colmic Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witam,chcę kupić nowy kołowrotek shimano w sklepie internetowym Mefisto.Kręcioł będzie służył do połowów wędką team dragon 270 m i cw 1-7g,żyłka około 0,16mm i boczny trok z twisterami okoniowymi i woblerkami 2-3cm,i same paprochy na główce od 2g do 6g, czasem cykada 4,6 g,łowisko to odra w woj.opolskim ,czyli wolnopłynąca rzeka,ryby poławiane to kleń ,jaż, okoń no i czasem jakiś przyłów.Jaki mam wybrać model? ,chodzi o wagę i wielkość i przełożenie.Posiadam model stradic X gtm 4000 japan i służy mi on do odległościówki i jestem z niego baaaardzo zadowolony ale do spiningu troszkę wydaje się za ciężki bo waży 345gram.Wstępnie mam na uwadze model twin power c3000sdh, 270g.czy to dobry model na takie spiningowanie które bede uprawiał czy może jakis inny model wybrać.pytam bo mam małe doświadczenie i łapię głównie na tyczkę 13m.na zakup przeznaczam 1200 do 1600zł.proszę o poradę fachowców którzy mają w tym praktyke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witam, tylko model 1000 będzie pasował do Twoich wymagań.... polecam szczególnie stradica x 1000 gtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 TP bardzo dobry wybór 2500-3000.Czy koniecznie SDh- z podwójną korbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Ten Twinek będzie idealny do Twoich potrzeb, 1000 to do podlodówki sobie można założyć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Ten Twinek będzie idealny do Twoich potrzeb, 1000 to do podlodówki sobie można założyćBez przesady stelką 1000 napieram kocią łapką i jest git. ale to 2,13m i 0,5-5g.Kij 2,7m to już trzeba większy młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jak na szpulce modelu 1000 skreci się żyłka to taki kłębek w zestawieniu z ciezarkiem do bocznego troka może nieźle uszkodzić przelotki w ktorych ów kłębek się zatrzyma, szeroka szpulka to jednak duży komfort również psychiczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Lukasz ma racje cos w rozm 2500 z shimano daiwa 2000 bardziej tu chodzi o wage kolowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Dobrze prawisz JOZI. Mam 1000 Twinka i super spisuje się do takich 2-5 gramowych przynęt. No ale kij 2,70 to już trochę za długa pałka do takiego maleństwa. mój 2,13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Ja tam jestem za lekkimi zestawami i np. do kijaszka 2m do 7gram używam shimki aero model 1000 i jest zestaw super lekki i świetnie wyważony, mam też kijaszka 2,82 do 10gram i do niego używam stradiczka 1000 i również nie mam zastrzeżeń, jak ktoś lubi to może do kijaszów cw5-7gr uzywac modeli 3000-4000 jak mu waga taka odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Wyjeżdżasz z rozmiarem 4000 gdy nikt o takim nawet nie wspomniał. Jak poprzednicy uważam ,że idealny to 2500 a z Ci4 będzie pewnie mniej ważył niz stradic czy stare aero 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Bierz nowe Rarenium 2500, waży 190 gr. Przy lekkim spiningu ważna jest waga kołowrotka i w miarę duża szpulka coby nie skręcała żyłki i pozwalała na oddawanie dalekich rzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Polecam najnowszego Luviasa 2506 (Made in Japan). Mlynek wazy 205g, a kultura pracy odpowiednio lepsza jak w Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Może trafiłem na felerny egzemplarz, ale ten który m łowiłem mógł kulturą konkurowac najwyżej z Catana. Podczas ściągania jiga kilka g czuć było każdy ząb przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Jesli w ogole mowimy o tym samym modelu to chyba trafiles podrobke Lowie glowkami 15-17g plus guma 3 cale i nie czuje przekladni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Podczas ściągania jiga kilka g czuć było każdy ząb przekładni. dziwisz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Może trafiłem na felerny egzemplarz, ale ten który m łowiłem mógł kulturą konkurowac najwyżej z Catana. Podczas ściągania jiga kilka g czuć było każdy ząb przekładni.Słynne ząbkowanie w Shimano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Zakupiony był w dużym stacjonarnym sklepie, najmniejszy model z przeznaczeniem do okoniowania. Właściciel mówił że jedyna zaletą byla waga, po zakupie praca szybko się zmieniła. Gość miał też Tp i Stelle, te pracowały bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Mowimy o najnowszym 12' Luvias-ie czy Rarenium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Jakieś 15 lat temu kiedy jeszcze nie miałem świadomości że Shimano robi oprócz Susteina, Stelli czy Stardica inne kołowrotki zamówiłem sobie od rodziny z Kanady właśnie kołowrotek Shimano. Napisałem do kuzyna, co prawda wędkującego ale wiedza nie do końca ogarnięta i kupił poprzednika tego produktu:http://www.basspro.com/Shimano-IX-Spinning-Reels/product/1208290532158/Jak zobaczyłem to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać . Podłej jakości plastik, luzy wszędzie gdzie się dało i nawet tam gdzie nie dało to były. Natychmiast zadzwoniłem bo pisałem do człowieka że cena tak między 100 a 200$ jest do przełknięcia.No to mi wyjaśnił że on ma taki i na niego łowi a była promocja to żebym przyoszczędził to kupił bo były po 9,99$ na stacji benzynowej. Ale na zalinkowanej stronie warto spojrzeć że opinie ten model ma całkiem niezłe . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Cena Czyni Cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Mowimy o najnowszym 12' Luvias-ie czy Rarenium? Luvias, bez mag seala i air rotora. Edytowane 20 Marca 2014 przez grzegorz88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Mam co prawda wcześniejszy model luviasa ale u mnie takich rzeczy nie uświadczysz kręci jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Może tamten smarowania wymagał ? Albo w sklepie podmienić mogli bebechy ? Zresztą o maślanej pracy już było tu wiele... ja w sumie mam gruba skórę to może nie czuje albo nie chce czuć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Gość wysyłał swoje zabawki do J. Leśniaka, wiec raczej nie wymagał smarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 no, tez slyszalem, ze w piwnicach wszystkich sklepow wedkarskich w polsce podmienia sie bebechy kolowrotkow, nawet specjalnie do tego celu zaimportowano sprytne, szybkie i szczuple paluszki ... oczywiscie podmienia sie na, wczesniej sztucznie postarzone, nowe i nietrwale ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi