Skocz do zawartości

Gamakatsu ? Owner ? VMC ?

dawidostroda

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ dość dużo od kilkunastu lat wędkuję w morzu Norweskim, z konieczności weryfikowałem trwałość i jakość kotwic.

Od jakiegoś czasu używam tylko kotwic Savage Gear Big Fish. Występują w dość szerokiej rozmiarówce. Uważam te kotwice za najlepsze w kategorii jakość / trwałość / cena . Poniżej link do rozmiaru 4 :

https://allegro.pl/oferta/wytrzymale-kotwice-savage-gear-big-fish-4-8szt-7519837344

O korodowaniu w ogóle nie ma mowy (woda słona), ostrość i trwałość w konfrontacji z licznym zaczepami skalnymi na bardzo wysokim poziomie. Potężna moc, to naprawdę poziom Big Fish.

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

witam 

może banalne pytanie ale.........

poproszę o opinie lub polecenia  :konkretny model i firma

szukam kotwic 2/0 o parametrach : super ostre !!!! , nie bardzo gruby drut ( na słodka wode) ,i suuuper wytrzymale, jeżeli ktoś poleci cos japońskiego mało znanego to poproszę o namiar gdzie to kupić bo inaczej podpowiedz może być niepomocna / nie muszą być bardzo budżetowe :) 

obecnie używam Owner st 36 ale już dwie  rozgiąłem nie mowie ze są złe ale szukam innych ..... zdecydowanie wytrzymalszych ale nie na morze bo są dla mnie za grube 

używam tez owner 41 x2 oraz  gamakatsku 13B    dlatego tych modeli proszę  mi nie polecać 

proszę tez o polecanie tego co naprawdę przetestowaliście a nie z opowieści kolegów :)

z góry dziękuję koledzy za podpowiedzi  mam nadzieję ze trafie na odpowiedni produkt 

pozdr

Carpio

• 1 rok później...
  • 1 rok później...