Skocz do zawartości

Dzierżawa jeziora od RZGW

Pike1

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wszelakich informacji o problemach, uwagach itp., począwszy od składania oferty w przetargu ( kosztach), umowie i wykonywaniu wszystkich uwag zawartych w operacie. Zależy mi na utworzeniu łowiska specjalnego łowiska szczupakowego.  Jezioro mam już namierzone, na tym etapie nie mogę jednak podać nazwy. Proszę o wszelkie uwagi, najchętniej na priva. Moim marzeniem jest utworzenie łowiska szczupakowego dla prawdziwych wędkarzy. Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam.

Może ktoś zna ceny operatów oraz czasu ile się czeka na jego zatwierdzenie w Olsztynie. Zastanawiam się nad wspólnikiem ( z okolic Białegostoku, Augustowa, Suwałk, Ełku ). Uprzedzam kasy na razie z tego nie za wiele będzie raczej trzeba inwestować, ale w przyszłości... Ale to daleka droga, trzeba złożyć ofertę i wygrać przetarg.       

• 4 tygodnie później...

Nie przesadzaj Romku. Wszystko zależy od oczekiwań zamawiającego i od areału wody. I nie mam tu na myśli zestawu pobożnych życzeń płatnika, tylko robotę do wykonania dla autora operatu. 

Zaopiniowanie operatu trwa od tygodnia do około miesiąca (najczęściej). Na tym forum są również koledzy, którzy mogą takowy operat napisać i przeprowadzić przez wszystkie ścieżki proceduralne. Nie będę podawał namiarów, jeśli zechcą, to odezwą się.

Powodzenia w staraniach  :)

Nie przesadzaj Romku. Wszystko zależy od oczekiwań zamawiającego i od areału wody. I nie mam tu na myśli zestawu pobożnych życzeń płatnika, tylko robotę do wykonania dla autora operatu. 

Zaopiniowanie operatu trwa od tygodnia do około miesiąca (najczęściej). Na tym forum są również koledzy, którzy mogą takowy operat napisać i przeprowadzić przez wszystkie ścieżki proceduralne. Nie będę podawał namiarów, jeśli zechcą, to odezwą się.

Powodzenia w staraniach  :)

Bartuś, prawo w zakresie operatów zmieniło się radykalnie. Teraz opiniuje zespół i zbiera się rzadko. To też generuje znacznie większe koszty.