Skocz do zawartości

Talon VI+ 100MF2

FOEWROCLAW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie proszę o opinie posiadaczy tego kija ewentualnie tych co posiadali go  . Interesuje mnie jakie wobki najmniesze obsługuje i czy przy boleniowych na Odrze w nurcie da rade ? A moż koś we wrcku posiada takiego kija ??

Edytowane przez FOEWROCLAW

to bardzo uniwersalny kij, miota 3cm kleniówki i 15-17g boleniowki, nie spadają z niego klenie 25cm i nie boi się sumka 120-130cm

ja co prawada mam model z przed 10lat, ale chyba wiele się nie zmieniło

blank grubościenny, miesisty, ale dość ciężki i kiepsko wyważony

Edytowane przez bazyloss

co prawda mam ITM  100MF2  ,i nie powiem aby był  źle wyważony ( nie dociążany) , a za to ITM 100MLXF2 leci na pysk - fakt oba kije bardzo uniwersalne choć nie za lekkie ,trochę wolne ,zero spadów, trzeba je polubić,przy boleniówkach na Odrze mogą trochę klękać 

to inne blanki jednak

mięsisty, hymmm, niestety nie potrafię tego sprecyzować, trzeba kilka blanków wziąść do ręki

blank po prostu leci na pysk, jest grubościenny na całej długości i stosunkowo mało zbieżny i aby go poprawnie wyważyć pod kołowrotek <300g, trzeba by zrobić naprawdę długą lub ciężką rękojeść, ale biorąc pod uwagę długość blanku, to raczej większe znaczenie miało by wydłużenie rear gripu

ale pewnie lekki "ubiór" ciupkę też bym pomógł, mój ma ponad 10 lat, więc jest uzbrojony wg "starej" szkoły i w Hardloy'e

Edytowane przez bazyloss

Który trzymetrowiec, może poza jakimś super ultra mega lajtem nie leci na zbity pysk? Mam tego Talona w wydaniu 9 stopowym i bardzo go lubię. Chyba nawet moja ulubiona węda. Ciężka ale mocna i zarazem delikatna w szczycie. Bardzo uniwersalny kij.

wiem wiem ...  brak doswiadczenia generuje  takie pytania ale zrozumcie mnie staram sie dobrać dobrego kija w miare uniwersalnego bo po wydani takiej kaski nie bedzie zabardzo mnie stac na następnego :/ najczesciej operuje wobkami tak 4-5 cm czasami wybiore sie do brzegu dolnego na smuzaki i tak samo jest z boleniam i dlatego takie pytania . Osobiscie to mazy mi sie posiadania po jednej wędce na kazdy gatunek ryby ale portwel dziurawy i mało funduszy ..

Edytowane przez FOEWROCLAW