FOEWROCLAW Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Witam Jak w temacie proszę o opinie posiadaczy tego kija ewentualnie tych co posiadali go . Interesuje mnie jakie wobki najmniesze obsługuje i czy przy boleniowych na Odrze w nurcie da rade ? A moż koś we wrcku posiada takiego kija ?? Edytowane 19 Marca 2014 przez FOEWROCLAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) to bardzo uniwersalny kij, miota 3cm kleniówki i 15-17g boleniowki, nie spadają z niego klenie 25cm i nie boi się sumka 120-130cmja co prawada mam model z przed 10lat, ale chyba wiele się nie zmieniłoblank grubościenny, miesisty, ale dość ciężki i kiepsko wyważony Edytowane 19 Marca 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 a co masz na mysli mięsisty i zle wywazony rozwin troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 co prawda mam ITM 100MF2 ,i nie powiem aby był źle wyważony ( nie dociążany) , a za to ITM 100MLXF2 leci na pysk - fakt oba kije bardzo uniwersalne choć nie za lekkie ,trochę wolne ,zero spadów, trzeba je polubić,przy boleniówkach na Odrze mogą trochę klękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) to inne blanki jednak mięsisty, hymmm, niestety nie potrafię tego sprecyzować, trzeba kilka blanków wziąść do ręki blank po prostu leci na pysk, jest grubościenny na całej długości i stosunkowo mało zbieżny i aby go poprawnie wyważyć pod kołowrotek <300g, trzeba by zrobić naprawdę długą lub ciężką rękojeść, ale biorąc pod uwagę długość blanku, to raczej większe znaczenie miało by wydłużenie rear gripu ale pewnie lekki "ubiór" ciupkę też bym pomógł, mój ma ponad 10 lat, więc jest uzbrojony wg "starej" szkoły i w Hardloy'e Edytowane 19 Marca 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Który trzymetrowiec, może poza jakimś super ultra mega lajtem nie leci na zbity pysk? Mam tego Talona w wydaniu 9 stopowym i bardzo go lubię. Chyba nawet moja ulubiona węda. Ciężka ale mocna i zarazem delikatna w szczycie. Bardzo uniwersalny kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 bardzo wam dziękuje pytam sie bo mam mozliwosc kupienia tego kija z drugie reki a niemam mozliwosci nim wczesniej pomachac . Co do klekania to mam nadzieje ze to nie tak ze w 90 stopniach a czy smuzaki tez obsłuzy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 bardzo wam dziękuje pytam sie bo mam mozliwosc kupienia tego kija z drugie reki a niemam mozliwosci nim wczesniej pomachac . Co do klekania to mam nadzieje ze to nie tak ze w 90 stopniach a czy smuzaki tez obsłuzy ??15lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 ... a czy smuzaki tez obsłuzy ?? Nie przesadzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) wiem wiem ... brak doswiadczenia generuje takie pytania ale zrozumcie mnie staram sie dobrać dobrego kija w miare uniwersalnego bo po wydani takiej kaski nie bedzie zabardzo mnie stac na następnego :/ najczesciej operuje wobkami tak 4-5 cm czasami wybiore sie do brzegu dolnego na smuzaki i tak samo jest z boleniam i dlatego takie pytania . Osobiscie to mazy mi sie posiadania po jednej wędce na kazdy gatunek ryby ale portwel dziurawy i mało funduszy .. Edytowane 20 Marca 2014 przez FOEWROCLAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 To chyba za mocna ta wędka będzie. Jeżeli masz czas to szukaj tez Talona 3m do 14g. Uchodzi (i słusznie) za prawie wzór lekkiego uniwersała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 to moze inaczej zadam pytanie do czego by sie nadawał ten kijek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Np. bolenie i opaskowy nocny sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOEWROCLAW Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Dziękuje wszystkim za rady co do kija to kupiłem w ciemno wiec jak dojdzie to się okarze czy będzie mi pasował wrazie czego bedę szukac nowego własciciela ( oby nie:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi