl.Tym razem, zlot poświęcony jest łowieniu szczupaków na jeziorze, a główną techniką połowu będzie jerkowanie Termin zlotu - 17-18-19 październik 2008. Miejscem spotkania jest ośrodek PZW w Mojtynach. http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3200672&l at=53.688352&type=1&scale=6 Łowić będziemy głównie na jeziorze Nawiady, ale także na małym jeziorze Mojtyny. http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3334832&l at=53.691536&type=1&scale=4 Ośrodek jest położony nad jeziorem Mojtyny, a na jezioro Nawiady przepływa się kanałem pod drogą samochodową.W obu jeziorach jest duża populacja szczupaka i jest także okoń. Jezioro jest systematycznie zarybiane i nie ma tam rybaków.Możemy liczyć na naprawdę udane połowy. Domki są 1,2,3,4 osobowe.W 3 i 4 osobowych domkach są małe aneksy kuchenne (lodówka, kuchenka, garnki, talerze, sztućce).Domki to raczej stary mazurski standard, więc proszę się na to przygotować UWAGA! W domkach nie ma ogrzewania, więc trzeba zabrać swoje piecyki lub jakieś inne ogrzewacze. Łódki są metalowe, średniej wielkości (4m). Jedna łódka dla 2 łowiących osób.Na wyposażeniu łódek są wiosła i kotwice z linami. Na obydwu jeziorach można używać silniki elektryczne i spalinowe.Nie ma ich na wyposażeniu ośrodka, więc należy zabrać je ze sobą. Na terenie mamy świetlicę. Są stoliki i krzesła, więc nie będzie problemu z wieczorną integracją. Wyżywienie jest tylko poza ośrodkiem. Jakieś 400-500 metrów od ośrodka jest BAR, w którym można zjeść obiad lub obiadokolację. Możemy też telefonicznie zamówić obiady dla zainteresowanych, jak będziemy już na miejscu.Śniadania i kolacje we własnym zakresie w domkach. Sklep jest także około 400-500 metrów od ośrodka. Są podstawowe artykuły spożywcze i piwo. Koszt zlotu - 180 zł/osoba.W cenę zlotu wliczone są - 2 noclegi, 2 dni wypożyczenia łodzi, licencja na 2 dni wędkowania. Możliwe, że na zlocie pojawi się gość specjalny, ale o tym później Plan zlotu 17.10.2008 - spotykamy się około godziny 19.00 na terenie ośrodka.Kwaterujemy się, a później oficjalne otwarcie zlotu oraz integracja w Świetlicy 18.10.2008Od rana łowimy.Chętni mogą spłynąć na obiad, a reszta może zostać na jeziorze.Około godziny 16.00 spotykamy się wszyscy na przystani.Robimy sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie.Dla zainteresowanych przewidziany jest pokaz prowadzenia przynęt i technik jerkowych, który ja poprowadzę.Później odbędzie się kolejny pokaz, tym razem technik rzutowych zestawem castingowym, który poprowadzi Remek.I dla chętnych odbędzie się konkurs rzutów zestawem castingowym, który także poprowadzi Remek. Wieczorem integracja w Świetlicy. 19.10.2008Od rana łowimy.Każdy łowi tyle, na ile ma ochotę.Później, w miarę możliwości spotkamy się w grupie i odjeżdżamy w swoje strony. Zlot jest przewidziany na 30 osób.Zapraszam serdecznie! Chętnych proszę o wpisywanie się poniżej w tym poście. Lista chętnych:1.rognis_oko2.Remek3.Gromit4.Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Ja nie mam, ale pewnie na miejscu wszystko się wyklaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Dobra ja wyruszam drżyjcie wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Połamania kija! Ja niestety nie bede mogl przyjechac, ale pewnych rzeczy nie przeskocze - pozostaje mi trzymac za Was kciuki! Mam nadzieje ze Sławkowe wandery zwane również leszczykami zostaną ostro przetestowane przez zębate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitos Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Nie bedzie mnie. Rozlozyla mnie choroba i zdycham w lozku.;-( szlag by to trafil czekalem na ten wyjazd tyle czasu zycze Wam polamania kija i dobrej zabawy mam nadziej ze na next wyjazd juz dojade pablitos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 I już jestem po zlocie... już w domu. Ryby nie dopisały jak zwykle, ale w końcu nie po to jedzie się na zlot. Spotkanie jak zwykle było bardzo fajne i miło mi było poznać osobiście kolejnych użytowników. Mam nadzieje ze Sławkowe wandery zwane również leszczykami zostaną ostro przetestowane przez zębate Brak ryb na to nie za bardzo pozwolił choć największa ryba zlotu (notabene nie zasługująca na to miano) została rzeczywiście złowiona na wanderka, tylko 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Ja też już wróciłem. Było jak zwykle bardzo fajnie. Jakby się złowiło trochę więcej rybek to byłoby jeszcze lepiej... może innym razem.Dzięki wszystkim za dobrą zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitos Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 najwiesza ryba zlotu czyli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 najwiesza ryba zlotu czyli ? Niewymiarowy szczupak Dzieki wszystkim za sympatyczny zlot! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Czyli wszystko było tak jak zwykle super zlot i zero ryb , Made in Poland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Czyli wszystko było tak jak zwykle super zlot i zero ryb , Made in Poland Jakie zero?? Padło ponad metr szczupaków!Dwa 30'aki i jeden 40'ak Ale nie o ryby w zlotach chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 miło było, dzięki i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumbas12 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Ja również dziękuje wszystkim! Miło było poznać!!! Do zobaczenia na następnych zlotach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubson Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam Pomimo tego że ryby nie dopisały to wyjazd i poznanie nowych ludzi było w 100 % warte zachodu. Dziękuje i pozdrawiam. PS. W drodzę powrotnej zaliczyłem pyszne frytki Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Czyli wszystko było tak jak zwykle super zlot i zero ryb , Made in Poland Jakie zero?? Padło ponad metr szczupaków!Dwa 30'aki i jeden 40'ak Ale nie o ryby w zlotach chodzi Oficjalna relacja brzmi: 104 cm szczupaczego szczęścia zostało wyjęte z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Ja również dziekuje, było super, mimo że ryby nie dopisały. W szczególności dziękuje kolegom którzy pożyczyli nam farelke, chłopaki uratowaliście nas przed zamarznięciem PS. Odezwijcie się do mnie na priv. chciał bym zwrócic farelke, wczoraj jakos się mineliśmy i nie było okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adasio Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 ja również dziękuję z miło spędzone trzy dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciejwra Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jako, że jestem nowy, chciałbym się przywitać - co miało już częściowo miejsce na zlocie. Był to mój pierwszy zlot z jerkbait.pl i na pewno nie ostatni1!!! Dużo się nauczyłem od starszych fachem kolegów - za co dziękuję, chociaż ryb nie było to atmosfera pierwsza klasa! [quote title=SaNdAcZ ><\\\\*> W szczególności dziękuje kolegom którzy pożyczyli nam farelke, chłopaki uratowaliście nas przed zamarznięciem PS. Odezwijcie się do mnie na priv. chciał bym zwrócic farelke, wczoraj jakos się mineliśmy i nie było okazji. Fakt farelka w tych warunkach - Podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Dziękuję wszystkim za przybycie na nasze spotkanie!Oczywiście było super, a atmosfera jak zwykle bardzo fajna.Miło było poznać nowych kolegów. I tym razem, płeć piękna zaszczyciła nas swoją obecnością Niestety ryby nie dopisały zupełnie, ale mam nadzieję, że odbijemy to sobie na następnym zlocie. Krótka fotorelacja ze zlotu pojawi się na stronie głównej. p.s.Proszę kolegów o przesłanie najciekawszych fotek ze zlotu na adres mailowy: rognis_oko@jerkbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Dzięki, było fajnie Do następnego spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Dzięki wszytskim,było git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skwara Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 ja dokladam swoje wielkie thx za fajnie spedzony czas co do rybek to najwidoczniej nie gryzły nastepny zlot jestem na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 ja dokladam swoje wielkie thx za fajnie spedzony czas co do rybek to najwidoczniej nie gryzły nastepny zlot jestem na 100 % Nie miało co gryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 ja dokladam swoje wielkie thx za fajnie spedzony czas co do rybek to najwidoczniej nie gryzły nastepny zlot jestem na 100 % Nie miało co gryźć Mogliśmy pogryźć się nawzajem , na przykład o to kto pierwszy napłynie na interesującą miejscówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Zwłaszcza w niedzielę trzeba było uważać na Sebka . Zapał do łowienia miał taki, że ciężko było go przegonić...Aż dziw, że niczego nie złapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rognis_oko
Witajcie.
W imieniu całej Redkacji zapraszam chętnych na kolejny Zlot jerkbait.pl.
Tym razem, zlot poświęcony jest łowieniu szczupaków na jeziorze, a główną techniką połowu będzie jerkowanie
Termin zlotu - 17-18-19 październik 2008.
Miejscem spotkania jest ośrodek PZW w Mojtynach.
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3200672&l at=53.688352&type=1&scale=6
Łowić będziemy głównie na jeziorze Nawiady, ale także na małym jeziorze Mojtyny.
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Warmi%F1sko-Ma zurskie,+Mojtyny&Submit=Szukaj&long=21.3334832&l at=53.691536&type=1&scale=4
Ośrodek jest położony nad jeziorem Mojtyny, a na jezioro Nawiady przepływa się kanałem pod drogą samochodową.
W obu jeziorach jest duża populacja szczupaka i jest także okoń. Jezioro jest systematycznie zarybiane i nie ma tam rybaków.
Możemy liczyć na naprawdę udane połowy.
Domki są 1,2,3,4 osobowe.
W 3 i 4 osobowych domkach są małe aneksy kuchenne (lodówka, kuchenka, garnki, talerze, sztućce).
Domki to raczej stary mazurski standard, więc proszę się na to przygotować
UWAGA! W domkach nie ma ogrzewania, więc trzeba zabrać swoje piecyki lub jakieś inne ogrzewacze.
Łódki są metalowe, średniej wielkości (4m). Jedna łódka dla 2 łowiących osób.
Na wyposażeniu łódek są wiosła i kotwice z linami.
Na obydwu jeziorach można używać silniki elektryczne i spalinowe.
Nie ma ich na wyposażeniu ośrodka, więc należy zabrać je ze sobą.
Na terenie mamy świetlicę. Są stoliki i krzesła, więc nie będzie problemu z wieczorną integracją.
Wyżywienie jest tylko poza ośrodkiem. Jakieś 400-500 metrów od ośrodka jest BAR, w którym można zjeść obiad lub obiadokolację.
Możemy też telefonicznie zamówić obiady dla zainteresowanych, jak będziemy już na miejscu.
Śniadania i kolacje we własnym zakresie w domkach.
Sklep jest także około 400-500 metrów od ośrodka. Są podstawowe artykuły spożywcze i piwo.
Koszt zlotu - 180 zł/osoba.
W cenę zlotu wliczone są - 2 noclegi, 2 dni wypożyczenia łodzi, licencja na 2 dni wędkowania.
Możliwe, że na zlocie pojawi się gość specjalny, ale o tym później
Plan zlotu
17.10.2008 - spotykamy się około godziny 19.00 na terenie ośrodka.
Kwaterujemy się, a później oficjalne otwarcie zlotu oraz integracja w Świetlicy
18.10.2008
Od rana łowimy.
Chętni mogą spłynąć na obiad, a reszta może zostać na jeziorze.
Około godziny 16.00 spotykamy się wszyscy na przystani.
Robimy sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie.
Dla zainteresowanych przewidziany jest pokaz prowadzenia przynęt i technik jerkowych, który ja poprowadzę.
Później odbędzie się kolejny pokaz, tym razem technik rzutowych zestawem castingowym, który poprowadzi Remek.
I dla chętnych odbędzie się konkurs rzutów zestawem castingowym, który także poprowadzi Remek.
Wieczorem integracja w Świetlicy.
19.10.2008
Od rana łowimy.
Każdy łowi tyle, na ile ma ochotę.
Później, w miarę możliwości spotkamy się w grupie i odjeżdżamy w swoje strony.
Zlot jest przewidziany na 30 osób.
Zapraszam serdecznie!
Chętnych proszę o wpisywanie się poniżej w tym poście.
Lista chętnych:
1.rognis_oko
2.Remek
3.Gromit
4.Friko
Top użytkownicy dla tego pytania
29
12
9
7
Popularne dni
4 Wrz